Страница 3 от 12 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 170
Like Tree3Одобрявам

Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Цитат Първоначално публикувано от sestra06
    1-во с прахосмукачката
    2-ро с душа с студена вода изтръсквам ги оставям ги малко 2-3мин да изсъхнат и ги поставям леко влажни с няколко капки
    По този начин няма проблем нали Велев?
    А когато е студено и изключвам климатика докато правя същото няма проблем нали?

п.п.само в началото се притеснявам като го направя няколко пъти и ще се отракам мерси на всички и лека вечер
    и аз ги почиствам под чешмта , след което ги изтръсквам леко от водата и ги подсушавам с една по-голяма кърпа да ги покрие от едната и другат странаи те стават почти сухи и от там пак в климатика . докато правя това даже не го спирам .

2.  

3. Тук е от
    Aug 2009

Сестрице (извинявай за фамилиарното отношение) получи много и разнопосочни съвети относно почистването на мрежестите филтри. Явно вече си си изградила „процедура по почистване”, която очевидно е по-добра отколкото липсата на такава. Чакай и аз да добавя една точица към нея, а пък ти си прецени дали е основателна. Казваш, че оставяш мрежестите филтри леко влажни (на капчици). За повечето други климатици това няма да им е никакъв проблем тъй като в режим на охлаждане през лятото всички „плуват” във влага от образуващия се конденз. Обаче моделът с „плазмата” има както знаеш една зелена касетка точно под широкия мрежест филтър. Не знам дали знаеш обаче, че на тази касетка се подава високо напрежение, което наелектризира преминалите през мрежата фини частици и ги „улавя” в правоъгълното кеченце с графитено покритие от едната страна. Така…та където има високо напрежение влагата не е добре дошла. Поради тази причина и на двата ми климатика с „плазмени” касети се старая да изсуша идеално мрежестите филтри след миене. Обикновено на две седмици само ги изтупвам и това е достатъчно за праха в МОИТЕ помещения. Когато тръскането вече не помага тогава ги мия. След измиване ги оставям под въздушната струя на работещия климатик и за 10 минути са готови. Алтернатива на идеалното подсушаване може да бъде да изключваш Air clean-а преди слагането на влажните мрежички и за 5-10 минути въздушният поток ще издуха всяка влага. На мен не ми се рискува така. Всъщност горенаписаните ми размисли и страсти може и да са абсолютно безпочвени, ама за това всеки си носи глава на раменете и си робува на собствения акъл.
    Като за завършек да добавя – ако чуеш някакви странни припуквания след сглобяване с влажни филтри – директно изключвай, подсушавай и стискай палци да не се е прецакал електростатичния филтър.
    От един лаик толкова...От корифеите -> по-авторитетно и по-съкратено.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

След всеки съвет за почистване на тези въздушни филтри, което е толкова елементарно ще вкара в още по-големи филми сестра06. Тя и без това достатъчно много се притеснява да не обърка нещо и хоп нова идея как се прави, а си мисля че няма нужда от чак толкова много различни обяснения особено в нейната ситуация (доста притеснена, а може и нощем да се събужда да наглежда дали климатика е добре и не се нуждае от нещо, шегувам се ).

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Абе хора ако е толкова зор да подсушавате перфектно, един сешоар за няма и минута подсушава филтъра и не се занимавате с глупости. Спирате климатика за 5-10 мин тамън да проветрите, миете филтрите, сешоар и за 5 мин, сте отново в джаза.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Със сешоар - не.

Зависи от сешоара и от материала, от който са направени филтрите. Има мощни сешоари и такива като материя филтри, които ще се деформират.

7. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Абе хора ако е толкова зор да подсушавате перфектно, един сешоар за няма и минута подсушава филтъра и не се занимавате с глупости. Спирате климатика за 5-10 мин тамън да проветрите, миете филтрите, сешоар и за 5 мин, сте отново в джаза.
    И ти имаш време и мерак да мяташ сушуара цели 5 минути заради мрежичките?

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Ще припадна с вас

10. Тук е от
    Aug 2009

Ще припадна с вас
    А пък ако ме видиш какъв съм готин...

Майтап. Не се сърди.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Сешоара се ползва, не за да изсъхне филтъра, а за да издуха водата Слагате филтъра от към тънката страна с-у сешоара, даже най-добре отгоре да му духа сешоара, с-у пластмасата и след има няма 20 сек няма и капка вода, просто не е изсъхнал, а е издухана водата Мрежичките нямат никакъв реален контакт със сешоара, а и да имат духа по посока тях. Просто, бързо и ефективно.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Слага се и 3% оцетен разтвор във водата, за премахване на миризмите. И филтъра се суши върху домакинска хартия. В никакъв случай със сешоар или вентилатор. Освен това, поне веднъж на 3 месеца, филтрите се третират с активна пяна.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ще припадна с вас
    Казах ли Ви, че ще се вкара в голям филм. Колкото повече и обяснявате толкова повече шанс има да получи криза и депресия.
    Сестро има толкова по-сложни неща по света от това да чистиш въздушни филтри и да мислиш дали на климатика му е добре.
    Вземете с мъжа си бутилка червено/бяло вино с вълча салата, изпънете се на дивана срещу климатика и се пренесете на друга вълна

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Подкрепям колегата gnf,и по-добре заключете темата,че за едни филтри станаха 3 страници Бля -Бля.

16. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    ...., поне веднъж на 3 месеца, филтрите се третират с активна пяна.
    what's that dude?
    Какво имаш впредвид? В хранителната индустрия с такива пенички разполагаме, че основно неръждавейка оцелява. Малко преувеличавам, ама мрежичките няма да издържат дълго на накисване примерно с пероцетна киселина.
    Упс да не е пяна за бръснене?

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

От известно време чакам да почне да мига диода за почистване на плазма филтъра... обаче той не ще. Климатика е включен на отопление поне от 2 месеца и плазмата до сега винаги е била включена и тя.... Обаче за сега не дава никакви индикации за почистването му - аз уж трябваше да почне да мига след 400 часа работа? Някой има ли наблюдение дали тези часове са за включен филтър или "работещ филтър" - да не би да работи 10-тина минути на всеки 30 работа на климатика (разбира се импровизирам с числата).
    Защото 400 часа = 16 дни а аз моя го чакам от 60 дена да почне да мига...

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако ти е спирал тока или си изключвал от мрежата, може таймера да е нулиран, не знам, дали паметта е енергонезависима.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 12 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Fujitsu- PLASMA- ASYB12LDC
    От cska_76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-13, 22:02
  2. Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
    От Gladiator6 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 15-10-10, 02:33
  3. Fujitsu AS-E25T vs. Fujitsu ASYB12LDC
    От oldfirehand във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 21-08-10, 18:18
  4. Fujitsu ASYB12LDC - ще отоплява ли без проблеми 38 m²
    От drakona25 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 27-07-10, 07:23
  5. Fujitsu ASYB12LDC...миризма
    От Caesar във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 09-09-09, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе