Страница 6 от 44 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #76

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Не ми остана време да направя днес тестовете. Очаквайте скоро. А дотогава може случайно някой да отговори за дистанционното - по-точно момента с натискането на on/off на дистанционното за да мога да правя другите настройки - имал и значение дали климатикът ще приеме сигнала за включване или не го бърка в сервизен режим?

    kaena, ако ти приемаш тази пауза като разпределяне на въздуха в помещението, то той може да си го разпределя и когато топли :D Защо трябва да изключи компресора, за да разпредели въздуха?
    Но е хубаво, че се събрахме повече, вижда се, че е такъв начина на работа на машините, а не че моята или на chachoto са дефектни

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #77

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    deian, кой да ти отговори на "момента с дистанционното" като това са скъпи машини и има 5 такива на кръст и както се вижда дори си мислят хората че така си му е нормалната работа: "цели равномерно разпределяне на въздуха в помещението" - нямат изобщо представа що е ИНВЕРТОР! Това е незначителна чуденка и ще си покаже от две проби.
    Още по-лошо че не е само твоя такъв  , както и да го погледнем мисля че не за такава работа е проектиран - нещо им има на машините? В брошурите надълго и на широко е наблегнато какъв компресор с какво интелигентно управление, как си намаля оборотите за да пести енергия и т.н. ... къде е това на практика? Някакви бракувани бройки 3то качество кой знае с дефекти в PAM_а или нещо друго са ги изкопали от някъде и са ги внесли в БГ - няма да им е за сифте на "вносителите" 

    Мен ако питаш, напиши на английски едно ясно и точно писмо до Митсубиши - хоратам предполагам ще ти отговорят кое/къде/кога/защо? Най вероятно ще ти кажат че не е нормална тая работа и да се обърнеш към специализиран сервиз. Но все пак да видим.

    Цитат Първоначално публикувано от kaena
    Според мен много се усложняват нещата.Аз съм със MHI SRK 20 ZGX-S в стая 45м3 - 3бр от 1 год.Никакви проблеми.Среден разход за период  от 09,2008 до 11,2008 ср.100w на бр.Наистина кл. работят по начина описан от deian но вентилатора на вътрешното тяло никога не спира напълно.  Дори и при хоризонтални ламели на клапата се усеща леко обдухване.Моето обяснение за спирането на топлия въздух след 10 мин. и последващата пауза с обдухване при хор.ламели за4 мин. , цели равномерно разпределяне на въздуха в помещението , след което затоплянето продължава.При достигане на зададената темп.паузите само с обдухване се удължават
    Не е голям проблем спирането, но по този начин все едно си с конвенционална машина. При тая изолация и за периода който казваш те не са работили почти. Не давай среден разход а моментен! Това е проблема че машините работят около номинала, минимала им е 90Вата но не стига до там - дефакто все ти гори много и както е по идея ИНВЕРТОРА да си намаля оборотите когато няма нужда от голяма мощонст - ТВОИТЕ НЕ намалят а спират! Цялата идея за ИНВЕРТОР я НЯМА! Изясни ли ти се ситуацията? Това обяснение за "разпределянето на въздуха" кой ти го измисли? - абсолютно не отговаря на истината, не си ти с единствения климатик за да ни хвърляш в заблуждения - помисли си по въпроса с твоята глава! Явно като си дадеш парите за висок клас машина - пак не си застрахован че няма да ти се падне "куцо пиле". Преди покупка трябва да се проучва модел по модел - купени и работещо в БГ за отзиви, по каталог вече НЕ!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    88
    #78

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    моята машина е 20 ZG-S работи по описания от Деан начин времевите интервали несъм засичал но определено компресора спира /освен да работи толкова тихо че с долепено ухо до ламарините несе чува друг вариянт ухото да е менте/, първоначално си мислех че загубите ми са по малки от минимала и затова. Стаята е 26,5 кубика таванска. Вратата е постоянно отворена и в съседното помешение дъни една конвенцонална 12-ка Явно софта е такъв. поработва 5-8 мин и вдига клапите и върти едва забележимо после се влючва сваля клапите работи малко и пак. Режима на работа е 20-22 радуса и фан-а на лоу, ауто-то е гадно и дразни, Температурата я кове на срещу положната стена на 1.2 м температурата е колкото е зададена, зад преграда в края на стаята на 50 см от пода е с 2/10 по малко. Като разход и комфорт съм много доволен.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #79

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Направих сервизния тест. Резултатите тук:
    http://viewer.zoho.com/docs/ydcPdU
    Според self-diagnosis data не изкарва грешки. Вади температури, които на мен не ми говорят много.
    19° вътрешна температура - ОК
    64° на вътрешния топлообменник - може би, вие ще кажете
    Но 64° (може и с минус да е) на външния топлообменник и на външна температура не знам дали е нормално?!?
    Това 32 не е 32°, гледа са табличката - би трябвало да е пак +- 64° - това нормално ли е за discharge pipe temperature?
    /за знака не знам, но стойността е вярна/

    Според stop data вади 2 предишни грешки - 29 - Voltage drop, което напълно съответства на двете прекъсвания на електрозахранването от Е.ОН. този месец - предполагам грешките са от това.

    Та очаквам вашите коментари на таблицата. По-късно ще пиша за начина на работа - сложих му 24° при стайна 20°.

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #80

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    При проверка температурата на датчиците, ако отчетената температура е < 0 °С се чува единичен звуков сигнал в началото с продължителност 0,1 секунда. При отчетена температура ≥ 0 °С звуков сигнал не се чува.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #81

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Updated - пищи при всички графи за градуси - значи говорим все за минусови температури.
    Изобщо не знам как са възможни такива данни. И дали е коректно снемането им, след като още в началото изкара, че няма грешка. Да не би тези данни да са за някакви много стари грешки от режим охлаждане? Понеже в сервизното пише, че ако изкара 0 0 на COOL + MED + 21, няма смисъл да се продължава за градусите, а аз продължих нарочно.

    Иначе грешка 29 описах от какво вероятно се е появила 2 пъти - спиране на тока на 2 пъти.
    Та какво излиза - няма грешки, съответно няма проблем според климатика?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #82

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Изглежда всичко си му е наред на климатика. Не са записани температурни данни, което е означавало, че е нямало причина за да бъдат записани.


    Discharge pipe sensor temperature - ( -64 °С ) - ако всичко е било нормално.

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #83

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Леле, вярно, тази табличка я бях пропуснал! Благодаря, valen1.
    Ами да, според него значи всичко си е наред.
    Discharge pipe sensor temperature си я дава точно -64. Т.е. изкарва като код 32, но това по таблицата за Discharge pipe sensor temperature, която е отделна и е на стр. 39 това "beep + 32" означава "-64°".
    А в stop data грешка 29 е от спиранията на тока, нали?

    Обаче климатикът продължава да си работи по описания начин.

    Някой може ли да ми обясни какво означава това цъкане на реле 2 мин и 55 сек след изключването на компресора и външния вентилатор? Ако е студено, при цъкането се включва и компресора + вентилатора, но сега в топлото просто си цъкна, а те се включиха няколко минути след това. Но винаги има цъкане на 2:55 след спирането им. Засечено е от мен и от други хора - със ZGX, ZG - при тези модели го има това. При ZFX който има да каже.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #84

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Ако цъкането е във вътр.тяло,може да е реле за подаване на захранване към външното.Разбира се ,ако се захранва първо вътр.тяло.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    69
    #85

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Не, не е."Цъкането" е във външното тяло.И наистина компресора + вентилатора се включиха няколко минути след това.Интересно поведение,не бях обърнал дотолкова внимание,сякаш изключва нещо или възстановява някаква верига?!? При ZE-S1 го няма нито изключването ,нито цъкането ,и си работи като перфектен хиперинвертор - пада на 265W духа топло!Много интересно,очакваме някой с ZFX да сподели как е при него,макар че вярвам ,че не е така

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #86

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Във външното е цъкането и е по часовник - винаги 2 мин 55 сек след спиране на вентилатор + компресор. Като чета сервизното, тази стойност не е случайна, но не разбирам причината.
    Днес при задание 20*, в стаята 22 и като се включи духа жега, вместо да подухва едвам-едвам или изобщо да не тръгва като е подминал температурата с толкова.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #87

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Като чета тук мога да кажа че имах митсубиши като дизаин е същото но не помня означенията беше японско втора употреба то работеше по същия начин и като включваше пускаше фана на макс и после си минава на слабо като е зададена слаба вентилация. Чесно казано беше ми слаб климатик за спалня 13м2 радвам се че го смених а и много лед правеше в тавата.

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #88

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Ето как работи климатика при 20° в стаята и задаване на 24°.
    19:02 задаване 24° - тръгва на HI FAN
    19:08 намалява вентилатора
    19:25 затваря клапите след 23 минути работа
    19:29 отваря + HI FAN
    19:30 намаля вентилатора
    19:54 затваря клапите след 25 минути работа - в стаята е вече 22° горе при климатика
    19:58 отваря + HI FAN
    19:59 намаля вентилатора
    20:09 затваря клапите след 11 минути работа
    20:12 отваря + HI FAN
    20:22 затваря клапите след 10 минути работа - вече 22,5° горе при климатика
    20:25 отваря + HI FAN
    20:36 затваря клапите след 11 минути работа - вече 23° горе при климатика
    20:40 отваря + HI FAN
    20:50 затваря клапите след 10 минути работа - 23° горе при климатика
    20:54 отваря + HI FAN
    21:04 затваря клапите след 10 минути работа - 23° горе при климатика
    21:08 отваря + HI FAN
    21:18 затваря клапите след 10 минути работа - 23° горе при климатика
    21:21 отваря + HI FAN
    21:31 затваря клапите след 10 минути работа - 23,2° горе при климатика
    21:35 отваря + HI FAN
    21:45 затваря клапите след 10 минути работа - 23,2° горе при климатика
    21:48 отваря + HI FAN
    21:58 затваря клапите след 10 минути работа - 23,5° горе при климатика
    Тук вече ми писна. Приблизително 1 минута след тръгване на HI FAN винаги го намалява, но го писах само първите 2 пъти, за да не става огромен пост.

    Виждате как в началото работи без да изключва 25 минути, но това е само първите два цикъла. После явно смята, че е качил достатъчно температурата, въпреки, че има да вдига още, и започва познатият цикъл 10-4. Накрая наистина си постигна температурата, но вижте след колко спирания. Не знам доколко е нормално това.

    И още очаквам отговор на загадката с цъкането на 2:55 мин след спиране на вентилатор + копресор от външното тяло.

  17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #89

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Явно такъв е алгоритъма на работа на машината.При ДЖЕНЕРАЛ-а ми също отначало компресора започва работа на по-високи обороти и по-високи обороти на турбината, след което ги намалява и поддържа.Докато при SAVP-E-то ми работата е съвсем различна.Оборотите на компресора и турбината се увеличават постепенно, след което увеличението спира и започва да си поддържа.След време оборотите и на компресора и на турбината постепенно намаляват.Дори при тези високи температури тези дни, на 20-21 градуса си поддържа топла струя, без да изключва в продължение на повече от час.Иначе в студовете не изключваше в разстояние на часове.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    69
    #90

    Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Явно такъв е алгоритъма на работа на машината.При ДЖЕНЕРАЛ-а ми също отначало компресора започва работа на по-високи обороти и по-високи обороти на турбината, след което ги намалява и поддържа.Докато при SAVP-E-то ми работата е съвсем различна.Оборотите на компресора и турбината се увеличават постепенно, след което увеличението спира и започва да си поддържа.След време оборотите и на компресора и на турбината постепенно намаляват.Дори при тези високи температури тези дни, на 20-21 градуса си поддържа топла струя, без да изключва в продължение на повече от час.Иначе в студовете не изключваше в разстояние на часове.
    И при ZE-S1 серията на MHI е също така - увеличава постепенно докато не стигне необходимото топлоотдаване и след това постепенно намалява,като стига (както вече писах) до 265W(и после с часове така,а в студевете изобщо не изключваше),което за машина 7,1kW е меко казано идеално.
    Не си го обяснявам защо при ZGX е така...,а и двата са хиперинвертори.
    Дано се стигне до някакво логично обяснение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 44 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 15:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 18:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 17:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 13:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 17:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе