Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 170
Like Tree3Одобрявам

Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

хм-явно е недомислен в това отношение-тук поставих и аз въпрос относно запушването на дупката за конденза https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55451.0.html..дайте предложения как да решим проблема

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от kuzman60
    хм-явно е недомислен в това отношение-тук поставих и аз въпрос относно запушването на дупката за конденза https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55451.0.html..дайте предложения как да решим проблема
    Нали ти казах
    Вариант 1:
    Спираш климатика(без да го изключваш от контакта) и поливаш с топла вода и тя се отпушва и го пускаш пак(2мин работа)
    Вариант 2:
    Изключваш климатика от контакта и го поливаш обилно с топла вода ,за да се размрази на дъното леда и го пускаш пак(3-5мин работа)
    Вариант 3:
    Пускаш климатика да духа студено 10мин и излизате от стаята ,така външното тяло загравя и леда се топи,
    след 10мин влизаш в стаята и го пускаш да духа топло и си готов.(10мин работа)

Избери си един от трите и действай

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не мога да разбера какво толкова им баете на тези фуджи/фуджицу/дженерал.Имам 2 броя от подписа и за три години включително при -11.2 градуса никога не съм ги размразявал с топла вода.Тази марка правят най-топлия дефрост-преди половин час дженерал в спалнята прави дефрост чак пара се вдигна от външното тяло.

Проверявайте единственос пръст дали дупката отдолу на външното тяло през която се изтича водата при дефрост не е запушена.Ако е на 100% запушена тогава лискайте топла вода.

Недобро оттичане на водата от дефрост, вибрации на външното и вътрешното тяло се причиняват само от осран от монтажниците монтаж, поради това, че не са спазили изискванията на производителя за монтаж.

И SESTRA06 Вие сте най-голямата паника в този форум в повтарящ се вариант

5. Тук е от
    Dec 2007

1.Монтажа както казах е перфектен,външните тела на 3те климатика са идеално нивелирани-дори са сложени тампони ,но проблема и при трите си остава.
    2.Не съм купил климатици за около 5 х и нещо си лева за да им"бая" ,а за да ги включа и да ме отопляват без да се занимавам с тях и това да ги размразявам при - 9 градусов студ качен на стълба в продължение на 2 часа едва ли би било приятно занимание за мен-все пак не съм мазохист.В тази връзка забележката Ви беше излишна.
    3.Позвилих си да пиша и тук,тъй като едновременно сме пуснали със sestra06 подобни теми и очакването ми беше че някой ще предложи добро конструктивно решение,а не да ме поучава назидателно ,но ако това създава проблеми извинявам се тогава за това че си позволих да пиша за да се обсъдим проблема и да е полезно и за други,аз все пак ще си намеря решението и без помощ,достатъчно грамотен съм технически за това

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Когато си избрал да се отопляваш с климатици то трябва да си приел, че зимата понякога имат нужда от малко помощ. Това дали тавата ще замръзне зависи от много фактори. Може и да не замръзне цяла зима, може и да е цялата в лед.

Вариант 1 - Ако са на удобно за достъп място да им помогнеш. С малко топла вода.

Вариант 2 - Слагаш им нагревател на тавата (има го в различни разновидности) и когато се заледи го пускаш или го правиш да си работи постоянно под определена външна температура.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Може и без да лискате вода.Не необходимо.Климатика сам се оправя.

Не разбрах каква е причината да се катерите със стълба в -9 градусов студ 2 часа навън???

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Причината ,както казах в другата тема е че тавата се беше обледенила и леда беше стигнал почти до перката,за мен просто отвора за конденза е твърде малък като диаметър ,сравнявам я с тази на митсубишита-та където е доста по голям освен това ламелите са твърде близо до отвора и започва конденза да се натрупва постепенно там докато обледени отвора..нататък е ясно какво става

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Можете да пробиете друга дупка отдолу за която предварително да намерите пластмасова/гумена тапа и да я отваряте тази дупка само в началото на зимата.

Това което мога да кажа е че във форума има 2-3-ма ползватели със спукани от леда външни топлообменници, но те всичките са с климатици Мицубиши илектрик.С фуджи илектрик/дженерал/фуджицу няма нито един ползвател на който да му се е спукал външен топлообменник от натрупан лед.
    Мисля че това е показателно.

11. Тук е от
    May 2011

Здр. и от мене!
    И аз има подобен проблем но само на Фуджито.Днес малко с една отверка разръчках дупката, нещо леко изтропа и се махна леда. но гледам, че вад нея има някакви ламелки отвътре. Едната явномалко съм я изкривил,.Според вас дали има някакъв проблем. Климата са бачка добре де...

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327840232[/time]_________________________________________________

и последно по този въпрос, за час и половина ми дефроства два пъти , дали според вас има нещо общо с мойте интервенции около отвора

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Прецакал си нещо. Аз доколкото съм чел из форума, Фуджитсутата размразяват 4-5 пъти за цяла зима. Само Дайкин дефростват на 55 минути.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Оставете си на спокойствие фуджицата/фуджи илектриците/дженералите и си пийте ракията/виното със студентки по монокини с начочорчени маслинки, че живота си тече и не се знае кога Дедо Ви'Господ при него ще ви прибере

П.П. Нищо му няма на климатика ти Вака-много рядко ако прецени, че един дефрост не е достатъчен прави след кратко време -50-80 минути още един.При мен това се случва само при дженерала и то само когато вали силно сняг и го навява в топлообменника му-така го пази от задръстване.Когато вали сняг, ако не го вее в топлообменника на няколко часа веднъж прави дефрост.Как 'разбира" той си знае...
    Фуджито не дефроства на 50-80 минути дори по време на снежна буря, тъй като външното тяло 7/8 е под една тераса която го пази от сняг/дъжд, а навън леко стърчи компресорната част и то не изцяло.

Притесненията за пукане на топлообменник ги оставете за потребителите с Мицубиши илектрик.По-вероятно е човъркайки фуджицуто/дженерал/фуджи илектрика вие да го пукнете с отверката, отколкото леда да го пукне...

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Мнооого благодаря Джъсти!Отдавна съм те признал

16. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    ... Аз доколкото съм чел из форума, Фуджитсутата размразяват 4-5 пъти за цяла зима. Само Дайкин дефростват на 55 минути.
    И така се раждат легендите.

На моето LD трябва да му прочета форума и да му поискам сметка от къде на къде смее при определени условия да си цъка дефростите на ~ 45 мин. Мога да си сверявам часовника по него ако се наложи. Тази година май не съм го хващал така, но предишните...

17. Тук е от
    Sep 2008

За 24 часа фуджицо 12 лдс ми размразява горе долу от 17 до 35 пъти взависимост от времето.Прай сметка за цяла зима, колко пъти размразява 90 дни по 24 пъти =2160.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327881480[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Прецакал си нещо. Аз доколкото съм чел из форума, Фуджитсутата размразяват 4-5 пъти за цяла зима. Само Дайкин дефростват на 55 минути.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На пролет ще ви покажа как се решава проблема с малката дренажна дупка.Това наистина е кусур на машините - малкия дренажен отвор.Така и не го оправиха като хората.Иначе дори и да се запуши, не може да вдигне леда, водата си излиза през всички възможни "дупки" и над тавата.Моя от няколко дена, от както почна студа и спря да вали, е сух и чист, дефроства 1-2 пъти на ден.Преди това, при валежите, дефростваше 2-3 пъти на ден.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Fujitsu- PLASMA- ASYB12LDC
    От cska_76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-13, 22:02
  2. Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
    От Gladiator6 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 15-10-10, 02:33
  3. Fujitsu AS-E25T vs. Fujitsu ASYB12LDC
    От oldfirehand във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 21-08-10, 18:18
  4. Fujitsu ASYB12LDC - ще отоплява ли без проблеми 38 m²
    От drakona25 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 27-07-10, 07:23
  5. Fujitsu ASYB12LDC...миризма
    От Caesar във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 09-09-09, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе