Страница 20 от 81 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Новите инверторни модели на Midea

Ти я подкара наред Да съм казал, че вярвам на сервизното на LG.Я погледни една диаграма за мощностите на охлаждане на машините и виж как работят климатиците на охлаждане и какви са загубите.Като е почти есен лятото в Германия ,какво ще охлаждаш.А за топленето с климатици в т.н. Западна Европа темата е съвсем друга.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Нали това казвам, че не вярваш. Не схващаш какво имам предвид. Германия е голяма държава, има места където има истинско лято и където няма. Сигурно нямат и сървърни помещения за охлаждане? Защо ли в зъболекарските кабинети и аптеките са с Уруро-Сарара, павилионите където продават цигари, бира, захарни изделия, на шоколада пише съхранение до 18 градуса и германеца охлажда чрез отваряне на вратата.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това ми е ясно.Въпроса е, че не вярвам на това, което пишат, като си рекламират машините за охлаждане, просто няма да стига мощност.Абе, здраве да е. Остави охлаждането, че от утре вече за отопление трябва да се мисли, като гледам прогнозите.

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

На мен лятото ми се наложи да пусна само два-три пъти в големите жеги подовата 35-ца в 25 квадрата. Вярвам, че и с повечето е било така, затова не виждам причина същия климатик да се зори с 40 квадрата в суперизолирано помещение, както е в Германия. Едно е от -15 да правиш 22 градуса, съвсем друго от 28 да свалиш на 25.

Аз съм готов за зимата, искам по-големи студове, миналата година -15, -18 не трогнаха машините. -25 за седмица е добре сякаш, през деня, най-много до -10 да слиза.

Ето две Мидеи от Германия:

http://www.hottenrott.de/referenzen-Klimaanlagen.htm

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

От снимките едно ми се изясни. Самсунг-а няма значение в България ли, в Германия ли или в Сомалия е монтиран, винаги слагат антивибрационни тампони на външното тяло. Защо ли?!? А в Deutschland бачкали само на охлаждане.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ето какви модели на МИДЕЯ се продават на север - http://mideabaltic.eu/heatpumps .Модела е с ЕТРВ.Ето му и брошурата - http://mideabaltic.eu/attachments/ar.../Midea_EST.pdf .Дали някога ще ги видим и у нас, да питам вносителите.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

9-ка Номинал 2,9 кВ - максимум 3,6 кВ?
    12-ца Номинал 3,8 кВ - максимум 4,47 кВ?
    И с тези максимуми ги дават до -20°C, от 3.6 kW какво остава при -20
    Скоро да очакваме номинал 2,9 кВ и максимум 3,0 кВ. Гъвкава работа.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В брошурата дават какво остава при -15 - малко над 50% и хич не е зле.За България този модел ще работи добре, ама няма да го внесат.

11. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Струвами се че след тази зима мидея вече ще е в историята с тия нови модели орязани неми се мислил като почне студа темата мидея сигорно ще е наи коментираната А относно моделите им с трв нищо интересно никакво развитие не виждам мошностите са едни и същи като с капилярка а и сигорно ще струват колкото един панасоник E9-LKE3 като гледах предишните им модели с сор 4 нищо ново на хоризонта

12. Тук е от
    Nov 2011

Искам помощ от човек , който разбира от климатици. Имам модел мидеа MS9V-09HRDN1 закупен на 05.10. 2011г. От няколко дни ми прави проблем ....не топли. Пуснат на макс , даже и въздуха който излиза от него е под 20 градуса. Какво може да му се е случило?

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ако се обадиш на фирмата, която го е монтирала, може би ще имаш по-категоричен отговор.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2011

Този който го е поставил не работи във фирма , а слага на частно. Извиках го , но по телефона му зададах някой въпроси ..от какво може да прави така, а той ми спомена , че може и фреон да е изтекъл, ако е така на кой е вината?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321895975[/time]_________________________________________________

Та това е климатик на месец и половина и ако вината е негова как да разбера?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговорност носи фирмата или този, които е монтирал климатика, той вече си се оправя с вносителя ако има нужда от support. Така, че да не мрънка а да идва. Толкова нова машина, може да е избягал фреона, може и други неща да са. Ако монтажа е направен както трябва фреона трябва да си на мястото.

17. Тук е от
    Nov 2011

А възможно ли е да ми иска някакви пари , все пак гаранцията му е 5 години . Даже е прибрал при себе си и гаранционната карта , но аз настоях да ми я върне. Отказва да сложи маркуч за водата която изтича от външното тяло. Обоснова се с това че , ако замръзне водата по маркуча след това щяла да се качи и да влезе в тялото.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MIRA_
    А възможно ли е да ми иска някакви пари , все пак гаранцията му е 5 години .
    Всичко е възможно, въпроса е дали ще му дадеш? Дал ти е гаранция да се оправя. Ако сте имали друга уговорка от типа, работа за без пари е друго нещо. Не виждам основателна причина да викнеш случаен човек, освен финансова таква.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 81 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе