Oт 108 до 338 ти каква разлика виждаш, нали разликата беше 2 пъти, тук е над 3 пъти, от къде идва , абсолютно безполезна информация
Oт 108 до 338 ти каква разлика виждаш, нали разликата беше 2 пъти, тук е над 3 пъти, от къде идва , абсолютно безполезна информация
Много ясно, че не е "БАШ" , но не е и 2 пъти по голяма
за препоръчването - най - лесно става с всеки съвременен умен контакт с WIFI, По всяко време на телефона си виждам консумацията, като данните са абсолютно равни на ватметъра.
Единия ми е DSP W 215 - работи чудесно.
Аз от началото на месеца до сега имам към 50 киловата, средно 166 вата на час. На 25 градуса.
"Иначе ето една извадка от табличките:
- за 22 градуса: 325W (външна -1/0*)
- за 24 градуса: 600W (външна -8*)
- за 24 градуса: 385W (външна -2*)
- за 26 градуса: 700W (външна -7*)
- за 26 градуса: 520W (външна -2*)
- за 26 градуса: 460W (външна +5*)
външна +10* , зададена +18* - косумирана мощност 150W
външна +4/+5* , зададена +21* - косумирана мощност 187W
външна -7/-8* , зададена +22* - косумирана мощност 395W
външна 0/+1* , зададена +23* - косумирана мощност 450W
външна -7/-8* , зададена +24* - косумирана мощност 600W"
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/26302-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-real-time-3.html
Всичко е написано,няма смисъл да оспамваме всяка тема с глупости!
не се хабете на всеки новодошъл и закупил си първия и единствен климатик началото на есента да му обяснявате .. клоуни колкото искаш има
Според мен, смисълът на въпроса беше малко по-различен. Дали си заслужава да се държи една идея по-висока, но постоянна температура или да се сваля, докато не се помещава. Да, докато работи машината на по-ниско задание, ще консумира по-малко. За да достигне желаната по-висока температура, което е свързано с работа на компресора на по-висока мощност, не би ли изразходила "икономисаната" енергия, за да навакса загубите и темперира помещението отново.
П.п. Силно ме съмнява при външна -15 и разлика в заданието от 2 градуса да вдигне консумацията двойно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Силно ме съмнява при външна -15 и разлика в заданието от 2 градуса да вдигне консумацията двойно." Зависи от топлозагубите на помещението,а също така и от възможностите на отоплителното тяло,но при всички случаи,консумацията ще е по-голяма...Давам прост пример с печка на дърва:слагаш едно дебело дърво,което
тлее цяла нощ и поддържа 20 градуса ,или блъскаш по 2-3 дървета на всеки час ,за да е 25 градуса
Това е ясно, излишно е да се коментира. Просто при едно добре изолирано помещение, с добра дограма, не виждам как една правилно оразмерена машина настроена на 23 ще консумира 2 пъти повече, отколкото на 21 гр. Както и да е, много се отклонихме от темата.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Хмм, аз пък разбрах, че дали ще е на 21 или на 23 в консумацията няма да има голяма разлика.
А пък когато стане -15 сметката за тока ще бъде двойна без значение дали е на 21 или 23.
Или не съм разбрал?
Думата "акуратен" не е българска, а обратното и значение на български означава неточен. В случая става въпрос за поне троен енергиен преразход при -15°С, в сравнение с +7°С. При тази цепеница lmca, специално, може и да е 4 пъти. Ако е "само" два пъти по-голям, значи имаме преизчислена машина в малко помещение, харчеща двойно повече при +7°С от правилната
Аз за климатици не мога да дам пример, но мога да направя аналогия с моите разходи с марков котел на въглища и после с котел на газ. Навремето правех този експеримент - през деня котела на твърдо гориво да се поддържа само да тлее уж за икономия, а вечер се засилва. И резултатът беше следния - почти колкото гориво беше спестено през деня, вечер котела го изяждаше, за да догони температурата и икономия накрая май нямаше. За това после като минах на газовия котел различните ми времеви температурни периоди на стайното управление са настроени на не повече от 1гр. разлика. Също така между по-топлите и най-студените месеци разликата в разхода на газ е почти двойна, а при особено голям студ и повече може да стигне. Всеки градус нагоре в поддържаната стайна температура ми дава 10-на % повишаване на разхода, но отново много зависи от външната температура. Качеството на изолацията дава разликата между потребителите. Трябва да си с убийствено добра изолация, до степен на пасивен дом, за да не влияе външната температура.