Значи нещо друго го кара. Сетих се. Може би е дефрост по работа на компресора, под определена температура. Старите Фуджаци имаха такова условие за дефрост.
Тоест, ако отчете темп. на външния ТО от -3гр надолу, прави дефрост на 4ч. работа на компресора, независимо дали е натрупал скреж или не. Ако температуритата на външния ТО, при която да пуска такъв контролен дефрост, е зададена по-висока, то тогава може са прави дефрости при положителни външни температури. Може и датчика на ТО да отчита грешно или да е софтуерен бъг, да стартира таймера при по-висока температура на външния ТО.
Тук е описан дефроста. Много ме съмнява да е паднала температурата на топлообменника под -3градуса, когато навън е +4 и нормален режим на ползване.
Може да не е монтиран както трябва или да е в грешната стая.
Иначе е бая скъп.
Монтиран е добре!Имам пет климатика Ceneral / от старите модели/ и съм много доволен.Но серия КГТА на Дженерал не става.15-18 минути дефрост е пълна излагация за марката Ще заменя стенния климатик /КГТА/ с подов /12 LVCA /.
Здравейте, някой би ли ми казал какво ознавачава като най-лявата лампа на климатика мига и климатика издава сравнително неприятен звук и не духа? Навън е 2 градуса.
Този пост е редактиран от dimitrin6405; 03-12-20 в 21:11.