Абе още е много топло за каквито и да е констатации.
МЕ и МХИ работят по абсолютно еднакъв начин от към клапи и турбина. Разлики обаче има в самата работа на машините.
Ето едно кратко описание за работата на двете машини при мен.
MHI 20ZS-W . В темперирано помещение,след ОФФ развърта плавно но 590-600 вата. задържа така за малко и започва да слиза към 350 като през това време е смъкнал клапите. Подгрява известно време струята на 300-350, след това слиза на 215 и след 5мин ОФФ.
МЕ AP35VG. Не са изневерили на принципа "Винаги топла струя". В темперирано помещение,след ОФФ развърта плавно до 350, веднага слиза на 210-213 държи там малко под минута, като през това време струята започва да се затопля и се разнася из стаята с вдигнати клапи. Плавно вдига до 230 и държи там пак малко под минута. Струята е топла но всеоще клапите са горе. Плавно вдига до 270, смъква клапите и усилва вентилатора. Веднага смъква на 250-260, работи една минута и ОФФ. Цялата процедутра около 3 мин.
Реални МЕ-то следи(обдухва) на степен "ulo"
Въпреки коренно различната синхронизация между компресор и клапи при двете машини, в стаите и на двете е мога да кажа комфортно при наличието на фонов шум. Температурата е някак уютна.
Най дразнещото при този тип работа и чести ОН/ОФФ-и(според мен) е мятането на клапите. При МЕ хоризонталото насочване на струята не се променя при ОФФ като при МХИ което прави процеса при МЕ малко по безшумен.
МХИ-то съм го излекувал и вече шумът от клапите при ОФФ е колкото при МЕ. Понеже при ОФФ клапите за вертикално насочване, се вдигат плътно горе а тези за хоризонтално насочване застават централно, съм задал на хоризонталното насочване централно положение от дистанционното а перцата съм ги насочил ръчно в посоката в която искам да вее. По този начин моторчето на хоризонталното насочване не бръмчи при ОН/ОФФ и процеса е по тих.
Дайкина FTXM20N е друга бира.
Там първо, няма шум от клапи, второ няма вътрене на турбини постоянно, трето ако следи (щото не знам дали го прави) е много тихо, четвърто като тръгва, тръгва на някаква степен която е доста по ниска от ULo-то му...... Вече съм споменавал, че нямам ватметър на Дайкина и ми е малко трудно да кажа какво се случва. Днес например минавайки покрай него по навик му подавам ръка пред клапите да видя има ли някакви процеси. Та гледам подухва си съвсееем лекичкио хладно. Помислих че е включил за малко турбината да следи. После ми хрунма, че може и да работи и веднада на терасата да проверя. От външното тяло не се чуваше ама грам шум. Надолу с главата през парапета щото Бай Ганьо трябва и да пипне......... ами оказа се, че нашия си бачка тайно. Бегом вътре и му забих термометъра в устата. В стаята беше 23.5С той подухваше с 27.5. Температурата в стаята му вина ги е бетон +- максимум десета.
Работи много комфортно ама по-комфортно щеше да е ако го няма в стаята.
А! то описанието станало за три машини.
Извинете.