Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 331
Like Tree4Одобрявам

Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Всичко за MIDEA MSV1-12HRN1

Не е вредно,даже по-добре е да работи.При -10,-15 конвеционалните почти не изключват ,само за размразяване и пак на ново като инвертор .

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако системата като цяло е направена добре не е проблем да работи безпроблемно при ниски външни температури, но нещата не винаги са идеални и все нещо може да даде отклонение и да доведе до дефектирането на друго. Последиците са по-големи при по-голямо натоварване на машината и работа в екстремални условия.

4. Тук е от
    Dec 2009

Имам MSV1-12HRN1 от две години,още в началото след монтажа имаше някакви вибрации от външното тяло,които се предават и вътре.В края на лятото отварях външното тяло да почистя питата и подложих между компресора и тръбите парчета от изолации,с цел да поемат вибрациите на компресора,но ефект няма,работи доста шумно,понякога вътрешното тяло бръмчи доста дразнещо.На моя компресор също няма обезшумяващо кече,та въпроса ми е дали мога да сложа примерно от пода на автомобил?Има ли значение дебелината?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Няма проблеми да завиеш компресора. За предпочитане е за всеки случай материята да бъде трудногоряща. По-дебела по-добре.

Моят климатик е от същата серия, но 18-ка и компресора фабрично си е завит с кече.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от webdevil
    Имам MSV1-12HRN1 от две години,още в началото след монтажа имаше някакви вибрации от външното тяло,които се предават и вътре.В края на лятото отварях външното тяло да почистя питата и подложих между компресора и тръбите парчета от изолации,с цел да поемат вибрациите на компресора,но ефект няма,работи доста шумно,понякога вътрешното тяло бръмчи доста дразнещо.На моя компресор също няма обезшумяващо кече,та въпроса ми е дали мога да сложа примерно от пода на автомобил?Има ли значение дебелината?
    Не е възможно да няма този модел е със такава изолация около компресора знам защото притежавам същия. А да може да сложиш вата от кола.

7. Тук е от
    Dec 2009

Всъщност не се изразих правилно,има нещо навито около компресора,но е доста тънко,като памучен парцал и не го обхваща целия,все едно е сложено само за да има нещо.На стария ми климатик Promax,си беше направо плътно кече.А самите вибрации на какво се дължат,тялото е монтирано с тампони,които са леко нацепени вече.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

VeleV тъй като с Valen1 имате MSV може би ще помогнете.И аз имам такава 12-ка и има само едно нещо което ме дразни.След като стартира климатика вентилатора (няма значение на коя степен )тръгва като на 3-та и после веднага намаля което дразни ако се спи там.Има ли възможност да се пипне нещо софтуерно или да му се ограничи по някъкъв начин това тръгване ако може да е плавно.Въпроса е към всички които разбират за какво става дума.

10. Тук е от
    Dec 2009

Забравих да спомена,че при ниски температури под -5 почти няма вибрации и компресора работи по безшумно,най големи са при положителни температури,когато перката отвън спира да се върти,а компресора продължава да работи.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    VeleV тъй като с Valen1 имате MSV може би ще помогнете.И аз имам такава 12-ка и има само едно нещо което ме дразни.След като стартира климатика вентилатора (няма значение на коя степен )тръгва като на 3-та и после веднага намаля което дразни ако се спи там.Има ли възможност да се пипне нещо софтуерно или да му се ограничи по някъкъв начин това тръгване ако може да е плавно.Въпроса е към всички които разбират за какво става дума.
    Това се получава като завърта клапата чува се все едно е на по висока степен фана, Варианта е да прекъснеш червеното кабелче на мотора който управлява клапата и да сложиш ключе за да не работи клапата и изчезва този шум.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз също се усъмних в клапата като се завърта и сетеснява отвора и от там се увеличава шума.Изключил съм я директно от платката преди време,вярно шума намаля ама пак несе набира плавно вентилатора като при Дайкин да речем.За това си мисля че е софтоерен недостатък който може да се отстрани като се пипне където трябва.

п.п.Става въпрос за нещо като "Контролно издухване" което е около 1-2сек.и чак тогава включва топлия старт и всичко е ОК.Това издухване ако можем да премахнем.

13. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

За жалост нищо не може да промениш в паметта на климатика Свикни с него и да не ти праи впечятелние Този модел е наи добрия на мидея от всички до сега включително и инверторите

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    За жалост нищо не може да промениш в паметта на климатика Свикни с него и да не ти праи впечятелние Този модел е наи добрия на мидея от всички до сега включително и инверторите
    Според мен най-добрият им модел е MSF,12ската е с 37 кг външно,отдава 4,4 кв.,но и при нея имаше простотии.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Най-сполучливите бяха 09-12 HRI и сега MSV1-12HRDN1

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Модел Midea MSV1-18HRN1, външно тяло 52 кг. това се налага да го уточнявам, защото сегашните са по-леки. Измерване на температурите в различни дни, 20 минути след разскрежаване на максимален вентилатор.
    -------------------------
    Външна температура -7°С, входяща температура 22,4°, изходяща 40,4° или разлика 18°С.
    Външна температура -9°С, входяща температура 22,3°, изходяща 39,3° или разлика 17°С.
    Външна температура -10°С, входяща температура 22,5°, изходяща 38,5° или разлика 16°С.
    Външна температура -12°С, входяща температура 22,5°, изходяща 37,5° или разлика 15°С.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Moйто MSV -12hrn1 e по-слабо от MSG-12.В момента при мен на вън е -13гр.двата климатика топлят етаж от къща 52м2.(тази година направих външна изолация и разликата е огромна).Все още си работят ОН-Оф макар,че са конвенционалки преди като станеше -10 -12 и почти не изключваха а само за дефрост.Подържат 23гр. и успяват(заради изолацията е,преди им беше по-трудно)MSG-то на Макс.вентилатор азкарва в момента 44гр.което е страхотно ,но MSV-то започва да се предава на Мах.издухва 36-37гр.Принуден съм да му намаля вентилатора на 2-ра степен за да подържа 41гр.В заключение да кажа,че за мен MSG-12hr е по-добра от към топлина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 23 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. Midea MSV1-12HRN1 - не размразява !?
    От nikito535 във форум Климатици Midea
    Отговори: 31
    Последно: 14-02-13, 21:12
  3. Отговори: 60
    Последно: 08-01-13, 15:11
  4. Отговори: 6
    Последно: 16-05-11, 22:20
  5. Ниско температурен кит за MIDEA MSV1-12HRN1
    От niki721220 във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 12-07-10, 00:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе