Тука ( в България) е такаНито в официялния автосервиз ще ти дадът оборотна кола нито оборотен климатик нито друга техника ако не е упоменато излишно в гаранционните условия . По закон от датата на предявяване на рекламация сервиза има време 30 календарни дни за отстраняване на дефекта.
Отностно темата според мен спокойно ако има диагностициран явен проблем - мотора на вентилатора на външното тяло, то фирмата монтажник спокойно може да го поръча от вносителя, друг е въпроса дали могат и дали искат да го сменят на място въпростния мотор.

Нито в официялния автосервиз ще ти дадът оборотна кола нито оборотен климатик нито друга техника ако не е упоменато излишно в гаранционните условия . По закон от датата на предявяване на рекламация сервиза има време 30 календарни дни за отстраняване на дефекта.
 Още с тръгването, мотора на вътрешно отяло взе да "вие на умряло" от лагерите. Обаждам се на вносителя - обяснявам за случая и споделям, че можем да отстраним проблема за половин час със смяна на лагерите с хубави такива. Казва ми  се - "Г-н Щерев, ще караме по каналния ред и ще ви изпратим друг нов мотор". Моята реакция - "Новия мотор ще е пак със същите калпави лагери. С какво ще ми гарантирате, че няма да тръгне със същия "блажен звук на лагерите?" С нищо...Това се случва в София. Добре, че след седмица пак ходихме в тази посока, та отидохме и сменихме мотора. Човека сподели, че тъкмо свикнал с шума...