Страница 31 от 44 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Нали за това сте си давали парите за него. Струва ми се, че основния проблем е, че повечето климатици се слагат в много малки помещения. В Япония може би има малки стаи, но в Европа мисля, че не се сбиват в разни стаи по 10-14м2. Като чета, че дори има и питания за 8м2 и направо се чудя какви са тези архитектурни решения. На мен моите спални от 16м2 ми се виждат малки, пък тука масово по 10-12-14м2 спалнички миниатюрки. Може и това да е причина да има различни решения за Япония и Европа. Различен климат, различни размери на масовото жилище и т.н.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ама не е там проблема Колко по-малък да сложа. Айде аз 20-ца е можело да сложа в 17 м2, но съм сложил 25-ца. Обаче все тая, тъй като минимума им е еднакъв. chachoto е сложил точно 20-ца в малко по-голяма от моята стая, разбирай 18-19 м2. Е по-малък климатик няма
    А и както писах по-назад, имам по-мощни климатици в същата и в по-малка стая. Е съвсем нормално се държат.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Има по малки климатици . Ако нищо не работи в къщи, като се прибера , най-топло е в кухнята(там работи хладилника). Топли, мама му и хладилник, майтап няма. Въпроса с ниската отдадена мощност, става още по-интересен, впредвид високите вече температури.. И въпреки всичко написано, остава въпроса, дали има климатици, харчещи под 300Вт, от които да има някакъв ефект.. или всичката консумация отива за електрониката, вентилаторите, подгряване и не знам още какво.! И как въобще климатик, ще ти "хване" разликата в температурата, при минимален вентилатор, отдаване примерно 600Вт(които се качват веднага при него)? Явно използват някакъв: супер бърз, точен, прецизен температурен датчик.Между другото слагал съм термометър(вярно спиртен) отгоре на климатка, винаги показва по-голяма температура от зададената...

5. Тук е от
    Dec 2006

В крайна сметка не можах да разбера защо спря дискусията. Ако е защото приемаме, че обяснението е fuzzy logic е абсурдно. Убеден съм, че това обяснение го е дал човек, който не е правил разлика между ZGX и ZFX сериите. Без да се повтарям, трите основни недостатъка на ZGX серията, които създават ДИСКОМФОРТ са:
    1. Спира многокократно преди да е достигнал зададената температура - не виждам никаква логика в това, напротив пълно безумие. Това е все едно да се включва перката на охладителната система на колата преди да е достигнала оптимална температура с идеята, че като се загрява по-бавно охладителната течност метала по-бавно ще остарее.
    2. При температура под нулата се размръзява през 40 минути средно, което води до постоянно изстиване на стаята.
    3. Външното тяло се обледява много бързо и компресора издава звук като моторетка, което логично ще доведе до по-бързото му износване. А както знаем компресора е най-скъпата част.
    4. При поддържане на температурата, постоянно спира, и тръгва на максимална степен на вентилатора или на близка до максималната, което очевадно не е особено комфортно.
    СЕРИЯТА ZGX НЕ РАБОТИ, КАКТО ПРЕДИШНАТА И АЗ ЛИЧНО ЩЕ ПОДАМ ОФИЦИАЛНА ЖАЛБА ДО ФИРМАТА ВНОСИТЕЛ, КОЙТО ИСКА ДА ПОДАДЕМ ОБЩА ДА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНА.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

markoni_bg, До колкото разбирам имаш и двата модела 35ZGX и 35ZFX. При модела 35ZFX не се ли наблюдава абсолютно същият начин на работа както при 35ZGX.

Няколко въпроса за работата на 35ZFX сравнен с 35ZGX.
    1. Може ли компресора да работи по-малко от 10 минути.
    2. Ако имаш наблюдения - Колко му е най-ниската консумирана мощност в режим отопление.
    3. Създава ли усещане, че изключва преди да си е достигнал зададената температура.

Струва ми се, че е абсолютно безсмислено да си губиш времето подавайки жалби за недобра работа към фирмата, която ги продава. Разбира се в самия офис на фирмата ще те посрещнат добре, ще те изслушат с внимание, ако жалбата ти е в писмена форма ще я приемат и ще те успокоят, че ще проверят твоите оплаквания дали наистина работи по този начин.

Може пък да те изненадат като ти кажат, че тези модели работят точно по този начин и това поведение за тях си е напълно нормално. Ти какво би отговорил при такова развитие на разговора с тях.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ето такива проблеми НЕ създават машините на МЕ. Макар и с високи минимуми, те работят безупречно, тихо и незабележимо, както приляга на големите. Извод......ами сами си го направете.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    markoni_bg, До колкото разбирам имаш и двата модела 35ZGX и 35ZFX. При модела 35ZFX не се ли наблюдава абсолютно същият начин на работа както при 35ZGX.

Няколко въпроса за работата на 35ZFX сравнен с 35ZGX.
    1. Може ли компресора да работи по-малко от 10 минути.
    2. Ако имаш наблюдения - Колко му е най-ниската консумирана мощност в режим отопление.
    3. Създава ли усещане, че изключва преди да си е достигнал зададената температура.

Струва ми се, че е абсолютно безсмислено да си губиш времето подавайки жалби за недобра работа към фирмата, която ги продава. Разбира се в самия офис на фирмата ще те посрещнат добре, ще те изслушат с внимание, ако жалбата ти е в писмена форма ще я приемат и ще те успокоят, че ще проверят твоите оплаквания дали наистина работи по този начин.

Може пък да те изненадат като ти кажат, че тези модели работят точно по този начин и това поведение за тях си е напълно нормално. Ти какво би отговорил при такова развитие на разговора с тях.
    Имам един 35 ZFX, един 20 ZGX и един 35 ZGX, но последния е монтиран в друг град и не мога да го наблюдавам.
    Първите два са в един апартамент в две стаи.
    Определено ZFX не работи като ZGX, затова съм и написал, че имат съществени разлики.
    Дали компресора може да работи по-малко от 10 минути не мога да кажа, за мощността също понеже нямам уред, с който да го измеря, а относно последния въпрос категорично ZFX не спира преди да си е достигнал зададената температура. Той като цяло спира много рядко при ниски температури навън. Естествено при по-високи спира, но пък ZGX си спира регулярно.
    Ще подам жалба, длъжен съм, след като съм дал толкова пари, и ще ми е интересно как може да е нормално един отоплителен уред да затопля с паузи.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Дали компресора може да работи по-малко от 10 минути не мога да кажа
    Как да не можеш? Хайде, моля те, направи този опит и на двата климатика.
    1. Изчакваш го да включи след като е бил изключил (важно е да е бил изключил). Ако не иска да изключва (примерно ZFX-а, понеже казваш, че не изключва често), накарай го принудително със смъкване на градусите и после ги върни за да включи.
    2. От момента на включване започваш да засичаш. Малко след като се включи (1-2 минути) понижаваш разко градусите. Наблюдаваш поведението - дали ще се изключи веднага, или ще изчака да изминат 10 минути откакто е включил компресора.
    Това е, толкова е лесно. Чакаме.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Вероятно си го прочел, за това как харчи климатика и как се държи.. Единственото което предлагам е да си остудиш стаята до 18*, после да пуснеш климатика и да гледаш..

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

markoni_bg, И все пак ако ти кажат че поведението на работа при този модел е точно такова както ти го описваш и че това поведение не е повод за притеснение че климатика не работи добре, ти би ли възразил на подобно обяснение и какво би казал.

Все пак като цяло, за да се прецени дали климатика върши работата, за която е поставен се съди по това дали си достига зададената температура, а този модел я достига. Климатика достига поставената му цел като температура, има ли значение пътят по който е минал за да достигне целта си.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

E,Valen1, то климатика може да достигне температурата и като работи в цикъл 10 мин на охлаждане и 20 мин на отопление.И ако ми "обяснят компетентно" че е нормално за модела,какво да направя?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз, съм собственик на 3 броя MHI SRK-20ZGX отговорно заявявам, че климатика спира чак когато е достигнал температурата зададена от дистанционното.Климатика обаче наистина работи като on off и размразява ужасно често и съсдава неприятно усештане.
    Длъжен съм да споделя и положителните черти на климатика а те са:
    1. Достига зададената температура при минусови градуси вън с невероятна лекота.
    2.Ниска консумация на ток.
    3 Лятото работи невероятно тихо и не спира често.

16. Тук е от
    Dec 2006

Значи моя не е наред, спира многократно преди да достигне зададената температура.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Възможно е да си сложил по-малък климатик от колкото ти е необходимо. За надеждно отопление с климатици е много важно той да е изчислен с правилната мощност.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от markoni_bg
    Значи моя не е наред, спира многократно преди да достигне зададената температура.
    Къде мериш? И моя спира преди долу да достигне температурата долу в стаята, но горе при него си я подминава за да спре. Оттам иде цялата заблуда. Просто някак си успява много бързо да затопли горе при него и да изключи, а долу още не се е почувствало. След няколко цикъла и долу вече се вдига температурата. Но на пръв поглед това изглежда все едно достига температурата, работейки на он/офф. Факт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 44 ПърваПърва ... 21293031323341 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе