Сега, в това време, чистене всяка седмица! Задължително!
Сега, в това време, чистене всяка седмица! Задължително!
За първа зима се отоплявам с климатизатори. До сега, а и все още имаме тец, но не бях доволен от температурата в апартамента и не го ползвам.. Сега съм с три LMCA и, въпреки че са нисък клас, топлят добре. В София нямаше рекорди, но при -16-17 градуса, освен че малко по-шумно работят компресорите, температурата в стаите ми позволява да ходя по тениска, а и жена ми се разголила, гледам... С парното и духалка в 24 кв.м. хол едва стигах 20 градуса, а сега, с тая машина държи уверено 23,5-24, при зададени 25. В спалните, съм задал 22 и нямам термометри, но е идеално за спане. Външните тела са едно под друго, на вътрешен балкон и съм направил селянията с кофите, защото иначе замръзват от вън, но за другата зима ще мисля нещо. Дефрости по време няма и сега, в студовете, размразяват на 3-4 часа за 7-8 мин. Това за 12 LMCA в хола. В спалните са деветки и работят по-кротко и с по-редки дефрости, но май по-продължителни, не ги наблюдавам. Трите машини консумират до около 1,6-2 киловата, като за последната седмица са изразходвали 192 киловата, което е средно по 1,14 кв.ч. При тоя студ съм предоволен! Как ли е с висок клас клими?
С Дайсейкай в 17кв.м. зададена 25, стайна 22,5...22,8, с 14kWh за денонощие. Почти като с LMC.
milanov, твърдо сте недоволен от Тошиба-та, чета Ви по темите и ми става тъпо от това, но не очаквате ли прекалено много? Две от моите машини струват колкото Вашата, не може да е толкова зле! Или грешно съм разбрал поста Ви и искате да кажете друго?
Добър ден и за много години! Преди 2 години си закупих 2-броя климатици 12-ки LMCA. Винаги съм ги държал на 22-23 градуса зимата и съм нямал проблем до вчера. Двата работят без да са изключвани от седмица и в най-големия студ нямаха проблеми, НО вчера в Добрич
вечерта за пореден път заваля сняг и източния климатик, вечерта започна да прави дефрости през 30 минути. Легнах си аз, като този климатик топли всекидневната и преди лягане температурата беше около 20 градуса в помещението не повече от 20 квадрата е, сутринта ставам замръзнал, успях да го изчистя от леда хубаво, рестартира се интръгна, но прави дефрости през 20 минути, като успя въпреки това да вдигне температурата от 16 на 19 градуса но не повече въпреки че навън беше -3, външното тяло само образува скреж, без да има видими следи от лед, но прави дефрости през 20 мин. Защо? Другия в спалнята на 2-3 часа веднъж, а е видимо с повече лед...
Може би при тези условия им идва нанагорно и не могат да се справят с зададената температура.
Тежки са условията в Добрич да, но при големия сух студ -12 до -18 вървяха отлично, вдигнаха се температурите на -4 влажността и тя заваля сняг и единия се предаде. Изчистих го от леда, следя го постоянно на 22 градуса е на heat на auto на вентилатора винаги са били така и двата, отворил съм всички врати средната темепература е около 20 градуса на целия апартамент, обаче този източния продължава на 20 минути дефрости, и цялото му топлене отива по дяволите, защото дефростите са по 10 минути смукане на въздух
Sent from my iPhone using Tapatalk
Спрях го духаше едвам едвам, 2 бутилки гореща вода долу ниско в тавата водата хубаво се изтече през дупката на хубава струя, значи няма лед. След което почистих хубаво вътрешните филтри на климатика, бяха средно прахлясали, след което го включих, но ми се наложи да изляза със съпругата си и като се прибера ще кажа резултата. Своевременно го ограничих да духа само в стаята затворих всички врати, температурата като излизах в самата став беше паднала до 18.5 да видим като се прибера какво ще покаже...
Климатика се мъчи, най-вероятно не върти перката, не духа няма сила, видимо няма лед, най-вероятно вътре на перката защото се чува едно мъчително виене на едвам едвам, как мога да отмразя отпред перката най-вероятно не върти?
. Щом не може да насмогне зашо го мъчиш като отваряш на всякъде?Затвори го само в неговото си помещение иначе ще изнемогва ,все пак не е толкова як хардуерно.
И пробвай с малко по- високо задание тези 18 градуса не му помагат да размрази хубаво питата и така отворен не смогва и се получава порочен омагьосан кръг при ,който в крайна сметка печели студа ,Нагласи го на 23 поне за да имаш 21 това от мен дано успее да се съвземе ,че си е кучи студ навън