Страница 26 от 34 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 501
Like Tree323Одобрявам

Fuji Electric RSG-12 LMCA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Отговор: Fuji Electric RSG-12 LMCA

Тука ( в България) е така Нито в официялния автосервиз ще ти дадът оборотна кола нито оборотен климатик нито друга техника ако не е упоменато излишно в гаранционните условия . По закон от датата на предявяване на рекламация сервиза има време 30 календарни дни за отстраняване на дефекта.
    Отностно темата според мен спокойно ако има диагностициран явен проблем - мотора на вентилатора на външното тяло, то фирмата монтажник спокойно може да го поръча от вносителя, друг е въпроса дали могат и дали искат да го сменят на място въпростния мотор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

И аз това попитах- не може ли да поръчат мотора и като пристигне, да го сменят. Не било по правилата, трябвало в оторизиран сервиз да се реши какво ще се сменя. Днес ще ходя до офиса на търговеца, да видим какво ще ми кажат. Не е болка за умиране, защото машината работи, но е шумна и разваля комфорта и на съседите, може би. В най-близката ми стая се чува, макар и не много силно. А за оборотна машина, сигурно щяха да онемеят, ако бях попитал!

Нека и занимаващите се с това от форума да дадат мнение, така ли е при тях и, въобще, такъв ли е редът за ремонт на гаранционен климатик.
    Мога да подам жалба и до КЗП, но ми се струва прекалено!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от chepkata Виж публикацията
    . А за оборотна машина, сигурно щяха да онемеят, ако бях попитал!
    За пълно инемяване не съм сигурен,но най малкото щяха да почнат да заекват.Забрави ! Подмениха ми гаранционно Сони,което даде често срещан дефект,като ме накараха да чакам 30 дена нарочно,въпреки че установиха още на минутата че става дума за дежурен проблем.
    Моят съвет е - пращай на сервиз.
    1.Защото няма да създаваш дискомфорт на съседите
    2.Ще прежалиш едни потенцилани 50 лева загуба за един месец,заменяйки климатика с конвектор да кажем,не е болка за умиране.
    3.КЗП - няма нужда според мен,прекалено е.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще дам един пример - монтираме машина на цена над 2000 лв., от онази марка с "керамичните лагери".... Още с тръгването, мотора на вътрешно отяло взе да "вие на умряло" от лагерите. Обаждам се на вносителя - обяснявам за случая и споделям, че можем да отстраним проблема за половин час със смяна на лагерите с хубави такива. Казва ми се - "Г-н Щерев, ще караме по каналния ред и ще ви изпратим друг нов мотор". Моята реакция - "Новия мотор ще е пак със същите калпави лагери. С какво ще ми гарантирате, че няма да тръгне със същия "блажен звук на лагерите?" С нищо...Това се случва в София. Добре, че след седмица пак ходихме в тази посока, та отидохме и сменихме мотора. Човека сподели, че тъкмо свикнал с шума...
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-01-18 в 09:17.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Тоест, биха могли да поръчат мотор, ако искат, така ли? Вносителят не иска първо да види повредения?

7. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Сашо, "керамиката" си е шумна![emoji23]
    При външните мотори, какъвто е случая, при 99% от проблемните лагери, се сменя без драми, но остава 1% за който нямам думи...

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    Aleksandars и ruuni9 харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Трябва да дойдат с нов мотор и да ти го сменят за половин час .. такова стоене 2-3 седмици без климатик .. не знам как си се съгласил ..
    milanov и stainway харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    не знам как си се съгласил ..
    А какво може да направи срещу "регламента" ? Да се бори с вятърни мелници ? Или да влезе с тояга в нечии офис ? Закона е постановил в случая.
    Сега друг въпрос е вече ответната страна как ще го интерпретира и спази.
    chepkata и rosswen харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Ходих и при търговеца днес. Регламентът бил такъв: първо изпращат дефектиралата част, сервиза на вносителя издава протокол за смяна и тогава получават новата. Не можело да се обърне реда. Иначе имало злоупотреби. И да се карам, все тая! По закон имат един месец да отстранят проблема, па бил той и изгорял предпазител. А и за тях съм просто клиент, на който вече са му взели парите. Няма нужда да се напъват. Сигурен съм обаче, че номера с "първо счупеното, после здравото", не е баш така. Работя с разни доставчици и освен регламенти, има и доверие! Просто за тях не си струва усилието. Ако бях купил три Уруру, а не три ЛМЦ, може би, знам ли!

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това е пълна простотия .. Хитачито ми хвърли лагери на мотора на турбината в гаранция .. дойде местния представител ,чу го ,заръча мотора ( а вносителя го имаше наличен ! за доста рядък и скъп модел климатик държи части налични .. ) после дойде смени го аз през това време си ползвах климатика а и едни студове бяха ,прибра си дефектиралия и по живо по здраво .. и това е един от най оплюваните сервизи ,на Хитачи ..

13. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    за доста рядък и скъп модел климатик държи части налични ..
    Колегата точно това визира, че неговите са нисък клас и от фирмата не са заинтересовани да стане по-бързо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    София

Алекси, и за мен е простотия, но нямам желание и нерви. Машината работи и дъщеря ми казва, че не я притеснява шума /до нейната стая е/. На пролет, живи и здрави, ще го оправят. Ако издържи и не блокира лагера до тогава.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Колегата точно това визира, че неговите са нисък клас и от фирмата не са заинтересовани да стане по-бързо.
    В грешка си. Взели са му парите вече и
    за това не са заинтересовани. Ако им беше казал че ще се обърне към КЗП ситуацията щеше да е друга.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това явно са темпекс работих с тях и не бях доволен относно сервиза. С булклима няма такива филми имах клиент с оплаквания че единия климатик работи фана различно от другия в сьседна стая. Предложиха да подменят вьтрешмото тяло но поради монтажа предложих да заменим мотора.Изпрзтиха ми платка нова мотор нов замених ги старите са при мен.Всичко това става сьс един протокол и копие от гаранционна карта.
    Alexi, Aleksandars, JOKVN и 1 други харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Ние пък работим с Темпекс и никакви проблеми не сме имали,даже повечето ни колеги са техни кадри и са много опитни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 34 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fuji Electric RSG-09LLC
    От chippen във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 19-08-17, 14:58
  2. Fuji Electric RYT-14 HA HELLP!
    От aandreev76 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 10-02-15, 17:05
  3. мнения за FUJI ELECTRIC RSG 12 LMC и FUJI RSA 12 LKC
    От valen79 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-13, 16:49
  4. Обзавеждане със FUJI ELECTRIC RSa-14LC; FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA
    От georgibozhinov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 43
    Последно: 19-07-13, 11:14
  5. FUJI ELECTRIC RSA-12LU
    От bybeep във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 30-06-13, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе