Я да ви питам нещо свързано с дистанционното на климатика.Когато превключвам градусите се чува пиукане,тоест климатика реагира.Но при по-бързо сменяне на градусите,не се чува.Липсата на пиукане означава ли,че климатика не си променя градусите?
Всички модели на триото работят по подобен начин с дистанционните управления.
Ами при телевизора е същото все едно да усилите звука от другата стая няма да бъде усилен.
Sent from my K012
при телевизора където и да си няма да работи щото не пиука
Как ще е същото с телевизора???Освен ако твоя не е с дисплей на дистанционното.
Според мен при следващата промяна на градусите климатика трябва да се настрои на изписаните на дистанционното.Макар,че разликата ще е повече от един градус.Пък и ти,ако го намаляваш или увеличаваш с повече от един градус предполагам не чакаш на всеки градус да изпиука.
Пиука климатика, че командата е приета успешно.Натиска се 2 пъти дистанционното.
От съседна стая нищо не задаваш.Температурата си остава тази преди да си "задал" команда от съседната стая.
Ако искаш ди си сигурен колко градуса е - задаваш отново в стаята в която е климатикът и трябва да потвърди приетата команда.
Има обаче климатици на радио канал такъв е украуна на грии при него може да променяш и от другата стая.
Sent from my K012
Здравейте,
Харесал съм въпросния климатик, само че в опаковка на General, но преди да го закупя се загледах в сервизно ръководство, което намерих в интернет и малко се разколебах. Във въпросния документ търсех сервизните данни относно топлоотдаването при температури под -10 градуса. Това, което видях малко ме обърка. Според данните излиза, че 12-ката на модела има по-висока отдавана мощност от 14-ката под -10 градуса, а 9-ката е много далеч при топлоотдаване от 12-ката. Обърках се, защото тези данни при зимните температури в гр. Перник, където и ще го монтирам ако не са верни (объркани са) ще имам проблем с отоплението на съответната стая дори да е оразмерен за нея.
Ще съм благодарен ако изразите мнение по въпроса и ако са объркани то какво е реалното топлоотдаване на 12-ката при -10 и -15 гр.
Прикачвам и данните на сервизното, от което гледам техническите данни.
Този пост е редактиран от hristo.petrov; 06-02-17 в 23:32.
Мога да кажа, че въпросния климатик, в Пловдив при -16°С си работеше и топлеше перфектно. За сухите цифри, могат компетентните във форума да ти обяснят.
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
Досега не съм прочел някой с Fujitsu, Fuji, General да се оплаква, че машината не го топли зимата при всякакви минусови температури!