Страница 246 от 308 ПърваПърва ... 196236244245246247248256296 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,676 до 3,690 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Честито! Машините са корави и проверени. Не знам, каква сметка си плащал до сега за отопление, но не очаквай по-ниска от 200лв. Когато направиш изолацията и свалиш таваните, тамън ще си дойдат климките на място. При сегашните ти условия ще видят известен зор, когато свият студовете.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Мерси за бързия отговор относно надеждността на машините.
    За миналия отоплителен сезон от ноември 2008 до март 2009 сметките бяха около 1500лв по спомени, тъй като имаше предварителни плащания на база и след това изравняване, но само изравнителните ми сметки бяха за около 850лв. А пък в жилището рядко е достигана темп над 18градуса при тези космически за мен сметки.
    Имаш ли идея каква е средната консумация на този модел при режим на отопление, ще опитам да го засека като започне да застудява, но ми е интересно да получа малко предварително инфо?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами като видиш,че КОП е около 4,значи ще харчи 4 пъти по-малко от нещо на ток.Понеже КОП намалява при минусови температури,приеми нещо средно около 2-2,5.Тоест ако си харчил за отопление 1500 лв предната зима,сега при СЪЩИТЕ поддържани температури разхода ще е 600-800 лв.

5. Тук е от
    Nov 2009

Колко е лесно за разбиращите дано се окаже така, почти наполовина. И колкото по-малко пари за чез, толкова повече за почерпки
    Благодаря за инфото и насоките

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Колегата Ванко е прав, с една подробност - мощността, която ти е необходима е 9kW, а ти разполагаш с 2х4kW /и това е при идеални условия/. Консумацията на машините е по 1,04. Тоест ако работят нон-стоп, не мога да изхарчат повече от 240лв. Както забелязваш, това решава само 1/3 от задачата - сметката е малка, но все-още не ти е топло. Остава да решиш въпроса с топлозагубите и с недостига на мощност при ниски температури.

7. Тук е от
    Nov 2009

Аз си правех сметката по 60W/м3 и така 8kW излиза достатъчно, но, както ти казваш"при идеални условия", а аз съм малко далеч от тях.
    Да, въпроса за топлозагубите се разисква, но за момента може само да се постави изолация и свали нивото на тавана.
    Фасадната изолация за пролетта, че е малко сложна ситуацията тъй като цялата сграда е паметник на културата(за който никой не отпуска средства за възстановяване естественно) и е опасана с декоративни орнаменти и корнизи. Усложнение, което за пореден път се измерва с по-висока цена. Живот и здраве, ще бъде извършено саниране и реставриране на фасадата.
    Ще се включват конвекторите пак като се наложи, въпреки че аз не съм любител на температури по-високи от 20градуса и с тренинга придобит от предишните зими си мисля, че ще ми е достатъчно приятно и комфортно. По-добре по-малка сметка и да не ми е много топло, от колкото до сега, високи сметки и да не ми е топло
    Благодаря отново за компетентните мнения и препоръки. Хубаво е да има хора, които разбират от дадени области и да споделят и насочват хората с съвети и информация.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Как ще е добре за тези климатици, да работят нонстоп, или да ги изключвам като няма хора в жилището и изобщо има ли някаква полза от гледна точка на икономия? Общо взето през деня няма никой и има ли смисъл да работят, дори и на ниски градуси, или е по-добре да се изключват за времето, в което няма хора-около 8 часа дневно? Някои пишат да не се изключват, но всички постове са за инверторните модели.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не ги изключвай, че няма стоплянката после... Ще ти е необходима допълнителна мощност за затопляне на помещенията, а както стана дума по-горе - със зор ще компенсираш топлозагубите.

11. Тук е от
    Nov 2009

Така ще правя, без изкл.
    Благодаря отново за полезната информация

12. Member
    Тук е от
    Sep 2008

здравейте.аз имам един обикновен въпрос.колко е консумацията на 12 лгц при едно стандартно размразяване от около 15-20 мин.в kw/h

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Сметни си го: макс дефрост 12 мин, около 3 мин на макс обороти, после на 50% / най-грубо казано/
    Толкова дълъг дефрост правят много рядко

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Моето впечатление е, че дефроста не се отразява на разхода на климатика.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Моето впечатление е, че дефроста не се отразява на разхода на климатика.
    И аз съм на това мнение. Нека позахладнее, ще дам съвсем точни данни колко kwh отнема едно размразяване (при мен до сега почети не се е включвал в размразяване).

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Какво значи да се отрази на разхода режимът на дефрост? Отразява се при различните климатици различно, както и в различните условия различно. Измерването на моментен разход при дефрост в едно помещение няма да кореспондира с измерване в друго. Размръзяването е необходимо зло, т.е неизбежно е при термопомпи. Затова няма какво да се мери-то неизбежно влияе на общия разход негативно. До каква степен е друг въпрос; пренебрежимо малко е за добрите климатици и е отчайващо за нискокачествените.

18. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Здравейте от скоро се сдобих с машина Fuji Electric RSA12LGC от Темпекс. Всичко си е наред и работи ок, но това ми е първият инвертор и нещо ме притеснява. Иначе ползвам 11 години конвенционални климатици Panasonic A-95KE малаязийски от Атаро Клима с фреон R22 и за 11 години НЯМАМ забележки дори при -20C.
    Та въпроса ми е тези мощности на инвертора дето дават минимална номинална и максимална всъщност като 3 степени ли действат или между тях плавно се регулира компресора примерно през 1Hz честотата на въртене на компресора? Струва ми се че той си работи на минимум от време на време минава на номинал и пак на минимум както и изключва но много рядко примерно на 5 часа докато другите си штракат редовно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе