Колеги имам проблем с модела. Климатика не работи. Индикацията за еконо мига учестено и се редуват зелена чертичка , след това часовника. Какво означава?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Колеги имам проблем с модела. Климатика не работи. Индикацията за еконо мига учестено и се редуват зелена чертичка , след това часовника. Какво означава?
Напиши точния брой мигания на всеки индикатор че така обяснено нищо не се разбира.Пробвай като го изкл. от мрежата за 10 мин. и извади батериите на дистанционното.
Един път мига първия индикатор(зелена чертичка), след него мига часовничето един път и пак така се редуват. Като непосредствено еконото мига учестено. Пробвах с батериите на дистанционното и изваждане на щепсела. Не се получи. 220в има. Значи имам и ватметър в контакта , като пусна климатика независимо на какъв режим външното тяло не развърта. Само режим вентилатор работи.
Намерих това. Мисля че е първото Serial comunication error. Какво ще рече?
Този пост е редактиран от g2233; 03-01-18 в 21:04.
Разликата в сметката беше минимална спрямо миналия месец.
2 стаи и коридор постоянно отворени, климатиците на 22-24 градуса нон стоп - 116лв сметка и то при по-студен месец, миналия месец отоварях, затварях врати, намалях, увеличавах градусите, беше студено в коридора (и в стаите, когато отворя някоя врата) - 87лв.
Комфорта е на 100%, не ми е студено по боксерки и тениска, климатиците смогват и си поддържат температурата, няма съскане, пукане на пластмаси, on/off. Дори дефроства по-рядко
Когато ми трябва банята, отварям я за 5 минути и е готова за къпане.
Появи се и първия проблем при една от моите машини.
Външните са монтирани едно над друго на балкона и от ден-два, чувам едно виене и то, бая силно. Мислех, че и трите по малко докарват тоя шум, но днес заслушах внимателно и се оказа, че е от едната деветка. Спрях я и-тишина! Компресора вие и стърже като трактор. Зададох от дист. тих режим на външното, компресора намали обороти и съответно, звука се промени, но не изчезна. Изключих от контакта, включих, но не изписва грешка, а пак си вие.
Иначе си работи и държи температурата в стаята, но, сравнен с другите два, вие силно, а те не се чуват.
Машината е гаранционна и, предполагам, ще викам техник, но какво ли се е случило?
Нещо запис .... ако може де.
Иначе - гаранцията да влиза през вратата.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Ето. На 18 секунда го изключих. Нататък шума е от другите, като на живо са по-тихи. Телефона вкарва шум нещо.
https://youtu.be/Bk4Vpik1Kzw
Ако натиснеш отдолу дъното под компресора променя ли се звука ?
Лагери на мотора .. добре че е гаранционен .. аз ще сменям на японеца напролет ( той е с много по голям стаж обаче ) .. излагат се триото последните години ..
То май всички големи марки се излагат напоследък.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Никой ли от форумните гурута няма да се опита да познае на слух какво му е на фуджито, освен че не е Фуджитсу де
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Лагера на фана според мен оправя се за 0 време.