Отоплението с климатик е компромисно решение за тарикати.
Отоплението с климатик е компромисно решение за тарикати.
Още не са измислили конвектори за охлаждане
Пак се плещят глупости....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
@Assass1n : само да кажа, че VIESSMANN-ите са китайци. Не очаквайте качество като на топ марките за климатици и не ги сравнявайте с MHI. Гледам, че се чудите между:
Вариант 1:Viessmann Vitoclima 300-S
Външно тяло:Vitoclima 300-S/HE O4F3080M2 - 1 бр.
Вътрешно тяло: W2026MHE2 - 2 бр.
Вътрешно тяло: W2035MHE2 - 1 бр.
Производство: Китай
Гаранционен срок: 60 месеца
Вариант 2:Mitsubishi heavy
Външно тяло: SCM 80 ZS-W - 1 бр.
Вътрешно тяло: SRK25S-W - 2 бр.
Вътрешно тяло: SRK35S-W - 1 бр.
Производство: Тайланд
Гаранционен срок: 36 месеца
Посоченият модел Viessmann Vitoclima 300-S на мен ми прилича на GREE.
Всяко нещо е компромис, в зависимост от гледната точка. Егати философските разсъждения. Оставете хората сами да преценят кое е "тарикатлък" и за какви е. По-добре помогнете, ако можете, стига сте мазали из темите. Всеки вижда нещата по различен начин.
Росене, помогни му ти де.
Няколко човека се опитаха да му помогнат като му предлагат да си отгледа бебенцето в 12м2 с конвектор.
Ти какво предлагаш?
мда щерката отрасна на климатик Панасоник ,сега е в пубертета и бера ядове така че внимавайте
Алекси, моята отрасна на RAS-25CNH2 и G-125KE. Нямам ядове!
Ми като не четеш упътването(на климатика) …..
Реших да пробвам една настройка - за положение на вътрешното тяло спрямо странична стена. Еми голяма глупост. Като на дистанционното вертикалните клапи са изправени напред, реално на вътрешното като погледнеш са завъртяни. То си го пише и в сервизтото, но някак не ми се вярваше.
Screenshot_20211023-160322_Drive.jpg
Глупост е, според теб. Аз съм го настроил и при двете си машини, защото по този начин клапите не се местят при он/офф. За мен е доста полезно, особено при машината в детската. Там основния шум, макар и слаб, идваше именно от вертикалните клапи. Егати мрънкането за всяко нещо. Продавай го това Хеви, че да ни мирнат главите вече.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-10-21 в 18:00.
Аз очаквах като зададеш примерно, че е монтирано при стена от левият край и като тръгнеш да настройваш клапите да не ти дава възможност на екрана на дистанционното да се завъртят и двете чертички на ляво към стената. Просто 2..3 от възможните картинки в инструкцията да се прескачат.
Всъщност се надявах като се зададе, че е набутано в ъгъла до стената софта да пусне аванс на хистерезиса и да не цака off 3мин.
- - - - - - - - - -
Poss, помни ли тази настройка при спиране на тока.
Сега трябва да си пренастроя и броадлинка, че като го цъкна от там и клапите отиват на е***ти страна.
Помни я, при всякакви условия. И при двете ми машини, както и при майка ми, върши перфектна работа. Много добре е измислено дори, според мен. Няма го излишното местене на клапи и щракане от ДУ.
Е значи е ОК. Само дето е обяснено малко имагинерно в книжката.