MSV1-12HRN1 колко квадрата помощение южно (без значение кой етаж е в панелка)с дограма ще може да стопли според вас този модел?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
MSV1-12HRN1 колко квадрата помощение южно (без значение кой етаж е в панелка)с дограма ще може да стопли според вас този модел?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Да ти кажа до 20м2,ще ги топли без проблем.И 25 м2 може да топли,но зависи от зададената температура,ако не ти е студено зимата на 21-22градуса.
Въпросът не е зададен добре, затова и не може да получи точен отговор.
Първо помещението има значение и второ отговорите варират в зависимост от изискванията за отопление при определени външни и вътрешни температури.
Примери: А при външна температура -15°С колко квадрата помещение може да стопли този модел? Ами ако искам да поддържам температура 26 °С до колко квадрата трябва да е помещението?
При външна температура -15°С 23 квадрата помещение(без външни стени с прозорец с дограма) може ли да стопли(до +23°С) този модел?Първоначално публикувано от valen1
Въпроса пак не е зададен добре...недей да си мислиш че се заяжда някой...дай още малко подробности - панелен блок ли е ..къде се намира ,има ли изолация...прозорец без дограма още не съм виждал...но ако опишеш всичко можеш да разчиташ на полезен за теб отговор...и кой етаж е също...
Толкова много уточнения за въпрос с привидно бърз и лесен отговор са необходими, защото е малко вероятно този модел да поддържа температура от 23 °С в помещение 23 m² при външна температура -15 °С. Все пак производителят го е предвидил да работи добре до външна температура -7 °С.
Но пък може стаята да няма големи топлозагуби, може някое съседно помещение или отдолу апартамента да се отопляват и да има нужда само от мъничко добавена топлина. Затова са и всичките тези уточнения и условности за да се разбере такъв ли е случая.
За да може това помещение да се стопли до тази температура при тези условия с обикновен климатик трябва отдаваната мощност да се преоразмери. В момента с 12-ката обсъждана в тази тема имаме 66W на кубичен метър, което е малко дори за скъп и хубав инвертор. С 18-ка от същия модел ще имаме 97W. Не че и тази мощност може да се нарече преоразмеряване, но е малко по-добре.
За какви -15*говорите, щом дори в сайта на Техномаркет има забележка под описанието за модела "-НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ПОД -5С"
Аз си топля етажа 52м2 с 2 климатика 12-ки.MSV12 и MSG12,топлят си и си подържат температурата от 23-24 градуса.На -15 пак работят,но стават шумни и по4ти не си по4иват.-15 им е на ръба на предела.Така 4е си прецени сам.Първоначално публикувано от sestra06
Тази Мидея има ли авто рестарт, защото там, за където я предвиждам, доста често гасне тока
Midea MSV1-12HRN1
http://195.149.248.189:8080/2010-10-...7dcb_920x0.jpg искам да държа вратите отворени(на хола и кухнята) и да топля коридорчето с Мидеата и фуджитсуто ще мога ли и наистина ли харчи 35лв-50лв ток - Midea MSV1-12HRN1 като работи 24 часа като не е инвертор няма ли да замръзва зимата(при -10-15 градуса)?
Това което съм публикувал е от индивидуалния уред на климатика но стаята е с една външна стена. Докато в спалнята ми с която е с 2 външни стени харчи малко повече. И стига с тази глупост че климатиците замръзват при -10 -15 критчината температура за калпавите машини е +3 до -3 там замръзват.
Midea MSV1-12HRN1 не изключва ли като достигне зададената температура нали не е инвертор?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Сестро това,че изключва при достигане на температурата не значи,че замръзва.С две думи да ти обясня разликата:Инвертора духа постоянно,но не толкова топъл въздух и така подържа температурата.А конвенционалния работи на интервали,например 10мин.духа много топло после 10мин. пауза и пак същият цикъл.
ако си купя Midea MSV1-12HRN1 ще ми топли ли кухнята 12 квадрата?