мерси - това е възможна причина... след почистване трябва ли да натискам някакви копчета (щото не намирам такива) или факта че съм го извадил / пъхнал в климатика ще предполага че съм го чистил?Първоначално публикувано от edi1
мерси - това е възможна причина... след почистване трябва ли да натискам някакви копчета (щото не намирам такива) или факта че съм го извадил / пъхнал в климатика ще предполага че съм го чистил?Първоначално публикувано от edi1
По инструкция дават да се изключва от контакта, когато се чисти филтъра, явно тогава нулира брояча.Което пък говори, че като спре тока, пак се нулира и започва от 0 и затова не ти индикира.
Ц. Нищо не предполага.Първоначално публикувано от sunmanbg
Трябва да ресетираш с бутона под капака, отдясно. Малко е маскиран, ама като се загледаш ще го откриеш. Натискаш 1-2-3 скунди докато изцирика лекичко. Както Еди е написал става и с изключване от мрежата.
П.П. След няколко изпирания ми падна графитения слой от филтъра в касетата. Някой да знае колко струва и имат ли го дилърите в наличност?
Трябва да го има, виж му номера в мануала.Да не си го прал с някакви препарати, аз го чистя с прахосмукачката и на 3-4 месеца го плакна само с водица и обикновен сапун.
Само с вода си го приплаквам. Да се отмие събрания прахоляк.
Графита се напука при работата на машината, а не при миенето. Представи си нагоряла стара гума която се лющи. И при плакненето съвсем се отми. Е сега филтърчето си е без токопроводящ слой. Явно няма да се наелектризира мрежичката и няма да събира поляризирани частици. Само ще "пуца" по бабалюгите с озон. Абе ще трябва да се разкарам до Булклима да питам.
Цък. Таймера така не се зануляваПървоначално публикувано от edi1
поне при мен. Тествано е.
Другите филтри изобщо не си играя да ги суша. Тръсна ги два път и обратно в климатика.
Ако някой иска да си направи дезинфекция на филтрите, достатъчно е да ги потопи в разтвор от белина - 1%
Моя до сега не е мигал, ама аз по-рядко използвам плазмата на ДЖЕНЕРАЛА.
Би ли качил някоя снимка на тоя бутон под прикритие - нещо не мога да го локализирам при мен?Първоначално публикувано от IMonev
Бутона се намира в дястната част на климатика под капака.
Този бутон не беше ли за старт в напълно автоматичен режим с настройка 24гр.![]()
добре де - последно този бутон някой натиска ли го и ако е за автоматичен режим тогава как ресетва само таймера за плазмата. тотално се обърках вечеПървоначално публикувано от Jackas
![]()
Същия е бутона. Първо ресетва брояча на "плазмата" и после другите функции.
Ако можеш да обясниш като за идиоти как да го ползвам това копче ще ми е много полезно.Първоначално публикувано от IMonev
Какво значи "първо ресетва"... и "после другите..." как това нещо се реализира с едно копче?
Натискам и задържам? Натискам последоваделно x пъти?
Този бутон е сервизния за АУТО режим, не го закачайте.
Мерси еди - и на мен ми звучи да е само за сервизно ползване - иначе едва ли щеше да е направен "трудно забележим"Първоначално публикувано от edi1
![]()
Земляк ти сигурен ли си че е само за това? Ако си сигурен - прочети точно под бутончето какво пише in English. Ако не си сигурен - пак прочети там.Надписа го има и с йероглифчета- за познавачи. Не ми се рови из менюала, че не помня къде съм го натирил, но съм почти убеден, че и там ще го пише.Първоначално публикувано от edi1
sunmanbg бутончето се намира отдясно на капачето на клемореда и прилича на прорез в кутията с удебеление за натискане. Ползвал съм само функцията му за ресет на брояча на airclean-a при работещ климатик. Сервизните му функции не съм ги ползвал. Може би се активират при натискане на бутона в изключено състояние на машината. Ако ти е на лесно упътването прочети и пиши.