Виждаме колко е изолирано ,щом в това време дефроства на 1 час .. Фуджицу дефроства ли на 1 час значи е -10 и гъста мъгла
Виждаме колко е изолирано ,щом в това време дефроства на 1 час .. Фуджицу дефроства ли на 1 час значи е -10 и гъста мъгла
Снимка и готово! При мен 14ка се справя с близо 38кв. Представям си 18ка!!!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Хол! Без съседи, къща!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Ако нямате оплаквания по работата на машината трябва да очаквате да ви свалят всички филтри и турбината и да ги измият. Също така вътрешността на пластмасата на вътрешното тяло може да се мине с мокър парцал или прахосмукачка. Ако имате оплаквания то вече се нарича ремонт, а не профилактика.
Вие не разбрахте ли, че задължителната профилактика не е за миене на машината? Вносителите не искат машините да се мият, искат да се провери дали работят добре, дали няма течове, всичко свързано с монтажа и гаранцията. Вие сами като клиенти сте заинтересовани от тази проверка, не от миене. Миенето е друга работа и няма нищо общо с техничестката профилактика, която вносителите изискват.
Просто това е масовата профилактика .. идват ,измиват филтрите взимат 50 лв и си тръгват![]()
Затова пиша какво се иска от вносителите. Междудругото на профилактика на втората година съм намирал никога не чистени филтри. Това при условие, че обяснявам, показвам, давам протокол да се прочете и подпише и пак не отбират. Отивам и с влизането ми се казва, че машината не работела както като е била нова, трябвало да седи на макс вентилатор за да топли. Само отварям капака и не можеш да махнеш филтъра от засмукването.![]()
Попитах какво ще правят, за да осигуря достъп до външните тела. На балкона са ми и съм в ремонт, т.е., има стр. материали под и около тях.
Дойдоха хората, почистиха филтрите, измериха дали има 50 градуса изходяща температура, взеха 150 лв (за 3 бр.), завериха гаранцията и си тръгнаха. Нищо неочаквано. И според мен това е нормална профилактика. Всичко друго би било ремонт.
А за успиването след дефрост, опитах да вдигна малко заданието и проблемът изчезна. Явно при работа на голяма мощност, след като приключи дефроста, бързо затопля около датчика и за това спира. Като се иска по-топло, си работи.
И от едно посещение на първите ти климатици, разбра какво е нормална профилактика? Да ти дам телефона си да ми се обадиш да ти измия филтрите и да ти измеря изходящата температура другият път Ще ти взема само по 40 лв/бр. Ремонт ли е измиване на топлообменник и турбина? И този "ремонт" ще ти направя срещу още 40 лв./бр.