Страница 5 от 44 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #61

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Self-diagnosis table се гледа когато климатика се самоизключи и започнат да мигат светодиодите, това не ни интересува защото случаят не е такъв.

    Климатика се изключва директно от контакта. Бутонът On/Off е този на вътрешното тяло, а не на дистанционното. Тъй като не е описано точно предполагам, че различните задания на дистанционното управление се правят с дистанционно насочено към вътрешното тяло. Трябва да се пробва.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #62

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    "Настройките на дистанционното управление се правят като се закрие отпред да не излъчва, наглася се заданието и се изпраща към вътрешното тяло."
    С кой бутон ги пращаш после командите?

    Чудя се дали не е редно да се прави по следния начин:
    За да не минава през всички команди, ако например трябва да сменим от HIGH FAN на LOW FAN, просто при преминаването през MED FAN, което е неминуемо, да се закрие излъчващия диод. След това да се открие и да се превключи на LOW FAN.
    Какво ще кажете за идеята?

    И ми се струва, че трябва да вляза в stop data, т.е. COOL + LOW. Прав ли съм?
    И не ми е ясно къде ще видя показанията на датчиците??? Пак с мигания ли? Не вярвам да ми ги изкара на дисплея на дистанционното.

  4. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #63

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    На всяко натискане на бутон от дистанционното ли ти "хваща"? На Фужитсу си натискаш бутоните колкото ти е кеф и трябва да спреш(има времезакъснение) за да го отчете т.е. не пиука на всяко натискане а само след последното натиснато и изчаква секунда/две време.

    Това от стр.33 и което valen1 е превел , е процедура за преглеждане на паметта за натрупани грешки(ако е имало в миналото). Опитай да видим какво ще покаже! Пътеводителя е дефакто на стр.31, там си пише стъпка по стъпка какво да се прави за да се провери дали е изправна машината(РАБОТИ - но не ти харесва нещо). По така дадената блок схемат излиза че си прави автоматична диагностика постоянно и показва грешките(ако намери), ако са били такива че машината може да продължи работа ги складира в паметта и продължава да работи, ако не - спира. Ти ако си го засякъл да премигва на парцали добре, ако не със този Сървиз Мод може да извлечеш грешките от миналото и да ги видиш.
    виждането как става в подробности е обяснено на стр.34 ... - в различни комбинации на фан/режим/температура показва информация за различни неща ... ако се затрудняваш в превода да помагаме? От тук следва че трябва да провериш в паметта дали има складирани грешки(пази последните 5 грешки) и какви са те!
    Ако няма грешки, машината ти работи нормално(според нея).

    Заданието си се изпраща само като го цъкнеш, това всъщност са настройки(с копчетата за градус/фан/режим) от (2*).

    Тия "команди" пробвай да ги нагласиш предварително, само градуса да си оставиш примерно на 20* и като му дойде времето просто цъкаш само него на 21* и ще си изпълнил (2*)?

    Показанията пише че се визуализират с премигвания на RUN и TIMER - броиш и гледаш после таблицата от 32стр. До колкото се запознах с ръководството нямаш "екранче" за грешки - само ще премигва. Дисплей в случая се превежда: DISPLAY [dis'plei] I. 1. показвам, излагам, изкарвам на показ


  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #64

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    dgenov, не съм малоумен, а английския го знам на много добро ниво.
    Очевидно има 2 вида диагностика:
    - self diagnosis data - може да даде информация за причината за спиране + температури на датчици.
    - stop data - дава само информация за спиранията, може до последните 10.
    Надолу има още таблици обаче:
    - iv - дава информация за настройките на дистанционното
    - v - дава информация за сензорите
    - vi - май е температура на тръбния датчик или греша?
    Като добавиш освен миганията и бъзера, става забавно.

    Видях, че на стр. 40 има "Service data record form", в която мога да впиша всички данни. Май ще взема да си я принтирам и наистина да пиша в нея. Но мисля да се огранича с настройка "21", че иначе става голяма хамалогия.
    Забелязваш ли колонката "Display content"? Това не ми е ясно - може ли да изпраща показания към дистанционното? То би трябвало да няма приемна част, но знам ли.

  6. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #65

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    deian, извинявай ако нещо ...
    В крайна сметка не разбрах провери ли му паметта за грешки(от миналото)? Не трябваше ли с това да се започне(казваш че си чел ръководството)?

    Колонката "Display content" на стр. 40 има "Service data record form" я разбирам така: преписваш(от таблицата с кодовете за грешки) какво значи кода с премигванията който ти е излезнал и си го написал като брой премигвания в по-предните колонки? Все едно сваляш анамнеза на пациент, тая таблица всъщност си е точно това - описваш какви грешки е намерила самодиагностиката му.

    Хубаво ще пишеш в нея, ама има ли какво? До момента расъждаваме с презумпция че машината ти не е намирала сама грешки? То бива да има в паметта и грешки = четири страници умуване на вятъра

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #66

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Зареждам си батериите на фотоапарата и ще правя тест, ама ще го снимам, че да няма чудене после колко пъти мигна.
    Иначе снощи правихме remote тест на машината на chachoto. Странното е, че още с влизането в сервизен започна да мига - преди да се натиска каквото и да било на дистанционното - изкарва "31". В сервизното не пише нищо за такова мигане. Иначе при него след задаване на COOL + MED + 21 изплю: "Няма грешки".
    А "31" е грешка при охлаждане
    "Cooling Current Safe" - причинена от "Overcharge" или "Compressor Lock".
    Но изобщо не съм сигурен това грешка ли е, тъй като я показва преди настройки на дистанционното - веднъж мигат заедно двете (но не за 1,5 секунди - за кратко, т.е. брои се този код) и после мига още 2 пъти само RUN - т.е. това е "31".

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #67

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Не обясняваш много ясно.

    А какво показваше дистанционното "преди да се натиска каквото и да било"? До колкото рабирам блок схемата след сирената машината ще чака една минута за въвеждане на настройка от дистанционното. Мисля че вашето е било на някаква настройка която съпада по таблиците и машината я е възприела. Това което описваш е така ми се струва: светват и двете за 1.5 сек. и след това почваш да броиш т.е. стартовите не се броят - само показват че си влезнал в режима.

    2 пъти само RUN ми изглежда като преминаване в режим COOL(стр.37)

    Мисля че няма какво да му развалиш с този тип проби. Вземи със теб оператор и да заснеме хубаво какво се е случило - за анализ после(може и на нас да пратиш клипчето). След леко разцъкване предполагам ще се изясни ситуацията с миганията. Успех

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #68

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Дистанционното показваше OFF, понеже климатика беше първо изключен от дистанционното, после от контакта и след това вкаран в сервизен режим. Няма как на дистанционното да е имало нещо, а разбираш ли, дистанционното не си праща ей така сигнали наляво-надясно без да натисна нещо.

    Резонен въпрос, след вкарване в сервиз, за да мога да задавам настройки на дистанционното, то трябва да е в положение "On". Това "ON" изпращам ли го към климатика или му крия трансмитера колкото да мога да стигна до задаване на скорости, градуси и т.н.

    А това, което описвам, не е 2 пъти самo RUN, защото има голяма разлика между дългото начално мигане, което не се брои, и кратките последващи. Мига си 3 пъти RUN и 1 път TIMER => 31. Но това може и да не е грешка...

    Накратко процедурата правилна ли е:
    Спиране от дистанционното, след това от контакта.
    Чакане 1 минута.
    Влизане в сервиз с едновременно натискане бутона на вътрешното + включване в контакта.
    ??? Миганията значат ли нещо в този момент ???
    Натискане на ON бутона на дистанционното, за да мога да нагласям други настройки - да приеме ли климатика ON сигнала или не?
    Вече задаване на съответната настройка и четене на кодовете.

  11. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #69

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Накратко процедурата я разбирам така:
    -спиране на климатика(от дистанционното, след това от контакта. или направо от контакта - не е ясно - мисля че няма значение -от схемата пише просто да му се махне захранването)
    -чакане 1 минута или по-дълго
    -включване на климатика(в контакта) държейки натиснат бутона он/оф на тялото
    (тука трябва да се чуе звуков сигнал, ако не се чуе повтаряш от начало и ако не се чуе няколко пъти: бутона он/оф е дефектирал)

    -1 минута след включването(в контакта), сигнал ще бъде пратен от дистанционното! (настрой го в рамките на тая минута на COOL/MED/21* - дали е било он или офф няма значение мисля)
    -след като прочете настройката от дистанционното се очаква да светнат двете лампи за 1.5 сек.(сигнал за старт на режима и не се броят към грешките)
    -след сигнала старт извежда с премигвания последната грешка(ако е имало такава)
    -с дистанционното се правят и други настройки за извеждане на друга информация

    забележка: когато сменяш настройките от дистанционното лампичките също премигват според какво си натиснал!
    Нищо никъде не крии, имаш една минута да го настроиш - така го разбирам аз. Тия мигания които описваш не зацепвам какви са и защо са. Пише просто и ясно - първо ще има стартови! после за грешките. Ако твоите ти се виждат по-къси от 1.5 секунди - нямам идея
    Има няколко мъгляви момента по процедурата но не пречи да пробваш "и така и обратно" - няма да го развалиш предполагам.

    П.С> код 31 е маркиран като защита и не излиза като грешка - само се оправя

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София
    Мнения
    32
    #70

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Според мен много се усложняват нещата.Аз съм със MHI SRK 20 ZGX-S в стая 45м3 - 3бр от 1 год.Никакви проблеми.Среден разход за период от 09,2008 до 11,2008 ср.100w на бр.Наистина кл. работят по начина описан от deian но вентилатора на вътрешното тяло никога не спира напълно. Дори и при хоризонтални ламели на клапата се усеща леко обдухване.Моето обяснение за спирането на топлия въздух след 10 мин. и последващата пауза с обдухване при хор.ламели за4 мин. , цели равномерно разпределяне на въздуха в помещението , след което затоплянето продължава.При достигане на зададената темп.паузите само с обдухване се удължават

  13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #71

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Е това е подобрение на рекорда на Алекс само 100вата харчели климите но гогато са в режим офф ли?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #72

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    kaena- в стая 45м3 - 3бр ? Какво значи това? И както Велев пита,ако това ти е среден разход,колко ли ти е минималния? Ако си ги пуснал за периода общо за няколко часа,а смяташ за работа през целия,няма да е много коректно.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    София
    Мнения
    32
    #73

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    3 стаи с по 1 климатик . Пускам ги началото на 09 / около 15 / и не ги спирам изобщо . Вентилатор AUTO t- 21
    100w/час на климатик за периода
    изолацията е 8см neopor външна , 2,5см eps вътре ,10см вата таван , 5к дограма с К-стъкло + аргон

  17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    51
    #74

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Темата е друга но ако включиш в сметката и 08 месец може да паднеш и под 80W

  18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    481
    #75

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    може и да се вдигне.., ще трябва да охлажда..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 44 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 15:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 18:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 17:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 13:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 17:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе