Страница 29 от 44 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Цитат Първоначално публикувано от deian
    valen1, в случая е така. Но да вземем например другата Toshiba - RAS-10SKV-E. Тя е с роторен компресор (не двойнороторен), също 750 W като на MHI-то. При минимум 22 Hz консумира 260 W. Подобен роторен компресор на MHI при 30 Hz го дават да консумира 90 W. Ей това ми е странното.
    Не подхождаш инжинерно и последователно по въпроса, пак четеш от някакви спецификации които са под въпроса дали са така, гадаят се неща на които половината стойности може да са други!
    Какво ти е странно за 90то ти вата? Писано е в режим отопление, в този режим си и когато само обдухва датчика за да мери въздуха - сумираш консумацията на компресора+вентилатора+другия вентилатор и си там някъде ... да помагам ли със сметките?
    П.С> сори без компресора гледам че в сервизното имаш няколко вентилаторчета по 20тина вата и там платката колко ли хаби ... така май са го измерили?

За минималното ти топлоотдаване също дадох идея за обяснение:
    Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Минималното топлоотдаване е по-възможно, ако ДелтаТ може да се свие до 5° и формулата излиза точно(при мин.дебит 300m3/h*1.2*5°=1800BTU/3.413=527W). Но дали е така, кой ще ми каже ...
    ... а двете да са свързани НЕ ПИШЕ! За мен извода е че леко се опитват да хитруват от МХИ което силно разклаща доверието ми в тях(не за първи път) ... той и ОЧО май есента измяука учуден от високия минимален праг на неговите "с оченце" - значи си го практикуват от МХИ редовно тоя номер т.е. не само в тази серия.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не си прав, dgenov. Разгледай няколко сервизни. Даденият в графиките минимален ток при минималната честота на компресора съответства напълно на минималната консумация, дадена за модела.
    [img width=800 height=318]http://img144.imageshack.us/img144/5122/sanyohz2.jpg[/img]

При 20 Hz (минимума му) консумира 250 W и отдава 900 W.
    При 75 Hz (номинала му) консумира 995 W и отдава 3600 W.
    При 110 Hz (максимума му) консумира 1340 W и отдава 5000 W.

Данните от графиката = данните в документацията на модела - за компресора, а не за някакъв си вентилатор.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

За кое не съм прав? Тя графика е ОК - какво да и гледам и на моя е така и на други ... имам предвид че съответстват стойностите по таблицата в сервизното със фактическите горе/доло.

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Подобен роторен компресор на MHI при 30 Hz го дават да консумира 90 W. Ей това ми е странното.
    Дай ми графиката за компресора който цитираш(и модела ако може) че консумирал 90Вата да видим кога/къде/как я прави тая консумация!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В сервизното на MHI няма графика на консумацията спрямо оборотите на компресора.
    Модел: RM-B5077MD1. Нищо няма да намериш за него, освен, че се слага в MHI климатици.
    90-те W са на база данните в таблицата за консумация на климатика от каталози и сервизно. След като при другите производители дадената минимална консумация на климатика съответства на минималната консумация на компресора от графиките, би следвало при MHI да е същото. Т.е. при дадени 90 W минимална консумация, компресорът да може при най-ниските си обороти да консумира толкова +/- няколко десетки W. Къде са 90, къде са 300... Дори да слизаше на 200, нямаше да изключва често - само в много топло време. Но неслизайки под 300 в топло и под 400 в студено, няма как да не изключва.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

deian "би следвало", ама не следва - то няма начин просто! Според мен следва следното:

1.1. тази консумация 90вата в твоята спецификация няма връзка че се отнасят за компресора
    1.2. с оглед на условията за "човешки комфорт" в активен режим на отопление: делтаТ е над +10° и при дебит над 300 излиза по формулата че няма начин вкараната топлина да е под 900вата
    1.3. цялата машинария като се задвижи по тая формула за да отдаде тия 900вата, в тоя момент няма начин да изхарчи под 250вата

... ОК взимаме таблиците и удължаваме чертичките(на око): при ин90вата оборотите идват към 6, а изходящата мощност клони към 100вата:
    2.1. възможно ли е изобщо климатика да зацепи и да топли в такъв режим?
    2.2. влиза в конфликт с т.1.2 минималната възможна вкарана топлина 900вата при минималния възможен дебит 300 и минималното делтаТ ... все пак като седиш пред климатика се очаква да ти е гот
    2.3. и така нататък ... просто са "скрили" данните за компресора и са дали някаква стойност от 90вата която не се знае какво е - но в никакъв случай не е че ще гори 90вата а ще отдава 500вата както са дадени стойностите в спецификацията!

П.С> където бъркам, моля поправяйте ме. Както deian показа "онази вечер" при поставен климатик в нужда - не да се върти около минимума си с он/офф а да консумира повече - вече работата му стана съвсем друга Все пак си мисля че тази серия е направена да ТОПЛИ и затова не "духа студено" както някой потребители казват че правели инверторите и от там му идват вече заложените по-високи прагове - няма ли логика да е така? Но това са спестили да го отразят в в спецификацията - за да не вземът да се стреснат пък други потребители които ги интересува да им гори малко. Просто е за с една идея по-големи помещения и работейки около номинала си ще е най-ефективен - не е ли тогава най-висок копа му? Защо трябва да се слага климатик в помещение в което ще се върти около минимала и после да се упреква машината че много изключвала?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

dgenov " Формулата" ти е напълно погрешна.Дъвках и плюх много по този въорос.
    Делта Т не може да пада под 10 С,защото ако това стане климатика вкл. на дефрост.
    Продължението на линии в графики не се прави на око, а с екстраполация. Климатика не може да подържа по ниски от 30 обр. в режим на отопление.
    Като ми остане време ще направя таблица и графика за консумацията и топлоотдаването за този модел, при различни обороти, COP .

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

72 Вт. на м3 дали са много
    Генов дали няма модел SRK 15-ZGX, сигурно с номинал от 1.2 квт. ще ми пасне идеааааално, а майна какво ти е мнението!

10. Member
    Тук е от
    May 2003

curizo, оценям чувството ти за хумор но ако се размислиш по-сериозно над въпроса сам ще си прецениш. Не аз съм измислил колко малки да са най-малките климатици, и колко най-малки да са малките стаи и колко най-много изолация може да им се сложи. Не съм и специалиста който ти е проектирал системата(изолация/дограма/отоплителни уреди) и разписал сметките за 10 години напред как ще ти е най-ефективно. Нали разбираш че тука си говорим общи приказки и разсъждавайки прибързано в писмен вид - в голяма част пишем глупости "майна"?
    Явно не четеш внимателно постовете ... идеята е че климатиците(за японските) се конструират така че да са максимално ефективни в рамките на цялата година и то по опредени климатични условия(Япония-Токио) и при определени часовена работа и при определени температури за подръжка в определени помещения(самостоятелна дървена японска къща) - от тук идва цялата галимация с начина им на работа!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Оппаа,отдавна в Токио не се живее в самостоятелна дървена японска къщичка,така,че в тоя смисъл поста ти за замисъла в конструирането не е на място.Измисли нещо друго.Климатичните условия не се различават много от нашите.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Плюс това климатикът е за останалия свят, а не за Япония. Продава се в цяла Европа и *****. А японския климат е доста близък до нашия както каза Ванко.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

ОК просто тая "дървена къщичка" ми се е набила по тяхните стандарти за измерване - сори

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Няма никаква връзка между броя на цилиндрите и консумираната или отдавана мощност.Нали би трябвало да се сетим,че обемите и размерите на частите са доста по-малки.Един ДВГ дали е с един цилиндър 500 см3 или с два по 250 е едно и също откъм консумация и мощност,само че баланса е по-добър,и вибрациите са по-малки.
    Има връзка, разполагам с програма която изчислява при какви обороти колко харчи, колко отдава ,COP , температури на прегряване на парите, на кондензацията, обемен дебит и т.н.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе,пич,вземи се малко по-сериозно и чети,преди да напишеш поредното изхвърляне.Дай сега да видим това,което твърдиш.Вземи двата компресора,за които говорехме и почвай да се доказваш.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Когато отговориш , нали се сещаш че отговаряш когато ти благоволиш, на повдигнати от мен въпроси тогава с най голямо удоволствие.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

geozap, не ми се обиждай, но като имаш формулата за изчисляване на файдата от климатиците, да беше сметнал за 5-10 климатика(от масовите) и да предоставиш резултатите! Нямаше да пишем толкова.. всичко щеше да е ясно. Лошото(според мен) е , че както при формулата ти за изчисляване на топлоотдаването(която отдавна я има във форума) има достатъчно странични фактори, които не могат да бъдат взети под внимание, но, оказват голямо влияние.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 44 ПърваПърва ... 19272829303139 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе