Страница 39 от 82 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1228

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2019
    Мнения
    300
    #571

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Цитат Първоначално публикувано от mtvachev Виж публикацията
    Хладно вее защото е достигнал температурата си, а и със 130-150 вата колко топло да духа. Температурата на изходната струя при тази консумация е около 30-32 градуса.
    Монтираха ми го и за парите си бива, но има един голяяяям минус и той е че при дефрост все едно завира вода в тръбите и не е много конфортно. При работа няма никакви шумове (при мен е с 4,20 м тръбен път ако това има значение).
    Друг минус са ламелите. Има един ламел за вертикално позициониране на струята, който е крайно недтатъчен, а за хоризонталните да не говорим - те са само за украса...
    Питата на външното тяло е чак до дъното поради което се задържа вода която замръзва и при дефрост не се маха леда от това място.
    Хоризонталните клапа се движат само че ръчно с по две позиции в ляво или в дясно.
    Това че се задържа вода в някой от краищата е от невилацията на външното тяло. При тези големи отвори няма как да задържа вода.

    Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    102
    #572

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    аз ,затова предпочетох МХИ, заради многото опции за направляване на въздушния поток , които пък са малко шумни, от колкото да има само една голяма клапа ,дето зяпа и да и се виждат карантиите отвътре, както беше писал друг колега във форума. предвид факта , че малко хора могат да монтират вътрешното тяло в средата на стаята , както и аз самия ,за мен беше важно ,да имам адекватно регулиране на въздушния поток.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,034
    #573

    Re: Новият модел на триото KGTA

    При отрицателни температури -5 -10 и сухо време без да трупа скреж прави ли контролни дефрости на няколко часа или ако няма нужда не дефроства изобщо??

  5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #574

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Вече е коментирано че прави .. а незнам защо 150 вата минават за нисък минимум ? има климатици дето и със 100 вата и с по малко не "веят хладно" .. но са с по добро управление на турбината от Фуджицу ..

  6. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,289
    #575

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Да 150W не е много ниска консумация, а струя над 30С не е хладна според мен.
    Колко градуса е тази хладна струя при 150W консумация?

  7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,920
    #576

    Новият модел на триото KGTA

    Дали 30гр. струя се усеща хладна, зависи от скоростта на потока.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,600
    #577

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Хич не е лошо да вземат да измислят малко софтуер.
    Примерно с каква температура да духа на 1-ва, втора, трета скорост. Всяка да се настройва от клиента.
    Или начална темрература, крайна темп. и безстепенно регулиране на вентилатора.

  10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,289
    #578

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Дали 30гр. струя се усеща хладна, зависи от скоростта на потока.
    М да. 330м3 на 1-ва степен при този модел + факта, че не слиза на нея когато е на АВТО + ниския минимум, си е предпоставка за неприятно преживяване. Дори 330м3 ми се струват множко за струя 28С например.
    Аз често съм свидетел през по-топлите дни на струя 27-26 дори 25С понякога. За този тип струи обаче си има специален режим на вентилатора който дори не е описан в сервизното, но доста често се ползва от машината. В този режим струя се усеща на максимум 50-60см. от тялото.
    Обикновено когато се стигне до такива стойности (около 25-26С струя или 3-4 градуса над стайната) е по-добре машината да е изключена когато в стаята има хора. За което @dodo_pv често апелира. Започне ли да се лигави с консумацията....... ShutDuwn.
    При това положение в моя случай, двама човека + едно ТВ вършат същата работа и поддържат 22 градуса, но без течения и без ислишни шумове.

    - - - - - - - - - -

    Абе трябва от Фуджитсу малко да си пипнат дебитите. В смисъл да сложат една междинна скорост и при положение, че слизат до толкова ниска консумация да си намалят дебита на най ниската под 250м3, че и по надолу.
    Този пост е редактиран от mimojef; 28-03-20 в 00:10.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,920
    #579

    Новият модел на триото KGTA

    Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат на пръв поглед. Големият дебит, невинаги е предпоставка за хладна струя. Пак ще кажа, скоростта е определяща. При по-голямо вътрешно тяло, с голямо сечение на изходящата струя, може да се постигне по-голям дебит, с ниска скорост на потока. Тук идва пък друга подробност. Когато е много ниска скоростта на потока, той не може да бъде "издухан" на много далеч, сиреч духа на себе си и както Додо често казва, най-добре е да го изключиш, защото не се знае каква ефективност има изобщо. Има мног фактори и претенции на потребители, с които производителите трябва да се съобразят. Както виждате, не може да се угоди на всеки. Всеки прави машините си, както прецени, че ще е най-комфортно за потребителите, за това различните марки, имат различни алгоритми на работа, минимуми и т.н. Перфектният климатик за един, може да е лош за друг.
    Този пост е редактиран от rosswen; 28-03-20 в 11:23.

  12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #580

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Забравяте, че климатиците не са електрически печки и всеки градус нагоре на изходящата струя води до прогресивен спад в ефективността. Производителите напоследък се увличат много на тема "енергоефективност", затова гласят софта на климите да изкарват струя около 5-6 градуса над зададените за максимална икономия.

    На който не му понася хладната изходяща струя на климатиците, има и други методи на отопление, които предлагат висока изходяща температура при пълна тишина и без веене - парно, газ, електрически радиатори, печки и т.н.

  13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,289
    #581

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    На който не му понася хладната изходяща струя на климатиците
    ........ си наглася заданието на температурата така, че климатика да му покрива загубите с концумация примерно 250-300W. Тогава пък сметката започва да става непоносима

    Ето една струя при около +12С външна температура.


    Прикачени изображения Прикачени изображения

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,920
    #582

    Новият модел на триото KGTA

    Оффтопик.
    Хич не е непоносима сметката. Вие явно нямате загуби като моите, за това не може да го оцените реално. Точно за две денонощия, когато валя сняг и беше -2 до +1, темперирания ми хол изстина до 13гр., защото се прави ремонт и спрях машината, да не се набива с прахоляци. В същите условия, на баща ми стаите в къщата изстиват по-бавно. За тия дни, хвърчаха по около 2 чувала пелети, за няма и 60м2 и поддържана същата температура, около 23гр. В същите тия условия, климите ми консумират общо около 800-900W/h, в по-голяма квадратура. Който ви е казал, че апартамент задължително е по-топъл от къща, няма грам понятие от топлообмен. Апартаментът ми е външен, с мноого голяма квадратура прозорци, над неотопляем магазин, а комшийката над мен рядко се прибира и пуска отопление. Имам външна изолация 8см, но всеки, който е поне малко запознат с топлообменните процеси, е наясно, че разликата не е кой знае каква и че се губи акумулирането на топлина, при слънчево време, когато сте с външна изолация. Нямаш ли топлещи съседи, южно изложение и вътрешно разположение, загубите са си сериозни. Особено ако и остъклението е голяма квадратура. По-високото задание, води до по-високи сметки при всички отоплителни уреди, не само при климатиците. Радвайте си се на климите, защото голяма част от тях са доста ефективни. Поне на повечето пишещи тук. Аз не си давах сметка до сега, колко сериозни са ми загубите и колко ефективни са машините в действителност.
    Този пост е редактиран от rosswen; 28-03-20 в 13:23.

  16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,289
    #583

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Rosss. Това е така и никой не го оспорва.
    Специално Аз исках да кажа, че при климатиците с нсък минимум можеш да получиш желаната топлина на струята като увеличиш градусите и намалиш скоростта на вентилатора.
    За което естествено трябва да си платиш.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    25
    #584

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Здравейте, преди няколко дена ми монтираха една 9ка в 16 квадрата стая.

    Забелязах че на auto вентилатора на практика не слиза под 2рото ниво си ниво и ако стигне температурата направо спира, не минава на 1вата която е най-тиха.

    Това нормално ли е? А ако държа само на 1вата степен на вентилатора ми се струва че така ще харчи повече ток, но може и да бъркам.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2019
    Мнения
    300
    #585

    Отговор: Новият модел на триото KGTA

    Цитат Първоначално публикувано от dimitar3 Виж публикацията
    Здравейте, преди няколко дена ми монтираха една 9ка в 16 квадрата стая.

    Забелязах че на auto вентилатора на практика не слиза под 2рото ниво си ниво и ако стигне температурата направо спира, не минава на 1вата която е най-тиха.

    Това нормално ли е? А ако държа само на 1вата степен на вентилатора ми се струва че така ще харчи повече ток, но може и да бъркам.
    Ако на първа степен ти е комфортно дръж го на първа, няма да ти харчи повече ток, но няма да има тази сила на охлаждане. Не се притеснявай климатика си работи нормално.

    Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 82 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе