немога да се реша кой да взема ти ме съветваш да зема плазмата ами за тия пари 1600-1700 мога да взема и подовата 35 на Дайкин , кой според теб е по добър плазмата или 35подова ?
немога да се реша кой да взема ти ме съветваш да зема плазмата ами за тия пари 1600-1700 мога да взема и подовата 35 на Дайкин , кой според теб е по добър плазмата или 35подова ?
За 1600лв може да си вземеш FTX50F/GV които определено е за по-голям обем както е твоя от 12ката.
този модел не е ли излишно голям за тази стая ?
че с 12лгц няма да го стоплиш това е ясно номонала и е 4кв. подовия дайкин за който говориш е с номинал 4,5 кв. и макс. до 5,0кв. и доста високо минимално отдаванае и цена около 1735лв.без монтаж. .серията професинал на дайкин 35-та е окло 1780лв. без монтаж, и до тук нищо което има топлоотдаването на 12лдц.остава фтх 50 гв който е на цената на 12 лдц , само че той идва доста голям за 27кв.м. и мисля че докато не настане голям студ ще харчи доста повече от лдц-то с високоя мин. на отдаване който е 1,7 кв.и аз бях в същата дилема като теб с моя хол 26-7ккв.м. и за тези пари, но след като избирах климатика не по марка , а по параметри за отопление дадени от производителя и мнения и препоръки дадени от съфорумници , в крайна сметка се спрях на 12лдц който го взех за 1650лв с монтажа.успех и по-бързо че зимата идва.Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Мерси за съвета и аз клоня към плазмата ама на като кажат Дайкин подов та мн добре топлел а като му видя КОПА не е нищо със сравнение с 12ЛДЦ плазма , затова се чудя какво да правя давал мн комфорт пускал въздуха отдолу отгоре та чуден бил но май май ще си зимам Плазма .
Къде Плазмата е 1650лв с монтаж от Бургас съм ?
Копа не топли така че не се заблуждавай. Вземи Даикина няма да съжаляваш въпреки че няма плазма.Първоначално публикувано от Georgi Penchev
Ей, още малко ще изкарате 12LDC нетоплещ модел. Този климатик бълва лава, то няма как да бъде иначе с този максимум от 6.7 kW!
Имам следния въпрос - предлагат ли се някъде резервни филтри за LGC серията?
Не знам, може би аз не търся както трябва, но не откривам по сайтовете на софийските фирми.
Мислех си - няма проблем, в ebay братята китайци сигурно продават 100 модела за жълти стотинки. Да, ама не.
Говоря за деодориращия (ябълков) и прочистващия (катехинов) филтър.
Според ръководството - първият издържа три години - няма проблем. Но катехиновият трябвало да се сменя на всеки три месеца...
(Прецених, че въпросът ми не си струва нова тема, затова пиша тук.)
Вече съм горд собственик на 12Плазма , като го монтират идната седмица ще пиша за впечатленията си .
Не съм писал в темата от както станах собственик на 9-ка плазма (от една година). Причината? Никакви проблеми не ми създава този климатик. Изкарах топла зима и студено лято.
Понеже идва време за отопление погледнах питата на фуджо и видях че има малко мъх между ламелите, кажете как да сваля пластмасата на вътрешното тяло защото стигам само до развиването на дата винта от двете страни и до там, какъв е тарикатлъка по нататък, за да мога да я измия
Айде започнаха промоциите http://www.fujielectricbg.com/
Нещата ценово изглежда започват да се нормализират и тези среден клас климатици започват да се доближават до цена отговаряща на качеството им, но все още това, което даваш е повече от това, което получаваш.