Страница 30 от 44 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Два или три пъти съм казвал в този форум, че" топлоотдаването" не би трябвало да се смята по формули а чрез i,d диаграма за влажен въздух.Никога не съм твърдял, че формулата е моя. Исках да коригирам една ултра фалшива формула , която някои неистово се опитваха да наложат.Тъй като много се дърпаха, им посочих източник на вярната формула, което може да се използва, но при определени условия .
    Температурния диапазон на работа на климатика е много голям и за 5 - 10 различни модела ще ми дойде много.Дори производителите и то не всички дават тези данни за определени теператури.Ще се опитам да направа нещо графично, което да е валидно почти за всички, но не с голяма точност.Просто да се види по принцип как се движат нещата.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А правим ли разлика между теория и практика?Понеже съм завършил висше ДВГ,по теоретични сметки лада 1500 трябва да харчи 5,5 л/100 при 90 км/ч.А дали има човек на тоя свят,който да докаже това на практика?Няма.Какво тогава да правим с твоите формули,които така и не доживяхме да видим поради повишената секретност и заплаха от терористични атаки.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Има връзка, разполагам с програма която изчислява при какви обороти колко харчи, колко отдава ,COP , температури на прегряване на парите, на кондензацията, обемен дебит и т.н.
    1. Преди да се тръшкаш като малко дете се научи да четеш.Стига с тия мои формули, за енти път не са мой.
    2. Програмата е разработена, и включена в учебния план на престижен Западно Европейски университет.С нея се правят конкретни проекти на хладилни и климатични инсталации, изчисляват се всички елементи на инсталацията, снемат се характеристики и т.н. все работи далеч от теб.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Малко констатации от днес:
    MH SRK25ZGXI:
    зададени 22°, външна 3°, изходяща 38°, входяща 23-24°; разлика 14-15°
    зададени 21°, външна 3°, изходяща 37°, входяща 22-23°; разлика 14-15°

Sanyo SAP-D28U:
    зададени 21°, външна 3°, изходяща 31°, входяща 21°; разлика 10°

Та така де. Това просто обяснява защо MHI-то ми прехвърля температурата и изключва, а Sanyo-то не изключва по цял ден.
    По спецификация при +7° и зададени 20° MHI-то трябва да прави разлика от 18-20° между входяща и изходяща температура. Важи за 20, 25 и 35-ци. Едно е да поддържаш 21° със струя 30-31°, друго е да поддържаш същите градуси със струя 38°. Просто няма как да не ги прехвърли. Това не обяснява защо го прави де

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не мися че високата изходяща температура е причина за начина на работа като он/офф.
    Тази сутрин реших да замервам малко, и ето резултатите:

1.Вентилатора на Auto :
    зададени 21°, външна 2°, изходяща 38°, входяща 23°; разлика 15°
    2.Вентилатор на 5-та степен - High :
    зададени 21°, външна 2°, изходяща 33°, входяща 23°; разлика 10°

И при двата начина на работа на вентилатора климатика не изключва.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само че твоя е Дайкин,а става въпрос за МХИ.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Братя Българи честит ви празник.
    " Проблема" не е проблеб, а техническо решение на "брататя" японци. което се нарича Fuzzy logic.Има го приложено не само в МХИ, а и други марки. И "най неприятното" е че ще го има във всички модели и марки японско производство, не само за вътрешен пазар но за Европа и *****, оттук нататък. Виж новата продуктова листа.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Външна +7°, климатикът работеше на 21° от снощи и малко след като се включи намалих на 18° изчаках малко и започнах да меря струята. Вентилаторът се намали на най-ниска скорост и така продължи да работи до 10-тата си минута от включването, като термометърът отчете 39° изходяща струя! Входяща температура 22°. Разлика 17°. По книжка: разлика 18-20° при зададени 20°.
    Явно софтуерът се стреми да поддържа някаква фиксирана разлика между входяща и изходяща температура, дори и тази температура да води до превишаване и изключване. Вероятно т.нар. fuzzy logic смята, че е по-комфортно да духа с по-топла струя и да изключва, отколкото с по-хладка постоянно.
    Само ми е интересно при какви условия fuzzy логиката ще накара климатика да покаже минималните си възможности?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Идеята е да го държи в зона с по висок COP, т.е. да е по икономичен като същевременно ти е по комфортно .Изключването за него не е проблем, следователно и за теб не би трябвало да е.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Интересно би ми било да му разгледам логиката, но надали мога да намеря такава информация. Иначе съм учил размита логика в университета и няма да имам проблем с разбирането й.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Не бих си взел климатик с fuzzy logic това е мое мнение ужасно не комфортно с този си начин на работа.
    Значи вече да знам като си купувам климатик да го избягвам ако има fuzzy logic.

fuzzy logic = на блондинка

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

deian-ако тази логика има бъдеще,а по работата си прилича на конвенционалка,какво ще стане с тезата за по-добрия инвертор спрямо конвенционалката.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам, на мен повече ми допада поведението на другия ми климатик, който си слиза максимално ниско без да изключва.
    А и от fuzzy логика в един модел до fuzzy логика в друг модел има голяма разлика. В смисъл, че от МХИ са решили да заложат някакви параметри, които в други марки ще са различни. Самата логика не е нищо повече от взимане на решение на базата на няколко сложни променливи (функции на принадлежност), отчитайки и времето като параметър, и засичайки оптимална зона на комфорт и ефективност. Правят се изчисления от типа на обединение, сечение, PROD, SUM, AND, OR, MAX-MIN и т.н.
    Стигам до извода, че просто логиката му не е подходяща за малка стая. Този климатик би работил идеално и в 30 м2. Просто за да не изключва, трябва консумацията му да не пада под определен праг - някаква зона, която той си калкулира като оптимална. Лошото е, че тази зона се променя с промяната на външната температура.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    deian-ако тази логика има бъдеще,а по работата си прилича на конвенционалка,какво ще стане с тезата за по-добрия инвертор спрямо конвенционалката.
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Просто за да не изключва, трябва консумацията му да не пада под определен праг - някаква зона, която той си калкулира като оптимална. Лошото е, че тази зона се променя с промяната на външната температура.
    Да тази логика има бъдеще... просто изчакайте малко, не би трябвало да прилича на конвенционалка
    daian не е така, точно това е хубавото... общата идея е в търсенето на оптималния комфорт
    И мисля, че проблемът не е в fuzzy logic-а.
    При старт на отопление действа fuzzy logic, когато оборотите на компресора, обаче паднат под 24 отоплението започва да се влияе от термостата... тук трябва да отчетем и наличиет на inching prevention-а , който не дава оборотите да паднат преди 10-тата минута...
    Е не са го догледали от Mitsubishi... или са се презастраховали просто
    На 10-тата оборотите падат, термостата поема нещата в свои ръце, отчита по-висока температура и както си му е реда климатика спира...

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

freelander даде доста логично обяснение, но пак има неясноти.
    Защо в рамките на 10-те минути от стартирането, консумацията се мени? Значи inching-а не влияе в случая. Или той позволява регулирането на оборотите, но не могат да паднат под определена стойност?
    А и изкуствено сме го карали да работи над 10 минути с високи градуси, след което ги смъкваме и пак консумацията не иска да падне под определена стойност. А ако ги намалим много, вече може да изключи директно без да чака.
    Струват ми се прекалено много тези 10 минути... има нещо недомислено в софтуера.

ПС: всъщност inching prevention-а кара климатика да работи на най-ниски обороти в продължение на 10 минути след активирането на тази функция. Та явно той не се активира при нас! Като чета други сервизни на MHI, inching prevention се активира при защита от претоварване при високи външни температури (22°) и режим отопление.
    Климатикът има и защита при ниски температури - при под -10° външна, компресорът се задължава да работи на поне 36 rps. При -7° и нагоре се възобновява нормалната работа.
    Доста сложен софтуер има климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 44 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе