Във български сайт ли.
- - - - - - - - - -
Иначе в емаг има още един клонинг Heinner Black pearl на 970 лв.
Във български сайт ли.
- - - - - - - - - -
Иначе в емаг има още един клонинг Heinner Black pearl на 970 лв.
На Мидея Грузия и говоря за Penrose, който предполагам е също без eev. Като цяло моделите там са по-евтини и с 5 години гаранция
Heinner-а също е добра оферта, който иска 18ка под 600 евро без отстъпка. Сигурно е с двоен топлообменник във външното и над 33кг с компресор ksn140, но ще има по-висок минимум много вероятно, който държи на по-топла струя и да спира по-често
Колкото и да е power factor-а, това не го плащате у нас, иначе климите щяха да консумират повече
На Самсунга ми косинус ф при минимума му от 200 в е около 0,7.При номинала му от 950 в е 1
.Така е по сервизно,затова и когато го засичам със Тапо смарт контакта,отчита повече,понеже той не смята косинуса.При двете ми гриита си е 1 постоянно,това пак го установих със смарт контактите.А какво значение има колко е .При мидея,явно на минимум е около 0,65-0,7 затова и някой беше писал по напред,че такова p110 му показва повече отколкото в приложението на климатика.
При по-високи мощности е по-близо до 1, а при ниски пада. За корекция не знам дали има модели. Ако се плащаше реактивна енергия, всичко под 1 щеше да се начислява към цената за електроенергия. В някои страни май се плаща. С моя отделен уред за мерене на консумация като съм го засичал и съм сравнявал с електромера, изглежда не се начислява
Breezeless S с 26кг външно тяло последно с EEV ли е?
Aleksandars беше писал някъде че има, може ли да потвърди с сигурност.
Ако има eev не трябва ли да се отрази на теглото с 100-200грама, ако изобщо го отразят в данните за теглото хаха
Така и на можах да намеря разглабяне на Breezeless със 26,4 кг външно тяло.Но така като гледам,тялото е еднакво със на Midea Penrose Xt и Frama,и на 90% е със капилярка. Breeseless e,гледах разглабяне на руско ревю и беше със капиляр.Solstice,според сервизното и едно руско ревю на ребрандиран такъв е с капилярка,но ще чакаме Alexi като го разглоби да каже.
Щом така пише в сервизното, значи няма нужда да се проверява на практика. ME HR25 може да няма глезотии, но поне са му сложили eev за 600-650 евро
- - - - - - - - - -
Който държи много на eev, нали има All Easy Pro Nordic с малко по-голям външен топлообменник от Fram Moonstone и цена 650-700 евро
Не е лошо да се види реално на Солстиса,още повече щом на дистанционното е показало така,може и да има.А ако е с капилярка и работи така добре, значи е много добре сметната.All Easy pro не е за малки стаи,и там със сигурност не може да се пипа минималната честота на компресора.Докато при Фрама,може и да стане.За мене големите предимства на мидея,са 100 те скорости на вентилатора,и настройките на честотата на компресора,както и 180 гр клапата при Solstice.
Днес направих настройката 10 херца на Midea MSFAAU-12HRFN8-I/MSFAAU-12HRFN8-0 BreezeleSS на охлаждане и го пуснах да работи на охлаждане във затоплена стая за да пробвам до какъв минимум ще падне на охлаждане.Мидеята работи стабилно с 50 вата на охлаждане.
https://youtube.com/shorts/WLbjeeICI...Q811N-jVbvlMqb
То сега е по-хладно навън и може да има някаква защита