Моите са 4 бона трите и миналата зима плащах 130 лв. ток в най-студените два месеца. Отоплявам около 60 кв.м. апартамент, съседите от долу не живеят тук, изолацията ми не е сериозна и единствен плюс са двете южни стаи и нова дограма.
В тоя ред на мисли, не е зле да уточним понятието "икономични"!
Павлов, ти първия ден искаше съвет за климатик, на втория вече даваш съвети на останалите участници в темата. Имаш огромно израстване в климатичната сфера. [emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
а ми то обикновенно като няма кво да кажете и човек ви матира с пешката,няма друго какво да направите освен да триете постове,явно бая съм ви натценил в познанията,що не ме размазахте с факти а триете поста?.а ми викаш -като няма друго какво да направим :D.айде айде земи гумичката и трий:D
Първо мнението не е по темата!
Второ е неразбираемо т. е неграмотно!
Избери си сам точка,по която да го изтрия!
Този пост е редактиран от avenger; 04-02-18 в 20:06.
Бегъл поглед на характеристиките на двата модела е достатъчен, за да разбере човек как въпросният панасоник удря цепеницата на фуджицу като маче у дирек. Откъдето и да погледнеш, между двата няма нищо общо. И като топлоотдаване, и като ефективност. Освен това, недоразумението на фуджицу ще клекне при работа на номинал още при -10°С. Става въпрос за lmce.
Този пост е редактиран от Mig82; 04-02-18 в 21:22.
Додо,на твоите клими сигурно дават номинал на -10°С???
Трябваше на Додо да отворя,натиснах погрешно.
Но се отнася до Додо!
Аз понеже съм лаик при климатици,обясни ми минимал,номинал и максимум сигурно ги дават на -10° С??
Номинал се смята при определена външна температура,съобразено с една камара условия на помещение/я/!
Така,че Фуджицу не знаят какви са условията при Миг82.А дали ще клекне-трябва да си гадател.Климатикът,ако е изчислен на -10° С да работи на номинал спрямо стаята?!Знаеш ли кога ще клекне на тези градуси?
Този пост е редактиран от Viking72; 04-02-18 в 21:38.
То че LM серията не е върха на сладоледа но поне продължава да топли под -15 .......нищо че не е на номинал.....аа и без допълнителни модове и тем подобни.
Панасоник Z12SKE и Z09SKE са доста по добри във всяко отношение и са по висок клас от LMCE 09-12 но и цената им е доста по висока . Модела Luca 09-12 може да им е конкурент донякъде. LMCE за парите си е доста читав модел особено 12-ката.
Извинявай, малко съм го надценил LMCE. Той кляка още при -7 deg.C. Панасоникът, с който сравнявам, е споменатия от невъзпитания колега CS/CU-Z9. Сравняваме девятките. Цепеницата на фуджицу 09LMCE би трябвало да отдава 1,61 kW при -15 deg.C, ако до тогава не се е превърнала в ледена буца. Панасоникът отдава при тези условия 2,62 kW, без притеснения от евентуално заледяване или фалстарт. За екстри и ефективност изобщо няма да коментирам. Хубавите фуджица започват от LUCA нагоре, но без екстри.
А отчиташ ли факта че 12та на фужицу хардуерно едва се нарежда до някои 9ки. А сега виж кво отдава тая деветка с надпис 12ка при -15 , на каква цена и нещата ще ти се поизяснят. Стига с тея 9-ки 15-ки тва са само търговски трикове гледай кво има под тенекията.
Като цяло се усеща някакъв вид необяснима омраза в постовете ти към LMCA/E. Това е само машина каквато са я направили така ще работи , разбирам да беше на незаслужено висока цена а тя не е.
Този пост е редактиран от Mig82; 04-02-18 в 22:31.
То на 18-ка да се залепи лепенка 9-ка и да се напише, че развърта до 6..7kW всеки може.
Боклуци не произвежда само фуджицу, а също така Aux, Midea, Galanz и т.н. Еднакво не харесвам всичките, защото не работят добре и не вършат работата, за която са закупени. Но упорито в главите на читателите тук се набива, че LMCE е с нещо по-различно от цепениците за по 500 лева и по-малко. Затова се включих. Когато се сравняват две машини, трябва да са от един размер. 12-ка се сравнява с 12-ка. За да сме коректни. Моите машини нямат много общо с коментираните и с всеки един градус надолу от +2, икономията, която правят, нарасва в сравнение със серията lmce на фуджицу. Разбира се, можеш да сравняваш цепеницата 12lmce с някоя етерия - девятка на панасоник, твърде е вероятно да охлажда малко повече. Може и да топли малко повече от тях, когато хората се разхождат навън по ризи с дълъг ракав. Облечат ли си якето, измислената 12-ка става девятка. А почне ли да прехвърча малко сняг и седмицата я отнася. Та така... Нищо лично, но не харесвам рекламирането на боклуци. Има и хубави продукти на Фуджицу.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk