Страница 255 от 308 ПърваПърва ... 205245253254255256257265305 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,811 до 3,825 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Не знам но с моето 12лд започнх втора зима и повече от 24*-25* не съм му задавал.Отоплявам 2 стаи с обща площ 32кв.=75куб.метра и съм изключително доволен от него.В момента в Ловеч е -7* на тоягата съм му задал 24* на auto. На 5 метра от него на височина 1 метър от паркета термометара показва 23* в другата стая на 60см. от пода показва цели 19*
    Машината бачка нон-стоп от 2 месеца и не го базикам за щяло и нещяло.Иначе кемпата в кято живуркаме е с 5 камерно ПВЦ+изолация и вероятно за това ми харчи между 40 и 60 лв месечно.
    Естественно че няма да споменавам за негативните му страни....
    Весели празници на всички и пиите повечко червено вино-то нормализира кръвното

2.  

3. Тук е от
    Aug 2009

Аз съм пък с 09 LD в 15 мкв стая с 2 външни стени 5 + 3 метра.
    Колкото градуса да му задам , винаги държи 1 градус отгоре.
    В другата стая 12 LD там е 20 квадрата и там също държи винаги пак с 1 градус повече.
    При мен също отгоре е таванско не отопляемо много студено и отдоло е не отопляемо .
    Климатика го държа само на ауто.
    Имам един въпрос ако спре тока в режим на размразяване на климатика какво става .

4. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Интересен въпрос аз смятам че след като дойде тока почва да работи в отопление понеже темп. на външния топлообменник се е покачила.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нищо не може да му стане при тръгване на тока той ще почне да духа но ако има нужда ще размрази когато датчика отчете така че не му мисли той си знае работата.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Airfan
    С Fujitsu-General 12LGC отопляваме стая с размери 5.30 х 3.70 х 2.80 с две външни стени - дългата на юг, късата на запад, отгоре таванска стая (празна и много студена), отдолу пенсионерка, която май не се топли. Та... при -1 -2 градуса, за да поддържаме 21-22 градуса в стаята, трябва да набримча климатика на 24-25 поне, а вечер като го оставя на 20, то на сутринта в стаята е 16-17 градуса, което не ми се вижда нормално. Аз ли бъркам някъде или на климатика не му стига мощност? Външното тяло се размразява нормално, не натрупва лед, по-точно като се появи скреж и се размръзява.
    Мисля че много си ти е добре твоят климатик, просто днес беше доста студено и изглежда не е планиран за пенсионерка отдолу. Исках да кажа такава която живее на долният етаж. И аз съм кофти със съседите и имам доста големи загуби към тях, ама какво да се прави трудно се избират съседи и трябва да плащаме за техните спестявания, независимо с какво отопление.
    В случая предполагм че не пенсионерката е виновна, а а ниските външни температури, защото твърде малко топлина е останала отвън за да има с какво да се топлиш.
    Всъщност можело е да вземеш малко по-голям климатик за отопление, но ще платиш малко по-високи цени и затова е по-добре при тези ниски температуру да включиш някаква духалка вместо да топлиш пенсионерка.

7. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

89W на кубик без изолация и 60W на кубик с изолация. Това ли е магическата сметка?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

нещо ако може да се помогне тука ...

http://www.soft-clima.com/index.php?showtopic=5218

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Така, малко се забавих с писането, но при мен нещата се промениха леко като постановка. В деня, в който писах установих, че филтрите на климатика не бяха чистени около месец, месец и нещо. Почистих ги, защото буквално се бяха задръстили от прах. От тогава държим климатика на 22-23 градуса и температурата не е падала под 21.5 в далечния край на стаята. Не съм сигурен заради филтрите ли успява да поддържа успешно или просто времето се позатопли, но за сега се държи нормално. Ще пиша отново ако има някакви флуктоации.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Заради филтрите дебита е намален и не успява да затопли стаята.

12. Тук е от
    Aug 2009

Днес понеже е хубаво времето реших да изчистя филтрите .
    Учудващо за мене почти не бяха запушени.
    Обаче на единя климатик в трапезарията дето се пуши плазмения филтър е много черен .В самата кутия самия метален филтър е яко черен . Чистих го под течаща вода , но чернилката не се изчисти. Не смея да го търкам с нищо за да не го повреда случайно.
    Имам един препарат концентрат немски без фосфати , мога ли да го накисна в него .

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Firefox
    Днес понеже е хубаво времето реших да изчистя филтрите .
    Учудващо за мене почти не бяха запушени.
    Обаче на единя климатик в трапезарията дето се пуши плазмения филтър е много черен .В самата кутия самия метален филтър е яко черен . Чистих го под течаща вода , но чернилката не се изчисти. Не смея да го търкам с нищо за да не го повреда случайно.
    Имам един препарат концентрат немски без фосфати , мога ли да го накисна в него .
    Недей го кисна с такива препарати не се знай резултато...

По -добре го измий със съвсем леко топла вода а преди това го натъркай леко без натиск с ръка и пръсти или чиста/нова гъбичка с течен сапун с неутрално Ph(мисля беше 5.5.-без да съм сигурен). На сапуна пише неутрал(то е неутрално за човешката кожа, но става и за филтъра).

Плакни хубаво ако трябва 3-4, 5 пъти, докато престане да се разпенва и не се получават балончета от сапуна по филтрите.Иначе ако не е добре изплакната може малко повече от обикновенно да пука.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2009

Благодаря , тръкнах го малко с нова , чиста гъбичка . Поизчистих го от черното.
    В единя климатик в плазмения филтър имаше едно червейче. Явно наистина е хубаво с тия плазмени филтри .
    Изплакнах и дезодориращите филтри дето се поставят в кутията на плазмения филтър.
    Обаче като гледам малко трудно ще изсъхнат те . Дали трябваше изобщо да ги мия и тях .

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Не бива чак толкова да се отива в една посока. И въпросните електростатични ("плазмени") филтри си имат своите кусури.
    Истина е, че чисто конструктивно - те пречат най-малко на климатика, създавайки сравнитело малко съпротивление на въздушната струя и същевременно пречистват добре.
    Но също така, имат и те специфични недостатъци поради технологията си - част от наелектризираните частици, които не се улавят - полепват здраво по всички повърхности в помещението.
    Образувания озон в процеса пък, оксидира по-бързо металните повърхности наоколо и освен това, в зависимост от концентрацията му - може да бъде и вреден за здравето.
    Общо взето, за филтрите е важно да се гледа и сравнява - процента на ефективност на филтрация и дебита му.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Хей Каар това значи ли че всичко прогресивно ще започне и да ръждясва? Моят климатик е над телевизора,значи ли че ще почнат да му се скапват кондензаторите?А под него ми е всичката АВ техника ...плазма-йона не го гася.....

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Споко, marian1!
    Няма да ръждяса чак толкова бързо - нали проветряваш.
    Иначе, предпоставки има - филтърчето ръси озон, а той си е доста активен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе