Страница 215 от 231 ПърваПърва ... 165205213214215216217225 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,211 до 3,225 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

Абе още е много топло за каквито и да е констатации.
    МЕ и МХИ работят по абсолютно еднакъв начин от към клапи и турбина. Разлики обаче има в самата работа на машините.
    Ето едно кратко описание за работата на двете машини при мен.

MHI 20ZS-W . В темперирано помещение,след ОФФ развърта плавно но 590-600 вата. задържа така за малко и започва да слиза към 350 като през това време е смъкнал клапите. Подгрява известно време струята на 300-350, след това слиза на 215 и след 5мин ОФФ.

МЕ AP35VG. Не са изневерили на принципа "Винаги топла струя". В темперирано помещение,след ОФФ развърта плавно до 350, веднага слиза на 210-213 държи там малко под минута, като през това време струята започва да се затопля и се разнася из стаята с вдигнати клапи. Плавно вдига до 230 и държи там пак малко под минута. Струята е топла но всеоще клапите са горе. Плавно вдига до 270, смъква клапите и усилва вентилатора. Веднага смъква на 250-260, работи една минута и ОФФ. Цялата процедутра около 3 мин.
    Реални МЕ-то следи(обдухва) на степен "ulo"

Въпреки коренно различната синхронизация между компресор и клапи при двете машини, в стаите и на двете е мога да кажа комфортно при наличието на фонов шум. Температурата е някак уютна.

Най дразнещото при този тип работа и чести ОН/ОФФ-и(според мен) е мятането на клапите. При МЕ хоризонталото насочване на струята не се променя при ОФФ като при МХИ което прави процеса при МЕ малко по безшумен.
    МХИ-то съм го излекувал и вече шумът от клапите при ОФФ е колкото при МЕ. Понеже при ОФФ клапите за вертикално насочване, се вдигат плътно горе а тези за хоризонтално насочване застават централно, съм задал на хоризонталното насочване централно положение от дистанционното а перцата съм ги насочил ръчно в посоката в която искам да вее. По този начин моторчето на хоризонталното насочване не бръмчи при ОН/ОФФ и процеса е по тих.

Дайкина FTXM20N е друга бира.
    Там първо, няма шум от клапи, второ няма вътрене на турбини постоянно, трето ако следи (щото не знам дали го прави) е много тихо, четвърто като тръгва, тръгва на някаква степен която е доста по ниска от ULo-то му...... Вече съм споменавал, че нямам ватметър на Дайкина и ми е малко трудно да кажа какво се случва. Днес например минавайки покрай него по навик му подавам ръка пред клапите да видя има ли някакви процеси. Та гледам подухва си съвсееем лекичкио хладно. Помислих че е включил за малко турбината да следи. После ми хрунма, че може и да работи и веднада на терасата да проверя. От външното тяло не се чуваше ама грам шум. Надолу с главата през парапета щото Бай Ганьо трябва и да пипне......... ами оказа се, че нашия си бачка тайно. Бегом вътре и му забих термометъра в устата. В стаята беше 23.5С той подухваше с 27.5. Температурата в стаята му вина ги е бетон +- максимум десета.
    Работи много комфортно ама по-комфортно щеше да е ако го няма в стаята.

А! то описанието станало за три машини.
    Извинете.
    Този пост е редактиран от mimojef; 19-11-19 в 18:21.
    stiv13, bobivg, ccankov73 и 3 други харесват това.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Дайкина FTXM20N е друга бира.
    Нормално е да е друга бира, все пак е близо 2 бона. При пълна мощност каква е температурата на въздушната струя?

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Днес научих нещо, което може да бъде много полезно за ползвателите на Хеви. Каза ми го един колега, собственик на 20ZS-W. В зависимост от монтажа на машината - ляв, десен или по средата на стената, преди включване, чрез комбинация на ДУ може да се зададе какъв е монтажа на машината, като по този начин си настройва положението на вертикалните клапи по подразбиране. Пишело си го в ръководството за експлоатация и в сервизното, но кой да обърне внимание.

На изключена машина, се задържат за 5 секунди бутоните на ДУ - L/R и U/D. След това се избира какъв е монтажа - ляв, десен или централен. Запаметява се с бутона "On/off". Ще забележите вече, че при офф или смяна на позициите, клапите застават под различен ъгъл, спрямо стандартната настройка. По този начин, клапите дори настроени да духат право напред, ако са с десен монтаж, ще сочат наляво. По този начин избягвате движението на вертикалните клапи при он/офф, което си е 50%, че и повече от шума на клапите. Две моторчета отпадат.
    Това е фабрична настройка, подобна на "Мод-а" на Мимоджев.
    Настроих и двете си машини, като ефектът е страхотен. При ZMX клапите са по-тихи дори от на ZS. След като вертикалните спряха да се движат, вече липсва какъвто и да е шум, дори при пълна тишина. Абсолюъно никакъв! При 60-ката шумът също намаля драстично. Долавя се съвсем леко, на пълна тишина, все пак са с повече моторчета хоризонталните клапи.
    Много е дълъг постът ми, но се старая да опиша максимално подробно всичко. Може да бъде от голяма полза на много потребители, а до сега никъде не съм срещал писано по тази тема.
    Този пост е редактиран от rosswen; 22-11-19 в 01:32.
    stiv13, zxc0, Phoenix_1 и 2 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз май имам спомен, че при мен излезе още като сложих батериите. Може и да греша. Не се сешам точно, но при мен е настроена позицията на тялото.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Аз май имам спомен, че при мен излезе още като сложих батериите. Може и да греша. Не се сешам точно, но при мен е настроена позицията на тялото.
    Реално това е софтуерно, фабрично решение на твоя "мод". Аз никога не съм се зачитал, понеже смятах, че се обяснява как да си настроиш клапите, спрямо монтажа.

7. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

По сервизно гледам, че освен по новия фреон 20zs-w се различава от 20zs-s. Компресора на стария модел е софтуерно ограничен на 750 вата, докато при новият модел е 750 вата. Или бъркам?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    По сервизно гледам, че освен по новия фреон 20zs-w се различава от 20zs-s. Компресора на стария модел е софтуерно ограничен на 750 вата, докато при новият модел е 750 вата. Или бъркам?
    Имат една буква разлика с 900 ватовия на 35-цата. Като кубатура са еднакви, друго не знам. Предостатъчно си е, моята 12-ка на МЕ е с 650W, а 12LMC е с 610W компресор.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2018

Rosswen благодаря ти за споделената информация, при моето разположение на вътрешното тяло, тази функция се оказа много полезна. Шума при он оф намаля драстично.
    rosswen одобрява това.

11. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

При он'офф постоянно ли мести клапите? Ако може и малко инфо за температурата на изходящия поток при всичко на макс. Например при външна 7 градуса и 90 процента влажност и да развърти компресора на макс.
    Този пост е редактиран от the inquirer; 21-11-19 в 23:34.
    zxc0 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    При он'офф постоянно ли мести клапите? Ако може и малко инфо за температурата на изходящия поток при всичко на макс.
    Да, но не е толкова страшно. Като свикнеш.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2018

Да мести ги, но шума идва от хоризонталните клапи и след задаване местоположение на вътрешното тяло вече е почти безшумен он оф-а.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Реално това е софтуерно, фабрично решение на твоя "мод".
    Аз искам да е така:

затова ми се налага леко да мръдна дясната половина ръчно.
    п.с. негово дясно.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Става и така. Стига да не го изключваш. Иначе пак трябва ръчна настройка.
    @the inquirer , 20ZMX ползва същия компресор като 20ZS-S. Бримчил съм го на 0гр. външна, 100% влажност (мъгла), с мокър сняг. Изкара 54 градуса. Има и клип в тубата.

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

За 20zs-s e ясно, че е изпитана машина, по-интересно ми е наследникът, как се справя.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Живее в
    Троян

Как да се справя...пукат ламели все едно катерица се е качила на него и мята орехи по пода (20-25).
    Външните поне са по-тихи от -S центрофугирането.
    Няма пълно щастие при тази техника.Аз съм намерил едно, но от няколко години не се предлага.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе