Изолацията не е кой знае какво ..10см. Външна + 3см. Фибран на тавана отвътре.Догарамата е ПВС 6 камерна..по скоро е стандартна изолацията..,но мисля че това,че климатика не е спиран в режим отопление от 3-4 месеца си оказва влияние .Явно стените са добре затоплени и дори при падане на външната температура под -10 градуса стените не изстиват и за климатика е по лесно да поддържа зададената темп.
Целта му е да не усещаш струята хладна. Поток, с една и съща температура, но с по-голяма скорост, се усеща по-студен.
Винаги съм се чудел, гледайки графиките за дефрост при МХИ. Разчертана е до -15. Това ме навеждаше на мисълта, че под тази температура, би трябвало да подкара дефростите по часовник - 45мин за моделите от 20-35-ца и 35мин. за 50-ка и 60-ка. Както видяхме, явно не пуска часовник, но нека споделят и потребители, прекарали някоя и друга зима с температури от -15 надолу.
Как няма да е такава консумацията!!! ''под мен на комшията Дайкин FTX50GV'',''По надолу другия комшия ползва 14LUCA''...Още двама трима такива комшии отляво , дясно и отгоре ,направо може да се спре климатика и пак да е топло...
Изолацията не е кой знае какво ..10см. Външна + 3см. Фибран на тавана отвътре.Догарамата е ПВС 6 камерна..по скоро е стандартна изолацията..,но мисля че това,че климатика не е спиран в режим отопление от 3-4 месеца си оказва влияние .Явно стените са добре затоплени и дори при падане на външната температура под -10 градуса стените не изстиват и за климатика е по лесно да поддържа зададената темп.[/QUOTE]
Аз също съм в ново строителство тоест с такава външна, но нямам на тавана още и дограмата е 4 камерна над 6м² северозапад, под над мен няма никой, също не съм спирал климатика, така че отговора за разликата се крие във Вашия пост ... не подценявайте изолацията на тавана.
Аз също съм в ново строителство тоест с такава външна, но нямам на тавана още и дограмата е 4 камерна над 6м² северозапад, под над мен няма никой, също не съм спирал климатика, така че отговора за разликата се крие във Вашия пост ... не подценявайте изолацията на тавана.[/QUOTE]
Колега изолацията ти е перфектна,Какво очакваш 50см. външна изолация. Със здраве да си се радваш на комфорта.
Колега изолацията ти е перфектна,Какво очакваш 50см. външна изолация. Със здраве да си се радваш на комфорта.[/QUOTE]
Незнам дали е ирония това колега, а може би аз не се изразих правилно. Може би трябваше да кажа малки топлозагуби, при мен определено не са такива за сега
Незнам дали е ирония това колега, а може би аз не се изразих правилно. Може би трябваше да кажа малки топлозагуби, при мен определено не са такива за сега [/QUOTE]
Извинявай, грешката е при мен. Прав си,всичко е важно.
- - - - - - - - - -
Май грешката е във сайта,нещо омотава постовете.
Извинявай, грешката е при мен. Прав си,всичко е важно.
- - - - - - - - - -
Май грешката е във сайта,нещо омотава постовете.[/QUOTE]
И аз се извинявам за офф-а, в тази тема съм понеже обмислям избор за спалня(детска) и за сега съм се колебая между 20/25 zs-s и Етерея 2016г.