Страница 14 от 23 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 331
Like Tree4Одобрявам

Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Определено има голама разлика в етикета на самия клиамтик и посочените дани в саита на магнум и на доста саитове предлагащи тази марка и наи лошото новите модели са поели по лош път ниска цена за сметка на занижени мошности конкретно за модела ms9 12hrdn1 които вчера го монтирах че данините на етикета нищо обши нямат с даните на вносителя определена са доста по ниски като стоиности дори и минимала от 300 вата също не е вярен с уред го замерих ими отчете около 218 вата консумация което ме изненада и очуди и се чудя дали и тези дани на етикета са верни а дали не е9 ка с етикет на 12 ска почвам дасе замислям маи вносителя магнум е тръгнал по лош път и скоро ше си напраи харакири относно парзара за българия
    Инче като качество на изработка на пласмасите и дизаина е добре ново дистанционо нов дизаин на външното тяло определено като дизаин е докаран доста и на заклетите фенове на мидея шесе хареса много но да видим зимата как щесе предтсвя
    Не си дал точния модел на Мидеята този модел който си монтирал кой е точно и с ерв ли е?

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Здравеите днес се разрових из новия каталог на мидея и останових че на тези дани за модела отговаря модела на VIDA с наи нисак сор
    даже и панела е същия и даните по етикета почити отговарят на тези от снимкта с много малко разминаване явно даните на магнум са за по стария варянт на модела и снимката също Получавасе така защотото доста саитове неси актуализират информацията за моделите които предлагат включително и да сменят снимките на паналите

4. Тук е от
    Jul 2011

Данните на Магнум-Д както и на повечето български сайтове имам адски много грешки и несъответствия. Ако отворите един и същ модел от 5 сайта може да не намерите еднаква информация дори на 2 от тях. Основната причина е липсата на информация и че не им се занимава да търсят а слагат каквото им падне. Ние за нашия сайт проверяваме информацията многократно и тогава я слагаме, но са малко тези които го правят.

5. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Абсолютно си прав явно стоката им варви сега и се сямозабравят но да видим зимата колко хора ше изреват от новите им модели на които вече на някои модели са само с една капилярка одрязани от кам тегло чакам с нетърпение зимата и ше стане весело наи точни им са даните в каталога от мидея които е на англииски

6. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте. Наскоро (преди около 3 месеца) закупихме климатика MIDEA MSV1-12HRN1.
    Не разбирам много от климатици и реших да попитам тук, понеже виждам че има доста компетентни хора.

Та наскоро драстично спаднаха температурите и взех да пускам климатика на режим отопление.
    Забелязвам следното:
    Когато задам градуси примерно 26, скорост на вътрешния вентилатор - AUTO, пусна климатика, отначало винаги се размразява за 3-4 минути, след това започва да духа топло както си му е реда. Но не след дълго климатика спира да духа, витлото се обръща на другата страна и като проверя с термометъра виждам че е далеч от 26 градуса.След 5-6 минути "седене" климатика отново се включва и всичко се повтаря след време.
    Когато се размразява ясно се вижда иконката на дисплея за това.Но когато става това странно изключване не се изписва нищо на дисплея.Вижда се само че индикацията за вентилатора я няма тоест не духа в момента.
    Някой може ли да обясни на какво се дължи това спиране и недостигане на градусите?
    ПС: Само с функция FOLLOW ME мога да достигна прилични градуси в помещението, без гореспоменатото спиране.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Датчикът за температура отчита достигане на градусите затова спира и обръща клапата нагоре, моят от същата серия 18-ка работи по същият начин. Така нареченото от теб недостигане на градусите е в зависимост ти къде ги мериш тези градуси, защото вътрешното тяло ги мери горе при себе си.

Може би разположението на тялото спрямо помещението не е подходящо, или въздушният поток входящ-изходящ е ограничен. На какво разстояние е монтирано тялото от тавана и от странична стена?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

На 26градуса ще ти прави реално24,вентилатора го дръж на втора или трета степен.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Моя на втора топли най добре.

11. Тук е от
    Oct 2011

Благодаря за бързите отговори! Опасни сте
    Вътрешното тяло е монтирано на около 2 метра от страничната стена и около 30 сантиметра от тавана.

Единствения начин да достигна желаната от мен температура е да ползвам функцията FOLLOW ME. От там по принцип меря колко е стайната температура.

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2008

До калин,69 относно V1то,имам два единия ми е от преди 5години и съм им хванал чалъма така да се каже,ако искаш топло в стаята при пускане го включваш на 28градуса,вентилатора на 3та степен,и бутона SWINHG го натискаш веднъж тоест оставяш клапата да се рее нагоре на долу,така става най-добро обдухване на стаята.Не използвай функцията folow ме,аз лично като съм я ползвал,климатика ми не работи добре.остави го да си работи така половин ден и след това си го намали на 23градуса,но запомни без FOLOW me.и задължително махни чучура с маркуча от външното тяло,да може водата да истича свободно,отдолу можеш да сложиш кофичка ако климатика ти е на терасата.и не му променяй градусите постоянно.

13. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте
    зачетох се и мисля че можете да дадете съвет за което ще съм Ви благодарен
    миналата пролет си купих MIDEA MSV1-12HRN1
    много съм доволен засега обаче се появи едно жужене при високи обороти и аз като всеки любопитен се качих да го видя от къде идва.
    Като му подпра корпуса с ръка и изчезва
    взех да го оглеждам и ако приемем че климатика е правоъгълен паралелепипед като този на прикачената снимка
    самия климатик от лявата страна горния ъгъл (D1) се е отдалечил от стената с 5 мм може и повече
    съответно долен ляв ъгъл (D) горен и долен десен ъгъл (C и C1) са си на нормално разстояние 1 мм най много 2 мм
    Замислих се че се е поосукал така да се каже - а може и така да са го монтирали а може и като лепих тапетите да съм го побутнал.
    Та въпроса ми е как се намества този климатик за планката в стената и мога ли сам да си го наместя и без да разкачат тръби и т.н. /ако трябва ще викна тези дето го слагаха/
    и ако някой има схема на планката и какъв е принципа на захващане за да знам на къде и колко може да се намества.

Благодаря Ви
    p.s.
    и това SWING при мен само мести еднократно клапата, а не я движи постоянно нагоре надолу а на работа медеята я движеше постоянно.
    само като направи температурата си я прибира обръща я духа малко и заспива после като усети че трябва да топли пак обръща я духа малко и я отваря както трябва
    Така ли трябва да е?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Големи писания,не ги изчетох.Просто го натисни към стената,ако не се получи с тел опъни долния край(трябва да имаш два процепа и две стрелки),внимателно го откачи и пак го закачи,като първо го сложиш отгоре,а после долу го натисни.Може и да си погледнеш и стойката как е.Това може да го направиш,ако господата монтажници не са ти изкарали тръбите от дясната страна зад тялото .

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Суинга се включва като задържиш копчето за 2 секунди.За зкачането в горния край на климатика,първо махни горният филтър и виж дали двете (куки) на планката са влезнали в процепите на тялото.,виж снимката как трябва да са .Ако неса johny01 ти е обяснил как.

17. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Суинга се включва като задържиш копчето за 2 секунди.За зкачането в горния край на климатика,първо махни горният филтър и виж дали двете (куки) на планката са влезнали в процепите на тялото.,виж снимката как трябва да са .Ако неса johny01 ти е обяснил как.
    благодаря за swing-a
    куките са там където трябва да сa явно стената си е крива - панелки какво да се прави

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Вредно ли е за климатика да работи продължително при ниски външни температури -10 -15 гр. ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 23 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. Midea MSV1-12HRN1 - не размразява !?
    От nikito535 във форум Климатици Midea
    Отговори: 31
    Последно: 14-02-13, 21:12
  3. Отговори: 60
    Последно: 08-01-13, 15:11
  4. Отговори: 6
    Последно: 16-05-11, 22:20
  5. Ниско температурен кит за MIDEA MSV1-12HRN1
    От niki721220 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-10, 00:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе