Страница 6 от 30 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 443
Like Tree354Одобрявам

Fujitsu 12 LMCE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Отговор: Fujitsu 12 LMCE

Сигурен съм че Fujitsu 12 LMCE съм го настроил правилно.Знам за звуковия сигнал, че означава, че е приел подадената му команда от дистанционното управление.Климатика го имам от 2 седмици пробвах го на различна степен на вентилатора но пак поддържа 2-3 градуса повече в стаята от зададената му температура като при това стаята е равномерно отоплена.Стаята ми е много топла с добра вътрешна изолация южно изложение и с голям прозорец 220x140 и цял ден я топли слънцето.Но вечер дори и при отрицателни температури пак ми поддържа 2-3 градуса повече.Вече 2 ден климатика работи на MODE-AUTO и FAN-AUTO и поддържа точно зададената температура като стаята е равномерно отоплена.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от GLARYS Виж публикацията
    gerhar Това го разбрах..,само не разбирам защо на режим HEAT ми превишава зададената температура с 2-3 градуса а на режим MODE AUTO ми поддържа точно зададената температура.Мерих на различни места в стаята температурата навсякъде е еднаква.
    Може да е настроен да поддържа +2 градуса , фуджицо имат такава опция . Може да се провери в сервизното меню и да се настрои ако трябва, но най-лесно е с градусите от дистанционното

4. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

gerhar... Благодаря но аз не разбирам от сервизно меню и засега ще го ползвам на MODE-AUTO.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2012

А на режим топло(HEAT) и настроен от дистанцонното на 21-22 градуса каква температура поддържа , пробвал ли си .

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Я сложи термометъра над климатика и го настрой на head вентилатора на auto и след няколко часа виж колко ще покаже.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    А на режим топло(HEAT) и настроен от дистанцонното на 21-22 градуса каква температура поддържа , пробвал ли си .
    Пробвал съм на режим топло(HEAT) при зададени по-ниски от 24 градуса пак ми поддържа 2 градуса повече в стаята.Слагал съм термометъра върху вътрешното тяло на климатика и там температурата е с 2 градуса повече от зададената температура.Мерил съм температурата на различни места в стаята и е еднаква.Има 20 сантиметра разстояние между вътрешното тяло на климатика и тавана.При еднакви други условия само при промяна на режим топло(HEAT) и FAN AUTO с режим MODE AUTO и FAN AUTO поддържа точно зададената температура.Четох във форума че е препоръчително за отопление да се ползва режим топло(HEAT) но аз от 2 дена ползвам режим MODE AUTO и FAN AUTO и съм доволен.Ще го оставя така да работи и като стане по-студено ще пиша как се държи климатика при този режим на работа.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    софия
    Сигурен съм че Fujitsu 12 LMCE съм го настроил правилно.Знам за звуковия сигнал, че означава, че е приел подадената му команда от дистанционното управление.Климатика го имам от 2 седмици пробвах го на различна степен на вентилатора но пак поддържа 2-3 градуса повече в стаята от зададената му температура като при това стаята е равномерно отоплена.Стаята ми е много топла с добра вътрешна изолация южно изложение и с голям прозорец 220x140 и цял ден я топли слънцето.Но вечер дори и при отрицателни температури пак ми поддържа 2-3 градуса повече.Вече 2 ден климатика работи на MODE-AUTO и FAN-AUTO и поддържа точно зададената температура като стаята е равномерно отоплена.
    С настройките добре,само си пропуснал да кажеш колко ток папка,или ти е неудобно :D
    Този пост е редактиран от avenger; 04-02-18 в 20:02.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от павлов Виж публикацията
    с настройките добре,само си пропуснал да кажеш колко ток папка,или ти е неодобно :D
    Fujitsu 12 LMCE работещ на режим MODE AUTO и FAN AUTOпри зададена температура 24 градуса и реална температура в стаята 24 градуса за последните 40 часа ми е навъртял 4,2 KW.Наистина ми е неудобно да го казвам това защото звам ,че никой няма да повярва но точно затова ще го оставя да работи в този режим.Стаята ми е холи е много топла с добра вътрешна изолация южно изложение и с голям прозорец 220x140 и цял ден я топли слънцето.Пода ми е топъл защото родителите ме топлят отдолу а отгоре на тавана съм сложил допълнителна вата.Когато ползвах климатика на режим топло(HEAT) и FAN AUTO при зададени 24 градуса и поддържани в стаята 26градуса а през деня като слънцето нагрее стаята температурата става 27 градуса и въпреки това климатика продължава да стартира за кратко компресора.Сега при режим MODE AUTO и FAN AUTO компресора много по-рядко тръгва и след малко спира.За стаята климатика ми идва голям но аз го взех за да мога да отоплявам и малък коридор.Но сега отоплявам само стаята 42м3 и климатика не го изклячвам.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Защо да не ти вярваме.Моето Фуджицу примерно е навъртял 0 кВ последните 48 часа - дали си забелязал ,че навън е 20° ?
    Този пост е редактиран от avenger; 04-02-18 в 20:03.
    ivan74 и ponyasd харесват това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Аз имам мицубиши хеви 20zm-s и за последните 40 часа е навъртял 0 kWh. Нямам вътрешна изолация, с външна съм и 2 външни стени. И изложението ми не е юг, а югозапад/северозапад. Две външни стени. 20 / 21°С е вътре. Разходът ми не се повлиява от режима на работа.(сори, писал съм с алекси)

