Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 144

Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #61

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Това се установи от опит на колеги във форума.Аз за това няколко пъти съм писал, че според мен тръбния път трябва да се слага, както го дават по сервизните с дължина СТАНДАРТ, а тя винаги е 5 и повече метра.При тази дължина са дадени и данните за машините.
    Монтажът на другия ми климатик е, както тук някой го нарече - "тип сандвич". Тръбите са дълги метър, метър и нещо. Доста си спестиха откъм медни тръби , но поне откъм паразитни шумове - никакви грижи! Не знам дали късия тръбен път влияе отрицателно на работата на климатика. Не съм много на "ти" с тази техника.
    При LGC-то, фирмата(друга) пак се опита да си спести малко медна тръба. Ей, туй българина трябва да го следиш изкъсо. Все гледа да те цака. Може и с 2лв да е, ама да те напудри. Бетер сме от циганите. Казах им да сложат 3м тръби, на което получих отговор - "добре". Да, ама не! Като ги измерих, в последствие, се оказаха 2,3м. Предварително знаех за склонността на този модел към странични шумове и за това настоявах за поне 3м тръби.
    Та, думата ми е ,че може климатик с 1м тръбен път да е абсолютно безшумен, но не и ако е LGC. Някъде по форума бях прочел, че при този модел са си спестили заглушителите, за които стана въпрос малко по-назад.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #62

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Да, LGC е с 2 заглушителя по магистралата, ДАЙКИН имат по 6, ТОШБА от 2 до 6.Но много зависи и от компресора, вентирите, и изобщо хладилната част.Машини с малко заглушители не можеш да ги чуеш.ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ например е с 2 заглушителя, но не можеш да разбереш, че тръгва.Минималния му път е 2 метра по сервизно.LDC и той е с два заглушителя, но е по-шумен от ТОШО.LGC също е с два заглушителя, ама реве като гладна мечка.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    24
    #63

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Пишете още един недоволен от GENERAL ASHA 12LGC.
    Имам 2 такива клими купувани в различни години 2009 и 2010.
    Проблемите и на двата са точно описаните в първия пост. И то ясно изразени.
    Жуженето се чува само от по новия, а тракането и на двата само през зимата. Клокоченето което си е доста дразнещо се чува и зиме и лете.
    Относно отоплението нямам оплаквания, на охлаждане не са много мощни. Но просто такива трактори като тези няма(това последното може да е малко пресилено, но в момент на яд ).

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #64

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Предположенията ми за тракането при мен са от опиращи детайли един в друг при определени условия. Всъщност колеги тук от форума намекнаха за това. При мен се проявява на студено време (около и под 0 градуса външна ). Също, и когато компресора работи на минимума си. При други условия засега не трака. Поразрових се и в друг подфорум. Същата история. Клими с 1,5 пъти по скъпи. Жална картинка. Дано има решение. При мен засега не са отваряли външното тяло, но и си чакам намесата им. Поздрави !

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #65

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Такааааа, да добавя- вече имам монтирани тампони на външното тяло. Така съм от два дни и първите ми впечатления са позитивни. Определено е по добре с тях, макар да ме убеждаваха, че на тези машини не били нужни. Подготвил съм си и едни гумени ленти за мястото м/у стойките и стената .... Поздрави!

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    166
    #66

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Сандре писах ти съобщение ама нещо се е сбъгасяло и не ми излиза че са изпратени.Както и да е отговарям тук.Клокочене се получава само при къс тръбен път под 2м или осукани тръби на вътрешното тяло.Има някаква теоретична вероятност и ТРВ-то да го прави този номер,но клони повече към научната фантастика,лично на мен и на колегите от други фирми с които се познавам не се е случвало с нито един модел на нито една марка.
    Шъмът от външното тяло може да се дължи от много фактори.По това което слушам ми се струва че опират някакви детайли в отделението на компресора.Като го разглобят ги накарай да го пуснат отворен като преди това изкривят нанякъде най дебелата външна тръба(леко и нежно).Общо взето само от там сме имали тракания.Също така вижте и вентилатора на външното тяло дали няма някъде отчупено парченце пластмаса по нея.Тампоните и всякакъв род уплътнения са нежелателни според мен защото с времето потдават тези откъм компресора и резултата е ясен-лед.Успех и пиши какво е станало.Опита на чужд гръб си е 100% кяр

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #67

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    FormatC благодарности за съветите. Това тракане и звуците ги има най вече около и под 0 градуса. Сега трабва да чакам да застуди още при нас и най трудното- да убеда фирмата да пратят човек за диагностика. Поздрави!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #68

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Малиии даже и нивелацията на външното тяло не е направена както трябва, пък какво да очаквам за вътрешното. Имало крива стена и прочие. На кой му пука. Дупчат се дупки, закрепва се носещата планка и се слага тялото. Ма то било усукано- мноо важно! Оказа се денивелация 7-8мм на външното тяло. Наклона бе напред и надолоу на крачето пред компресора. Какво да правя!? Да изправя ли малко външното тяло!? Там поне мога лесно да подложа гумени пръстени и да нивелирам що годе добре. Поне ще е по добре от сегашното положение.
    В темата съм писал, че външното трака при ниски температури. Поиграх си днес и установих, че като натисна отдолу основата м/у отводнителния щуцер и компресора тракането спира. Поздрави!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    13
    #69

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Здравейте, от 3 седмици минах на климатици защото нямам друг избор вече, та ставам член на форума съответно. Купих си 2 боря ASHG12LE един за хола и един за спалнята. Е с моя късмет точно този в спалнята взе да ме ядосва. Бълбукането е леко не ми пречи но както споменаха и някой колеги по-горе вътршното тяло от време на време за почва да трака все едно изпада в резонанс. Случи се 1 вечер на третия ден от монтажа но на другия ден спря и майсторите които дойдоха нищо не можаха да кажат. Снощи обаче започна пак. Със започване на тракането отварям прозореца и външното тяло си жужи доста безшумно.
    Ето сега и наблюденията ми от снощи защото не можах да спя много много.
    1. Климатика си работи на 23 градура на минимална скорост на вентилатора (доста тихо), след време вентилатора спира, достигнал е температура.
    2. Климатика пребълбуква също не дразнещ и тих звук и тръгва пак да топли. Започва да се заражда тва бучене като на колегата дето е пуснал темата във втория клип, за около 5-10 сек. След него пак както на клипа започва този звук като от резонанс още 10тина секунди и после всичко утихва и си бачка само вентилатора.
    И така се повтаря на всеки цикъл при започване да духа топлото.
    Промених скороста на вентилатора докато ручеше но звука си остана постоянен.
    Отворих прозореца докато трака и външното тяло си мъркаше.
    Прочетох темата но не видях някой да е се справил с този проблем на вътршното тяло или не съм чел внимателно.
    Помоооооощ. След 2 седмици чакам бебе и разчитам на този климатик да поддържа температура в спалнята. Ако обаче дрънка така през 10-15 мин как ще сми малкия?
    Не съм сигурен че ще уцеля климатика в това състояние ако дойдат техниците, и не мога да си обясня защо само вътршното тяло дрънчи така а външното е тихо. Снощи имаше мъгла.

  12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #70

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Вакуумирани ли са климатиците и при вътрешното тяло свързването на тръбите чрез оригиналните конуси ли е или чрез запояване?

    А може ли също причината да е, че го държиш на минимален вентилатор? Пробвай да държиш климатика на автоматична, средна или висока скорост на вентилатора.

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #71

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Проблема ти е от монтажа.Толкова могат.
    Виж включи функцията "ECONO" или някакъв подобен беше надписа за икономия и едва когато темпертаурите паднат под нулата тогава изключи функцията за икономия.
    Това донякъде може би ще реши проблема, но най -вероятно не нацяло тъй като причината е в монтажа-някъде има нещо не как трябва- я заварка, я свързване на тръби/конуси...

    П.П. друг колега имаше такъв проблем със спойка която е запушила частично тръба на фреона и се появявало свирене и буботене.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    13
    #72

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Нищо не са запоявали при монтажа. Пробвах докато дрънчи да сменя скоростта на вентилатора, но звука дрънченето не се промени изобщо. Не знам докато спя в същата стая дали по висока скорост на вентилатора няма да ми пречи.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320836311[/time]_________________________________________________

    Тази функция ECONOMY съм я включил ама като гледам как застудява скоро ще я изключвам.

  16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #73

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Сигурен ли си от къде е звука - от мотора на турбината, от втулката, или от някъде другаде.Я гопусни само на вентилация, тогава в зависимост от това, дали се чува, ще елиминираш варианта причина да са тръбите за фреона.Опитай да поразмърдаш вътрешното и виж дали нещо се променя в звука.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    13
    #74

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    Знам само че звука е от вътрешното тяло. Бутах го ръчках го докато бучи няма никаква промяна, а и е малко трудно да го хванещ защото цялата дандания продължава не повече от 20-30 сек. Довечера като се прибера продължавам с опитите. Тъпото е че е през определен интервал и вместо да пия ракия трябва да стоя в спалнята и да го дебна.

  18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #75

    Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

    После да излезне някой и да каже, че няма разлика межу машините за 1К и тия за по 2К и нагоре. Кой ти даде съвет да вземеш тези машини при това за детска стая?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Хладилникът издава странни звуци
    От em4000 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 23-05-13, 13:59
  2. Хладилник фризер LIEBHERR CP 3523 издава странни звуци
    От nikolovvd във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 18-01-12, 23:47
  3. 12 причини да не купуваме iPhone 3G
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 32
    Последно: 19-01-11, 22:02
  4. Рестартира ми се компютъра - причини ?
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 53
    Последно: 11-07-06, 12:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе