Страница 7 от 44 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

много изнервящ алгоритъм напълно противоположен на начина по който трябва да работи истински инвертор ... Саньото и Фуджитсуто никога не изключват ако не са достигнали и превишили леко темп ,само Панасоника ми понякога изключва преди да е стоплил и си почива но като вдигне темп и си пуска режим в който духа леко топло и не изключва ,вентилатора си го пуска на най тиха степен ..

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

На тия клапи ще им се разкаже играта, а за инверторен компресор незнам колко он/оф ще издържи като не е предвиден за това спиране и тръгване през 10 минути? Купи си от ония уредчета по 50кинта, които мерят моментната консумация и после всичките ти иследвания ги оформи технически грамотно и ги засили на подръжката на Митсубиши с въпрос: кое е "хипер инверторна" работа в случая?
    Стана ясно че му се "къса" работата поради някаква причина, която той не смята за грешка. Все едно го изключваш от контакта ръчно и при включването пак започва от начало "хай-мери-намаля". Всички машини така правят ако са били спряни преди това, само че твоя не е спиран! И най-простите инвертори, сега като се дигнаха температурите мъркат като котета на минимала. Незнам как издържаш до сега да не идеш от където си го купил и да им го праснеш в главите! ... няма да те питам дали написа писма до вносител/производител повече, явно си решил така да си караш и междувременно с "хвърляне на боб" да чакаш ще изкочи ли зайче. Разпалих се в повечко за което се извинявам, но доста пари си дал и е недопустимо да си траеш!

4. Тук е от
    Dec 2006

Очевидно има проблем с ZGX серията. Предлагам всеки, който има климатици от тази серия да пише какви точно са като рамер, кога и къде са монтирани и да се обърнем към официални вносител.
    Аз имам два броя:
    1. 20-ка - монтирана пре ноември 2008 г. в София, стая 12 м2
    2. 35-ца - монтирана август 2008 г. в Смолян, стая 20 м2.

Имам и 35-ZFX, монтиран 2006 ноември, който не работи по този начин. Между другото при него пък забелязах, че като беше студено подържаше зададената температура, а сега навън като е 8-9 C не успява. И аз вече не знам какво става. Докато 20 ZGX като беше студено не успяваше, а сега поддържа 2 градуса над зададената.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Колкото по-незабелязано работи климатика толкова и комфортът е по-голям. Какви са тези движения нагоре-надолу през 10 минути, постоянни промени скоростта на вентилатора от висока до ниска. Какво става тук, това скъп и качествен климатик ли е?

Как да си легнеш и да спиш спокойно при пуснат климатик, ако постоянно ги прави тези неща?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами той е достатъчно тих и на силен вентилатор, мен това не ме притеснява изобщо. И не се чува моторчето, което движи жалузите, за разлика от на някои модели.
    Обаче коя може да е причината за този начин на работа? И пак ще попитам - идеи за това цъкане във външното имате ли? За какво може да е това реле 2 мин 55 сек след спиране на компресора и вентилатора? Сякаш му казва "вече можеш да се включваш ако има нужда". Защо?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

горе долу след това време изключва бобината на четирипътния.системата горе долу е разтоварена и се чува само цъкането.но това е все пак при други климатици- само предположение.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Само да добавя,че ZG-S не спира,докато не постигне зададената Т,днес ги пробвах и двата,дадох им 26* HI fan и работиха над 1/2 час ,без да спират.След което ги намалих,защото нямах повече време.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами то и ZGX може да работи 1/2 час без да спре. При задаване на 24 от 20 работи 25 минути, при по-високи градуси сигурно и повече ще работи преди първото изключване. После е интересното обаче.
    Да систематизираме проблема:
    - до достигане на зададените градуси работи по-дълго, но е възможно да изключи преди да ги е достигнал
    - при поддържане на температурата изключва често - приблизително на 10 минути за 4 минути
    - когато няма нужда от струя с висока температура за поддържане на градусите, той пак духа с гореща струя и така дори подминава температурата. При студено време не я подминава.

Моето лично мнение, имайки предвид данните за минимална консумация, при която изключва (дадени ми от chachoto) и горещата струя без необходимост, е че климатикът не може да намали топлоотдаването си. Факт е, че се разгръща между номинала и максимума си, но под номинала пада съвсем малко, изобщо не стига до указаните 90 W при отдавани 500 W.
    Минималната му "почивка" е 2:55 мин, тъй като преди да цъкне онова реле, компресорът не се включва. Може да почива и повече в зависимост от температурата, но при студено време компресорът тръгва веднага след цъкването на релето.
    Странното е, че поддържането на по-високите градуси в експеримента ми ставаше с работа на същите интервали като при поддържане на 20°. Но пък и времето беше топло.
    След като диагностиката не показа грешки, значи климатикът смята, че това поведение е нормално, т.е. работи правилно според заложената му програма. За мен това означава едно - куц софтуер или нарочно направен така софтуер поради някаква техническа причина.
    Какво мислите вие? Къде може да е вината и може ли да се направи нещо? Аз съм му свикнал, но не работи съвсем нормално за един инвертор.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Деяне, казваш, че променя оборотите, значи е инвертор. Моят се държи по същия начин(вярно, не му дават 90Вт минимум). А сега едно, хипотетично мнение, отгоре на това и обратно по логика(може би).
    Кое е по-добре: бързо увеличаване на скоростта(за кратко време), докато достигнем необходимата или плавно.. Зависи от целите. Ако, ще е да вдигнем спътник - първото, но ако има човек на борда - ще го убием!, т.е.второто. Освен първата производна(т.е. скоростта), гледаме и втората производна(т.е. ускорението). (Трудно е да направя съпоставка с климатик и температурата в стаята...). Но и моят съм го засичал да харчи моментно под 300Вт(за относително дълъг период от време) без да изключва(беше на ауто и на 20*). Да не казвам, че днес за 10 часа, консумацията му май е 100Вт(цялата консумация, при зададени 19*). В крайна сметка, не е ясно дали производителите не са стигнали до извода, че така е по-добре(за да не убият космонавта или пък совалката).

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

машината явно е най ефективна около номинал и това е заложено в софтуера и да се ползва като преимущество ,но спирания на компресора поради подминаване на зададената темп водят до преразход на ток ,от там идва и голямата разлика със Саньото макар че като параметри са доста близки.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Да не казвам, че моите имат и "око" дето трябва да "гледа" долу на пода.. Ама на кого да го завирам това "око" вече... Мога да пробвам и без него... Ако, горе на тавана над климатика, "бързо" се стопля, той може да си мисли, че всичко е О.К. и да се изключва..(т.е. ускорението е достатъчно), а после разбира, че не е и пак се включва... Тъпо звучи, но...

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ами то и ZGX може да работи 1/2 час без да спре. При задаване на 24 от 20 работи 25 минути, при по-високи градуси сигурно и повече ще работи преди първото изключване. После е интересното обаче.
    Да систематизираме проблема:
    - до достигане на зададените градуси работи по-дълго, но е възможно да изключи преди да ги е достигнал
    - при поддържане на температурата изключва често - приблизително на 10 минути за 4 минути
    - когато няма нужда от струя с висока температура за поддържане на градусите, той пак духа с гореща струя и така дори подминава температурата. При студено време не я подминава.
    Има случай,когато не спира с часове,макар да не е студено отвън,но е факт,че :
    1.При по-топло време изключва доста често (за дълго)
    2.Не може да намали топлоотдаването по каталог до 500W
    3.При мен не се е случвало да изключва преди да постигне зададената Т,колкото и време да му отнеме,но при ZGX явно се случва
    Очакваме изяснение от по-компетентни от нас,

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Очо, Alexi сега се опитвате да го оправдаете че е направен така нарочно под номинал да не пада а направо да изключва компресора? Има ли други скъпи машини така реализирани, щото аз лично съм останал с впечатление че дори под номинал да не е най-ефективно, машините си свалят до минималната и чак тогава ако и това е много спират?

Постояннотокови Инвертори с Power Active Module (PAM):
    Системите с инверторно управление имат редица преимущества в сравнение с обикновените термопомпи. Например, благодарение изменението на напрежението компресора бързо влиза в зададеният му режим за да достигне определените температурни показатели, след което преминава в поддържащ режим с намалени обороти, което реализира икономия на електроенергия, без да влияе върху качеството на климатизацията. Поради тази причина постояннотоковите инвертори имат по-добра производителност от променливотоковите инвертори.

http://www.invertorni.klimatici.com/...id=50&Itemid=9

Бих се обадил да ги питам, какво значи на практика подчертаното - защото май точно това НЕ прави въпросната серия(твоя след което ... не влиза в нищо, просто изключва)! От тоя модул зависи цялата работа на машината - твоя е прецакан! ... съгласи се най-накрая и им подгрей телефоните! Над 2000лв си дал за тоя сандък и да се правиш че не ти пречи начина му на работа е меко казано ... ай ще се въздържа. valen1 ти го каза че е недопустимо такава работа за такъв скъп модел! Стига глупости да си говорим, поглеждам моята машина(Фужитсу12LGC най-прост инвертор за 1400лв) и виждам че е на 23° а в къщи е 24°, вън е +8° и машината нито вън, нито вътре може да се усети че работи - толкова е тиха - точно това е идеята, а не да ми спира и тръгва и вентилатора нагоре надоло и да си викам че не ми пречи! Съжалявам че нямам с какво да измеря моментната и консумация ... но е под номинала ми се струва(по слух).

В твоя климатик му се огелпва сметката за "ефективноста". Ако седне човек да смята "на ръка" кое е по-изгодно: да консумира 1кВат през 4минути за по 10 минути, или да работи постоянно на 300Вата или на 600Вата примерно? Твоя явно си мисли че е набутка да работи под номинала ... не знам може и да е прав, но се губи комфорта си мисля ... за спестени(не е сигурно) някакви стотинки.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не се опитвам да го оправдая ,по горе писах че такъв начин на работа е много дразнещ .. просто търся някакво правдоподобно обяснение за нелепия алгоритъм ,според мен не е повреден просто така си работи щом на всички други с тоя модел е с тоя начин на работа

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Едно от възможните обяснения на този проблем може да е, ако датчикът отчитащ стайната температура е поставен на неподходящо място. По обясненията става ясно, че климатика си поддържа абсолютно точно зададената температура.

Но ако датчикът е поставен на неподходящо място по време нормалната работа в режим отопление, горещият топлообменник може да му влияе и да отчита по-висока стайна температура, климатикът изключва компресора поради достигане на зададените градуси. После като превърти малко въздуха да поизстине топлообменника отчита реалната температура и пак включва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 44 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе