Mного благодаря.заспивам спокойно.
здравейте извинявам се, че ще се повторя пак с моя въпрос, за отдаваната топлина от вътрешното тяло. става въпрос за 12ub и тъй като е конвенционален мисля че температурата ,която отдава трябва да е една и съща с исключение като обезскрежава. или бъркам.незнам защо но ми се струва че отдавания въздух не е това, което очаквах за 4kw. мощност при 5-7* вншна температура.например:тъй като го използваме само при спане за детска и спалня до нея ,и обдухва директно спалнята, в детската е с 2-3* по-висока температура, която я прави при зададени22* за около40мин, при външна 5-6*, след което започва да изключва през 5-6мин. и се вклюва за около 3 мин. при режим на винтелатор hgih. искам някой ако може да ми каже при какъв режим на винтелатора, на какво разтояние от клапите и на каква задаена температуда да измеря изходящия въздух, който при задаваните от мен22*, по никакъв начин не 45-50*. що се отнася до климатика е на 3месеца, филтрите с почистени и до колкото разбирам е монтиран както трябва що се отнася до нивелацията и външен вид. за вакумирането нямам представа, но знам че нещо вакумираха. кажете ако трябва нещо да си дооправят да ги викам докато не е застудяло, както трябва.много ви благодаря за съветите.
задаваш 30* на климатика, вентилатора на high и след 15 мин работа замерваш температурата на самия изход на струята.Първоначално публикувано от pas
много благодаря за конкретния отговор. задаох 30* , след 15мин. премерих температурата на около 10-15см. от клапите за посоката на фъздуха и след 5мин. термометъра показваше 50*. мисля че това е добре при диапазон от 45-50*. май няма страшно да дойде и по-големия студ.мерси.Първоначално публикувано от Djia
Не на 10-15 см от клапите,а направо вътре в тях.Само внимавай да не бръкнеш много навътре и да счупиш лопатките на турбинката.
Така даже и повече от тези твои бленувани 50° щеше да покаже.А иначе не е важна температурата на издухвания въздух,а разликата между изходния и входния.
Реших и аз да се включа в тестовете. General 12LGC - външна t 5*, вътре в стаята преди да включа климатика - 23*, след 15 мин замерик 46* на 15 см от климатика. Направи ми впечатление че след този тест и 15 мин работа ма max мощност на външното тяло, шумът му беше станал доста силен и се чуваше силно "съскане" може би от компресора.
При тези външни и вътрешни температури едва ли ще успееш да го напънеш на макс. И както вече писах,не се мери на 15 см от клапата,а вътре между жалузите. Така се получава вярна инфо за температурата на изх.въздух. При теб част от нагретия въздух се е размесил с този от стаята и температурата,която мериш,не е вярна.
Екстра. Нокрията е страхотна машина!
А това в подписа ти, някаква шега ли е?
Защо да е шега, страшно доволен съм от тях и споделям мнението си по този начин. От тях си купих машините и обслужването беше на ниво, поне за мен де.
А кой ти ги беше монтирал така хубаво, че се оплакваше, че не топлят...
ПС: рекламите не се толерират много
Aми не ми ги бяха монтирали те, т.е. Булклима, а приятел на зет ми, по-точно фирмата на този приятел, а може би трябваше да си ми ги монтират от Булклима. Ама нали да помогна.. оборот да завърти и то после си платих пак за по-добър монтаж. Така че вече това с фирмата на приятеля... ще си ми е за урок.
Тези приятелства понякога излизат доста скъпо. Нищо, със здраве да си ги ползваш вече... дано не им е нанесъл щети
"Японски климатици от Булклима."Първоначално публикувано от климатици
Привет на всички. Малко е в страни от последните постове, но
От няколко дни съм обзаведен с 2бр конвенционални Fujitsu General ASH12UB. Ще се ползват основно за отопление, тъй като до сега с конвенционални отоплителни уреди единствената "полза" от тях беше високата сметката за ел. енергия. Ще се отопляват две отделни помещения свързани с коридор и обща кубатура около 130м3, високи тавани-3.1м(като има идея да се свали нивото с окачени тавани), има качествена пвц дограма и вътрешна изолация. Кооперацията е в София, стара е и няма външна изолация, но се мисли напролет да се направи. Надявам се тези машинки да успеят да се справят със задачата, както и да намалят малко сметките към ЧЕЗ. За сега не мисля да ги пускам, тъй като времето е хубаво и в къщата е между 18-20градуса. След време ще споделя впечатленията си. Може да попитате "защо не съм купил инверторен модел", разбира се става въпрос за средства и тъй като ще купувам още 1 бр, като мисля да е същият, разликата в сумата е доста голяма при 3бр
Потърсих в форумите, но мненията и информацията за модела се броят на пръсти, няма по-задълбочено разискване, както се прави за инверторните модели, които са на голяма почит. Въпреки че тези мнения са положителни ми се иска, който има повече инфо и впечатления за този модел да сподели относно работата, качеството и средната консумация на машинките.
Предварително благодаря на всеки отзовал се