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Моето 12LMCE пък поддържа сравнително точно температурата в стаята. +0,5°с от зададеното на дистанционно. На "mode аuto" не съм го пробвал , най-икономичен е на втора степен на вента.
    Този пост е редактиран от avenger; 04-02-18 в 20:03.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2018
    Живее в
    софия
    Fujitsu 12 LMCE работещ на режим MODE AUTO и FAN AUTOпри зададена температура 24 градуса и реална температура в стаята 24 градуса за последните 40 часа ми е навъртял 4,2 KW.Наистина ми е неудобно да го казвам това защото звам ,че никой няма да повярва но точно затова ще го оставя да работи в този режим.Стаята ми е холи е много топла с добра вътрешна изолация южно изложение и с голям прозорец 220x140 и цял ден я топли слънцето.Пода ми е топъл защото родителите ме топлят отдолу а отгоре на тавана съм сложил допълнителна вата.Когато ползвах климатика на режим топло(HEAT) и FAN AUTO при зададени 24 градуса и поддържани в стаята 26градуса а през деня като слънцето нагрее стаята температурата става 27 градуса и въпреки това климатика продължава да стартира за кратко компресора.Сега при режим MODE AUTO и FAN AUTO компресора много по-рядко тръгва и след малко спира.За стаята климатика ми идва голям но аз го взех за да мога да отоплявам и малък коридор.Но сега отоплявам само стаята 42м3 и климатика не го изклячвам.
    Може и да е така при тия високи темп.навън,ала отидат ли температурите на -5,-10,-15 и т.н ставаш пръв приятел на чез,ивн и т.н.Единствените икономични Фуджаци, които съм виждал през живота си по спецификации са тези за около 4 бона :D
    Този пост е редактиран от avenger; 04-02-18 в 20:04.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Аз имам мицубиши хеви 20zm-s и за последните 40 часа е навъртял 0 kWh. Нямам вътрешна изолация, с външна съм и 2 външни стени. И изложението ми не е юг, а югозапад/северозапад. Две външни стени. 20 / 21°С е вътре. Разходът ми не се повлиява от режима на работа.(сори, писал съм с алекси)
    При мен при работа на режим HEAT при зададени 24 градуса подържа 26 и за 24 часова работа на климатика ми изразходва 6KW.При режим MODE AUTO при зададени 24 градуса си ги поддържа точно 24 градуса и ми изразходва по-малко ток.Тук при мен външната температура е 13 градуса и затова ще си оставя климатика на режим MODE AUTO за да видя как ще работи при по- ниски температури и ще пиша.Аз не разбирам от климатици и описах само това което съм констатирал при 12 LMCE че за моята топла стая идва голям и работи в on/off режим като се включва да работи само за малко и после изключва за много повече време. .В другата си стая имам LG D12CM който работи почти непрекъснато и въпреки че и там имам същата вътрешна изолация но там е много по-студено защото стаята е северна с три външни стени, с два прозореца- алуминиева дограма и за разлика от хола ми там никой не ми топли пода.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 04-02-18 в 11:24.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    защо да не ти вярваме .. моето Фуджицу примерно е навъртял 0 кВ последните 48 часа .. дали си забелязал ,че навън е 20° ?
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Вчера от 18:00 часа до сега, т.е. за 16 часа - хевито 3kWh, дайсейкая 2kWh.

- - - - - - - - - -

Fujitsu 12 LMCE работещ на режим MODE AUTO и FAN AUTOпри зададена температура 24 градуса и реална температура в стаята 24 градуса за последните 40 часа ми е навъртял 4,2 KW.
    Не виждам нищо притеснително.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Вчера от 18:00 часа до сега, т.е. за 16 часа - хевито 3kWh, дайсейкая 2kWh.

- - - - - - - - - -

Не виждам нищо притеснително.
    Аз не се притеснявам,много съм доволен даже.

Изпратено от моят SM-J510FN с помощта на Tapatalk
    milanov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 30 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric
    От valen1 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 879
    Последно: 01-02-24, 07:13
  2. Избор на климатик , FUJITSU AWYZ14LB/AOYZ14LB VS FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC VS DAIKIN FTXS42K
    От schwepsi във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-14, 08:27
  3. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  4. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе