хм-явно е недомислен в това отношение-тук поставих и аз въпрос относно запушването на дупката за конденза https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55451.0.html..дайте предложения как да решим проблема
хм-явно е недомислен в това отношение-тук поставих и аз въпрос относно запушването на дупката за конденза https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55451.0.html..дайте предложения как да решим проблема
Нали ти казахПървоначално публикувано от kuzman60
Вариант 1:
Спираш климатика(без да го изключваш от контакта) и поливаш с топла вода и тя се отпушва и го пускаш пак(2мин работа)
Вариант 2:
Изключваш климатика от контакта и го поливаш обилно с топла вода ,за да се размрази на дъното леда и го пускаш пак(3-5мин работа)
Вариант 3:
Пускаш климатика да духа студено 10мин и излизате от стаята ,така външното тяло загравя и леда се топи,
след 10мин влизаш в стаята и го пускаш да духа топло и си готов.(10мин работа)
Избери си един от трите и действай
Не мога да разбера какво толкова им баете на тези фуджи/фуджицу/дженерал.Имам 2 броя от подписа и за три години включително при -11.2 градуса никога не съм ги размразявал с топла вода.Тази марка правят най-топлия дефрост-преди половин час дженерал в спалнята прави дефрост чак пара се вдигна от външното тяло.
Проверявайте единственос пръст дали дупката отдолу на външното тяло през която се изтича водата при дефрост не е запушена.Ако е на 100% запушена тогава лискайте топла вода.
Недобро оттичане на водата от дефрост, вибрации на външното и вътрешното тяло се причиняват само от осран от монтажниците монтаж, поради това, че не са спазили изискванията на производителя за монтаж.
И SESTRA06 Вие сте най-голямата паника в този форум в повтарящ се вариант
1.Монтажа както казах е перфектен,външните тела на 3те климатика са идеално нивелирани-дори са сложени тампони ,но проблема и при трите си остава.
2.Не съм купил климатици за около 5 х и нещо си лева за да им"бая" ,а за да ги включа и да ме отопляват без да се занимавам с тях и това да ги размразявам при - 9 градусов студ качен на стълба в продължение на 2 часа едва ли би било приятно занимание за мен-все пак не съм мазохист.В тази връзка забележката Ви беше излишна.
3.Позвилих си да пиша и тук,тъй като едновременно сме пуснали със sestra06 подобни теми и очакването ми беше че някой ще предложи добро конструктивно решение,а не да ме поучава назидателно ,но ако това създава проблеми извинявам се тогава за това че си позволих да пиша за да се обсъдим проблема и да е полезно и за други,аз все пак ще си намеря решението и без помощ,достатъчно грамотен съм технически за това
Когато си избрал да се отопляваш с климатици то трябва да си приел, че зимата понякога имат нужда от малко помощ. Това дали тавата ще замръзне зависи от много фактори. Може и да не замръзне цяла зима, може и да е цялата в лед.
Вариант 1 - Ако са на удобно за достъп място да им помогнеш. С малко топла вода.
Вариант 2 - Слагаш им нагревател на тавата (има го в различни разновидности) и когато се заледи го пускаш или го правиш да си работи постоянно под определена външна температура.
Може и без да лискате вода.Не необходимо.Климатика сам се оправя.
Не разбрах каква е причината да се катерите със стълба в -9 градусов студ 2 часа навън???
Причината ,както казах в другата тема е че тавата се беше обледенила и леда беше стигнал почти до перката,за мен просто отвора за конденза е твърде малък като диаметър ,сравнявам я с тази на митсубишита-та където е доста по голям освен това ламелите са твърде близо до отвора и започва конденза да се натрупва постепенно там докато обледени отвора..нататък е ясно какво става
Можете да пробиете друга дупка отдолу за която предварително да намерите пластмасова/гумена тапа и да я отваряте тази дупка само в началото на зимата.
Това което мога да кажа е че във форума има 2-3-ма ползватели със спукани от леда външни топлообменници, но те всичките са с климатици Мицубиши илектрик.С фуджи илектрик/дженерал/фуджицу няма нито един ползвател на който да му се е спукал външен топлообменник от натрупан лед.
Мисля че това е показателно.
Здр. и от мене!
И аз има подобен проблем но само на Фуджито.Днес малко с една отверка разръчках дупката, нещо леко изтропа и се махна леда. но гледам, че вад нея има някакви ламелки отвътре. Едната явномалко съм я изкривил,.Според вас дали има някакъв проблем. Климата са бачка добре де...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327840232[/time]_________________________________________________
и последно по този въпрос, за час и половина ми дефроства два пъти , дали според вас има нещо общо с мойте интервенции около отвора
Прецакал си нещо. Аз доколкото съм чел из форума, Фуджитсутата размразяват 4-5 пъти за цяла зима. Само Дайкин дефростват на 55 минути.
Оставете си на спокойствие фуджицата/фуджи илектриците/дженералите и си пийте ракията/виното със студентки по монокини с начочорчени маслинки, че живота си тече и не се знае кога Дедо Ви'Господ при него ще ви прибере
П.П. Нищо му няма на климатика ти Вака-много рядко ако прецени, че един дефрост не е достатъчен прави след кратко време -50-80 минути още един.При мен това се случва само при дженерала и то само когато вали силно сняг и го навява в топлообменника му-така го пази от задръстване.Когато вали сняг, ако не го вее в топлообменника на няколко часа веднъж прави дефрост.Как 'разбира" той си знае...
Фуджито не дефроства на 50-80 минути дори по време на снежна буря, тъй като външното тяло 7/8 е под една тераса която го пази от сняг/дъжд, а навън леко стърчи компресорната част и то не изцяло.
Притесненията за пукане на топлообменник ги оставете за потребителите с Мицубиши илектрик.По-вероятно е човъркайки фуджицуто/дженерал/фуджи илектрика вие да го пукнете с отверката, отколкото леда да го пукне...
Мнооого благодаря Джъсти!Отдавна съм те признал
И така се раждат легендите.Първоначално публикувано от aruba_man
На моето LD трябва да му прочета форума и да му поискам сметка от къде на къде смее при определени условия да си цъка дефростите на ~ 45 мин. Мога да си сверявам часовника по него ако се наложи. Тази година май не съм го хващал така, но предишните...
За 24 часа фуджицо 12 лдс ми размразява горе долу от 17 до 35 пъти взависимост от времето.Прай сметка за цяла зима, колко пъти размразява 90 дни по 24 пъти =2160.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327881480[/time]_________________________________________________
Първоначално публикувано от aruba_man
На пролет ще ви покажа как се решава проблема с малката дренажна дупка.Това наистина е кусур на машините - малкия дренажен отвор.Така и не го оправиха като хората.Иначе дори и да се запуши, не може да вдигне леда, водата си излиза през всички възможни "дупки" и над тавата.Моя от няколко дена, от както почна студа и спря да вали, е сух и чист, дефроства 1-2 пъти на ден.Преди това, при валежите, дефростваше 2-3 пъти на ден.