Те ако си знаеха работата щяха поне да установят конкретно какъв е проблема. Явно не са специализирана фирма и нямат сервиз а само вземат едни пари да ти го доставят от вносителя. Аз бих се насочил към Велев за следваща покупка щом сте от един град.
Те ако си знаеха работата щяха поне да установят конкретно какъв е проблема. Явно не са специализирана фирма и нямат сервиз а само вземат едни пари да ти го доставят от вносителя. Аз бих се насочил към Велев за следваща покупка щом сте от един град.
Такива отклонения в консумираната мощност се оправят лесно и бързо. Ако беше мой климатик, трябва да съм пълен идиот да тръгна да подменям външното, вместо да поправя електрониката.
Въпроса е, че идваха, гледаха, мериха, стояха 1 час и вчера в магазина един от продавачите ми вика "ние откъде да знаем дали има някакъв проблем или не, на климатика може нищо да му няма"... Въобще каквото и да кажа е все тая. Видях и се убедих, че тези са пълни некадърници - скапан монтаж, спукано вътрешно тяло, тръбите набутани в една обща изолация и никаква компетентност. Всичко е точно до момента в който ти вземат парите, след това куче влачи...
Между 8 и 9 ампера измериха с амперклещи, което умножено по 235 волта ток и фактор на трансформация е 0,99 то ето над 2 киловата консумация. На няколко пъти се случва като включа прахосмукачката в съседния контакт при пуснат климатик и да падне предпазителя на дефектотоковата. Не го знам колко ампера е, чакам да се постопли времето и да дойде ел. техник да ми пусне нови кабели за климатиците директно от електромера.
Не мога да ги разбера такива фирмаджии. За какво се хващат с климатици, като един проблем не могат да констатират дали го има. То си има отговорности към клиента и след гаранционно, не само през гаранционния период.
Те са пратили дупкари , кажи им че нямаш проблем с дупката за тръбния сноп (макар че и там има-изолацията) а със самия климатик. Бъзикай ги те за друго не стават А и за инсталацията можеше да обърнат внимание ако са поне малко грамотни.
Rumb@ta , ти си от друга школа ! Тея дали имат и 8 клас. За 1ч. са успели да измерят цели 8А.
абе да ти кажа, че и с нея имаше проблем... при дупченето оня бутна две тухли и дупката стана голяма колкото да си завра главата вътре. А за планката на вътрешното тяло пробива сигурно 6-7 дупки, че все му изпускали дюбелите. Ако се демонтира изцяло вътрешното тяло с планката стената ще изглежда така все едно съм стрелял напосоки по нея. Откъдето и да го погледна се нахендрих много яко с този климатик - нито монтажа беше монтаж, нито климатика климатик.
Този пост е редактиран от dodo2000; 15-01-19 в 16:17.
Аз за здравкомерс не съм чул нищо добро от техни клиенти а за след гаранцията забрави да ги търсиш. Скоро гледах как монтираха едно мицубиши на погребално бюро през два магазина от нас. Ние в този ден не монтирахме че валеше дъжд доста силно. Та сложиха вътрешното със свалени гайки на холендрите и те стояха така поне 20мин на дъжда после за капак тоя ги навири нагоре и замина в буса да прави конуси на тръбите и това отне няколко минути с щужерите нагоре да влиза вода по лесно. И накрая нямаше вакумиране.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 15-01-19 в 17:06.
Така като гледам гаранционно не искат да се занимават а за след гаранционно не ми се мисли. Ще видя колко зле е стената след тяхната работа и ако може да се оправи с малко труд направо ще взема един конвектор а този климатик каквото и да стане с него ще го шитна в olx.
dodo2000, а защо не заеб*ш гаранцията и да се разбереш с някой да ти го оправи
срещу заплащане.Ето rumbata например мисля ще се справи.
Дали ще се съгласи не знам.
Иначе ми се струва, че доста главоболия те чакат, и тая зима я отпиши.
Пък и кръвно вдигаше май.
Докато има пилета да кълват на безплатни монтажи, ще има и керкенези да ги кълват тях. Пазарна икономика!
87 лева отстъпка е едно, 287 лева отстъпка е по-друго, чисто фигуративно. За поръчана машина от висок клас плащам за монтаж толкова, колкото и за нисък клас, да кажем 180 лева.. Съмо че ако фирмата ми продаде машина от нисък клас, прибира общо 267 лева, доколкото от високия 467 лева, за същата работа. Ти кажи, къде е справедливостта? И като имаш пред вид, че цепениците от ниските класове са с пъти по-проблемни от високите, къде им излиза хесапа на фирмите с тях? Затова ги монтират и бягат! Писал съм и по-рано, че всеки, който не е в състояние и няма право да си монтира сам машина, не трябва да залага на цепеница. Като няма бюджет, има печки и вентилатори. Миналия век беше така и нямаше проблеми с качеството. Бабите ни и дядовците събираха пари, за да купят хубавото. Лошо почти не се внасяше, защото не се купуваше. Сега спрятат за хитрия г*з к*р с винт. Моля никой да не се припознава, а да стане информиран потребител. Ако всички са такива, нелоялни търговци и калпава техника няма да има.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk