А горе-долу за колко време ще се темперират?
Питам защото от вчера от 17ч ги нагласих на 24гр и двата, само двете стаи с коридора и тази сутрин още си консумираха по 500W. Мисля, че не са спирали да духат изобщо от вчера, това доколкото разбрах май е по-добре от on/off, защото ако затворя вратите доста често има on/off. Имам един електронен термометър който измери 22,5гр, на перваза на прозореца съм го сложил (че мери и външна темп. /беше около 0-1гр/ и не съм сигурен там колко вярно мери).
Дали ще падне още консумацията или това ще е? Знам, че тези неща са доста относителни и зависят от много фактори, като изолация, дограма, съседи, външна темп. и т.н. ама пусто любопитство :D
https://photos.app.goo.gl/VCKtWdwd6yM9UXt43
Една машина си е за едно помещение. Трудна работа е да се отоплява и коридора. И аз пробвах така, но не е много комфортно. Трите климатика работят, отварям вратите на коридора, но температурата по стаите пада и естествено се вдига консумацията. Трябва нещо да помага в коридора.
Аз мисля, че при 0 градуса външна и описаните условия машините работят нормашно.
При нас коридора е вътрешен и с изолация на тавана и докато още имах за боядисване тук там, оставях да се стопли и той от двата климатика и нещата се случваха. Консумация не съм гледал, но дайкина пак си беше он/оф, а тошибата на минимално духане, но това стана след около два часа в това положение.
Викаш и при 7 и при -15 се тая!? Брех
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Не съм казал такова нещо, но разликата не е 2 на Знаете, че зависи много от конкретното помещение и нещата с консумациите крайно месечните са много относителни
Приблизително си е точно двойно, като съдя по сметките.
Ок
В чест на истината нямах никакво намерение да задълбавам, но ето
Надявам се партиден номер, ЕГН няма да ми бъдат поискани. За да спестя следващитети въпроси - това са 4 клими, които работеха от октомври до края на март без спиране. Двата панасоника, LT, както и тошибата, която работеше през зимата на 17 градуса, за да поддържа температурата в дневната, където бяха цветя. Всички без топла вода е на ток - осветление, манджа итн.
4 стаи, къща, без съседи . Следващ въпрос? ПП - моите клими са от тези дето харчат ток, не са от 24ки с разход 30 лв. на месец. П
Този пост е редактиран от mkukas; 13-12-17 в 13:34.
Какво трябва да има на картинката, консумация на домакинство или на климатик ? Мен колко ти харчи бойлера и тн не ме интересува :D
Вие нали това поискате. В българския език думите си имат своето точно значение. Искате сметка давам я, а вие явно не оценявате това, че човек отделя време, за да отговори, и вместо да оцените направеното добавяте някакви коментари! Аз не си слагам електромер на всеки уред, давам "гросо модо" защото климите са около 80 до 90 на сто от въпросните сметки.
ЕРГО - казвам, че консумацията на ток скача по съответния начин в зависимост от външната температура. Ако и сега не е ясно, проблемът не в моите климатици ))))))
Думата " акуратен " знаеш ли какво значи ? Твоите данни са обратното.
Киловати ли си ни показал, какво си ни показал, при какви външни температури, къде ? Аз виждам разминаване от НАД 3 ПЪТИ, абсолютно ненужна информация, която може да бъде оценена, но отрицателно
Да ти кажа ли как се правят таблици с данни, носещи съответната полезност, точно за това се регистрирах, много дървени философи тук, точни и ясни данни 0
Оф, поредния ....