Най-общо казано повече дефрости водят до повече конденз.
Ако се сравняват машини трябва да са при сходни условия - еднакво натоварени.
Няма дефрост - няма конденз .
Е затова написах най-общо казано, под Дайкините също има - капят без дефрост.
В нашия район дефростите са като бялата лястовица. Трябва да сложа една кофа под 50-ката, да видя какво количество изтича за 24 часа.
Зависи от натоварването на машината. Температурата на външния ТО на по-натоварена машина е по-ниска, следователно тече повече. Отделно, има значение и обема на външния ТО. По-големия ТО може да извлече по-голямо количество топлина от околния въздух, спрямо по-малкия, за това при него температурата остава по-висока, при едно и също натоварване. Следователно, ще комдензира /тече/ по-малко.
П.п. Това е в най-общи линии, разбира се има и други фактори, но тези са основните.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-12-21 в 08:24.
Като е висока влажността към 100%, няма никакво значение кой, какво.
Виждали сте ми оградата и лозата къв лош дефрост алгоритъм имат.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-12-21 в 21:11.
Ам то по-голямото пък се туря в по-голямо помещение....
И то пак е пропорционално пак същото като температура.
Кат не сте фенове на преозмеряването, съвсем логично е да отделят еднакво количество конденз.
Моите машини в спалнята и детската, респективно 14.5м2 и 13.5м2, са с 41кг. и 35кг. външни тела. 35 килограмовия, интересното е, че е с 1200гр. фреон, а 41-килограмовият е с 1050гр, но пък той е с по-голям компресор. Едната се води 7-ца, другата 10-ка. Тук с тези мъгли, такива машини по-добре виреят.
Този пост е редактиран от rosswen; 09-12-21 в 08:36.
Относно промяната на зададената температура с 2 градуса.
При мен 20ка даймънт, промяната с 2 градуса надолу, оказва единствено влияние върху температурата в стаята. Нищо друго, по алгоритъмът на работа, не се променя.
Един вид- калибрация на сензора. Жалко, можеше да го направят с по широк обхват, подобно на други контролери- +10-10.
Здравейте! Декември ми монтираха два климатика SRK20ZS PREMIUM, съответно в детска и спалня. Доволен съм от машинките, но, освен че работят в режим on/of (това няма как да го променя), имам следния досаден проблем. Пластмасата на вътрешното тяло пука, ама силно и дразнещо, не мога да го пренебрегна. Виках фирмата, от която ги купих, дойдоха момчетата, отхлабиха някакви винтчета и о чудо, проблемът почти изчезна. Обаче всичко трая няколко дни и сега пак пука, че дори и повече. Н знам какво да правя! И да ги викна пак да го оправят, явно ще е временно. Някой с моя проблем да е намерил решение? Ще съм благодарен да споделите опита си!