09LGC,12LGC,07LGC,09LDC,12LDC са с мин.консумация 250 и мин.топлоотдаване 900.С такива показатели са и Нокриите.
09LGC,12LGC,07LGC,09LDC,12LDC са с мин.консумация 250 и мин.топлоотдаване 900.С такива показатели са и Нокриите.
...по-скоро в платката за управление на външния модул,защото според мен при достигане(1) или превишаване(2) на зададената Т,сигналът до външния модул трябва да го накара да намали още оборотите на компресора,или да го изключи,ако е постигнал минимума си и все още има изпълнение на условия (1) и (2).Първоначално публикувано от deian
Друг е въпросът ,ако изпратения сигнал е погрешен...
Не мисля,че е високо.Погледни тук, и обърни внимание на стойността на COP при "50%part load" при 25ZGX-S на стр 2,а при новия модел теглото е увеличено.Първоначално публикувано от Venci_kk
По отношение на консумацията - току-що замерих 50ZG-S.падна на 190 W,но го хванах като започна да качва
Направо ме разби...200W
Май скролът си е по-ефективен...Дано при по-малките модели се окаже бъг.
Убеден съм,че при 50ZGX-S това "явление" липсва.
Ами малките са с роторен, големите със скрол... Но не вярвам роторния да не може да слезе толкова надолу и затова да са го ограничили софтуерно.
Направих много прицизни измервания на консумацията и си поиграх да ги онагледя в графика. Климатика си беше влезнал в режим и си поддържаше 23° при зададени 20°. Този път непадаше консумацията под 300Вт. Забелязах че пада под 300Вт само след режима дефрост. Но този режим не е показателен и затова не съм го записвал.
Тук е pdf-а с измерените стойности и графиката.
http://img8.imageshack.us/my.php?ima...a20autonl7.pdf
На 09LDC минималното топлоотдаване е 500 вата.Първоначално публикувано от jori
След като успяха да Ви преспят с иначе доброто си отношение и привидна съпричастност фирмата, на която се надпреварвахте да благодарите изглежда няма да Ви "отрази".
Поне да продължим с опитите сами да намерим някакъв отговор за начина на работа при този така наречен инвертор.
Дали има някаква причина за това спадане на мощността в началния и крайният период - трябва да има. Климатика контролира безопасната си зона на работа, без да записва изключване по защити или аварии.
На всички(7/9/12 - LDC/LCC/LGC) минимална входяща е 250 вата - изходящата за седмици и девятки е 500вата а за 12ките 900вата.Първоначално публикувано от edi1
Според мен не изключва, защото контролира безопасната си зона на работа, а просто защото подминава температурата понеже не може да си свали топлоотдаването!
Интересно би било какво ще стане ако малко преди обичайния момент, в който изключва, се вдигнат рязко градусите от дистанционното над тези, които са постигнати горе при датчика. Ако изключи, значи е защита, но ако продължи да работи, значи просто изключва поради превишаване на температурата. Хубаво е градусите да се вдигнат не в последния момент, защото тогава пак може да изключи - има някаква латентност във възприемането на новите задания този модел.
Но ще помоля който може да пробва следното:
включва се, гледа кога наближава горе зададената температура, вдига я, пак я доближава, пак я вдига и така да видим колко време ще работи и на каква консумация. Може и да са необходими двама души за експеримента.
Пробвал съм го това. Предо да зиключи и вдигам градусите много... и както е на ниски обороти ....вдига оборотите първо на компресора, вдига се изходящата температура ... и след това вдига и дебита. Не съм засичал мощностите, но може да проверя довечера.
Ще е полезно ако засечеш мощностите. Това за мен означава, че не изключва по защита в никакъв случай. Но ще те помоля наистина да спретнеш една графика с консумацията при този начин на вдигане на градусите като не му се дава възможност да изключи.
До тук стана ясно:
1. че изключва поради достигане на зададените градуси - нормално
2. минималната му консумация е около 300Вата - защо да не е толкова? Хвана ли сте се заради написаното в серивизното 90Вата - възможни ли са въобще с оглед на минималните на други марки/модели - или има други марки/модели с под 200вата или даже конкретно под 100вата? Хора с богат практически опит, моля отговорете тия консумирани 90Вата - а пък да отдава 500Вата=КОП 5.6 - реално възможно ли е при тая техника въобще? Вижте как е при Фужитсу: 7/9/12 консумират мин.250вата, обаче колкото и да изглежда объркано спрямо КОПА - 7/9 отдават 500вата КОП 2, а 12ките отдават 900вата - КОП 3.6. При новата серия ZIX нещата си идват на мястото, а при "старата" май обявената за минимал(90вата) е нещо друго а не че при толкова консумация ще отдава 500вата - иначе каква е логиката новата серия да слиза 1.7 стъпки назад в технологиите(преди от 90вата се изкараха 500вата=КОП 5.6, сега от 230вата изкарват 900вата=КОП 3.9)?
П.С>в тоя ред намисли се оказва че малките машини(7/9) имат една и съща мин. консумация с по-големите(12) -(явно по-малко не може да се изхарчи каквато и да е машината) = са по-неефективни(7/9) при минимално топлоотдаване от 12ките(изкарват по-малко мощност заради по-малките си топлообменници може би?) Идеята машината да ти е с по-ниско топлоотдаване е в плюс ако и консумацията е пропорционална: значи за 9ка ако топлоотдава наполовина спрямо 12ка т.е. 500вата трябва да гори наполовина т.е. 125вата - ама явно не може тоя номер да стане - само си мислим че е така? Не че има голямо значение -сигурно разликите са стотинки - ама ...
Генерален извод: 300вата е минималната консумация на въпросните машини в активен режим! Ако се съгласим с това, всичко останало свързано с работата им май си е наред?
Ще си позволя и малка шега:
Първоначално публикувано от jori
Според мен хората от МХИ са решили че климатика трябва да духа винаги топло(на по високи обороти) или така работи по ефективно компресора.