Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 170
Like Tree3Одобрявам

Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Fujitsu ASYB12LDC - почистване и грижи ?

@ diksanal - доколкото мога да видя до степента до която мога да го отворя - става дума за вътрешната изолация на климатика, бяла на цвят материя най сходно до EPS, "стериопор". Формално климатика е за профилактика - има навършена една година, така че може да мине по това условие.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Да уточня, не съм специалист по климатична техника, но смятам, че пукането е от пластмасите, от стиропора на ваничката не ми се вярва да е.

Постоянно ли пука или само в началото, като го пуснеш, най-вече на отопление?

Пукането на пластмасите на вътрешното тяло на Фуджитсу-Генерал в началото на режима на отопление, е техен характерен недостатък.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitko414
    Да уточня, не съм специалист по климатична техника, но смятам, че пукането е от пластмасите, от стиропора на ваничката не ми се вярва да е.

Постоянно ли пука или само в началото, като го пуснеш, най-вече на отопление?

Пукането на пластмасите на вътрешното тяло на Фуджитсу-Генерал в началото на режима на отопление, е техен характерен недостатък.
    То няма да им е недостатък ако монтажниците си вършеха работата и увиваха металната стойка, която се закрепя за стената с дюбели, в горната и част където се окача корпуса на пластмасата на вътрешното тяло с едно парче тънък еластичен плат и така да се препятства прякото опиране на метал в пластмаса.
    На някои от другите марки климатици има залепено за копрпуса такова парче плат или стиропор/EPS което да обира температурните разширения и да уплътнява.
    На подовия дайкин има такъв залепен за пластмасовия корпус където се затварят клапите почти същия еластичен леко мъхест плат.

при мен и на двата климатика ми оставиха навит плата върху едно парче пластмасова тръба която си идва с климатика.То верно, че на това парче плат не е точно за тази цел, но така или иначе винаги остава, може да се уплътни с него.

Абе то в България на една част от хората не им се работи това което правят, "работят" без да имат мотивация и без желание единствено чакат да дойде края на месеца и да взимат заплата.Та затова и положението е такова.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    Шумен

Здравейте, от около месец съм собственик на Fuji 12LDC. Насочих се към модела след доста четене в този форум. Избрах го заради мощността му при топло-отдаване ( големината на помещението е 28 кв.м. преходни хол + кухня) и наличието на плазма филтър ( имаме домашен любимец - една палава кокерка и ми беше интересно дали наистина плазмата има ефект и "улавя" миризми ). Досега обаче не мога да различа работата на плазма филтъра (като изключим светването на зеленият индикатор). Не усещам специфичния мирис на озон ( не че съм много добре с обонянието де ), нито някакво припукване и т.н. Снощи при изключен климатик ( даже и от контакта ) извадих плазма касетата и включих климатика отново ( на отопление ). След няколко минути когато си влезе в режим включих AIR CLEANING ( при извадена касета ! ) и се учудих, че индикатора си светна, като за нормална работа на плазмата. Нормално ли е това според вас?
    Надявам се, че въпросът ми е долу-горе по темата.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Той датчика светва, ама ако го държиш повече време включен без плазма касетата отчита грешка.
    Има озон, повече отколкото при доста други климатици, но поради това че в по-големи количества е токсичен за човешкия организъм и преди всичко за зрението и при вдишване прозивеждането на озон е ограничено в рамките на безопасното за човешкия организъм и поради това за 20-30 минути не може да елиминира всичката миризма.

Сега отговори:

1. Топли ли ти и на колко градуса го държиш???
    2. шумно или тихо е външното тяло???
    3. Как чувстваш топлината му откъм комфорт за теб и на коя температура ти е най-приятно??

7. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    Шумен

justify, благодаря за отговора.

За постоянно също е работила плазмата без да забележа чак някакъв ефект.Заради това ми беше идеята да я махна и да видя ще се размига ли индикатора - някакви косвени сигнали читава ли е плазмата.

Сега на въпросите :

1. Топли да.Още е сравнително рано и не имало кой знае какъв студ, но съм доволен засега ( а жена ми - много ).Става въпрос за гр.Шумен,апартамент, първи етаж, ПВЦ.Останалата част от апартамента е на локално парно ( в тези с климатика не го пускам почти ), но лека полека започвам да сменям "концепцията".
    2. При първоначално пускане или повишаване на зададените градуси, външното тяло е сравнително шумно. Въпреки, че нямам база за сравнение-това ми е първи климатик.Наистина мъничко прилича на излитащ самолет . Всъщност, като си влезе в режим го чувам само, като се покажа на прозореца на половин метър от него. Наскоро трябваше да спим в стаята с климатика (външното тяло е на съседната стена ) и чувах леко как се "набира" външното тяло, когато стартира вътрешното ( на тих режим ).Не знам това означава ли, че е работил on/off, понеже ми беше топло, като спях и му дадох 19 градуса.В тази връзка забелязах, че при достигната температура вътрешното леко си подухва, а не спира тотално.Когато спах в стаята с климатика за пръв път чух и преливане на фреон и то слабо. Иначе тръбният път е близо 4 метра (държах за това ), и е без тампони ( засега ) на външното.
    3.Топлината е ОК.Субективно е и зависи от момента.За мен мисля, че 22, макс. 23 градуса си е ОК.Понеже става дума за свързани през бивша тераса - стая и кухня, имах съмнения дали ще успява да завърти въздуха до кухнята, но доста добре затопля и двете помещения.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

ilesubmarinе
    Слагай от сега тампони да не ги слагаш в някой мразовит ден!!!

10. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

приятел и аз не улавям мирис на озон климата е ме FA25VA

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от total666
    приятел и аз не улавям мирис на озон климата е ме FA25VA
    за МЕ FA или FD е нормално да няма мирис/озон...

12. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    Шумен

Май си прав Jackas, по-добре да потърся подходящи тампони и да ги слагам още сега. Още повече, че вече забелязвам и да подрънква нещо - предполагам решетката отпред или отзад на външното.
    А за плазмата - ще се надявам, че работи - докато я усетя :rolleyes:

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Решетката отпред е хваната по много маймунски начин и определено потраква.Отзад при резонанс, долния край потраква в тавата и после спира.На моя беше така, ама реших въпроса с меки подложки.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

за FA приятел

16. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    искам да ви питам в момента навън температурата е -10 градуса климатика работи перфектно вътре е топло ,но виждам че дупката отдолу ,през която капе тече вода(или квото и да е там) е замръзнала има лед !
    Да го оставя така ли?
    Или да спра климатика и с чаша топла вода да полея долната част на климатика ,за да се размрази леда от дупката и да го пусна отново?

Поздрави

17. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Ако имаш достъп разледи го с топла вода докато се отпуши отвора Иначе има опаснот да расте нагоре леда и перката да опре в него

18. Тук е от
    Sep 2010

Спрях климатика и с едно шише 1,5л с топла вода лиснах в долната част на климатика и се отпуши пуснах пак климатика на 22 градуса медиум да духа навън е -6/-7 градуса .

Но забелязах вчера и днес е сега в момента има доста странен бръмчащ звук който се от вътрешното тяло на климатика?Доста е силен вчера спря сам ,но сега още не е спрял от какво е това?Какво да правя?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327826820[/time]_________________________________________________

Почна да мига червената лампа на климатика кво става?Какво да правя?

Спря да мига и почна да духа топло на 22 ауто го поставих.
    Отвън не бръмчи вече ,но и не капе/тече вода отдолу?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик Fujitsu- PLASMA- ASYB12LDC
    От cska_76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-13, 22:02
  2. Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
    От Gladiator6 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 15-10-10, 02:33
  3. Fujitsu AS-E25T vs. Fujitsu ASYB12LDC
    От oldfirehand във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 21-08-10, 18:18
  4. Fujitsu ASYB12LDC - ще отоплява ли без проблеми 38 m²
    От drakona25 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 27-07-10, 07:23
  5. Fujitsu ASYB12LDC...миризма
    От Caesar във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 21
    Последно: 09-09-09, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе