Страница 8 от 44 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Ами той си поддържа точно зададената при студено време, a при по-топло малко я прескача, но мисля, че е нормално.
    Ето сега chachoto пробва с нова външна платка и 3 нови датчика във външното - начинът на работа не се промени. Казва, че на 2:55 цъка някакво реле на самата външна платка, но той ще пише по-подробно предполагам.
    От този елемент се чува цъкането според него (с червената стрелка, пише 52X3 до него:

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Както знаете изключването на компресора при достигане зададената температура в помещението и неговото включване отново не става веднага. При този модел както и при другите марки трябва да минат 3 минути.
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    19:25 затваря клапите след 23 минути работа
    19:29 отваря + HI FAN
    -----------------------------
    19:54 затваря клапите след 25 минути работа
    19:58 отваря + HI FAN
    20:09 затваря клапите след 11 минути работа
    20:12 отваря + HI FAN
    20:22 затваря клапите след 10 минути работа
    20:25 отваря + HI FAN
    20:36 затваря клапите след 11 минути работа
    20:40 отваря + HI FAN
    20:50 затваря клапите след 10 минути работа
    20:54 отваря + HI FAN
    21:04 затваря клапите след 10 минути работа
    21:08 отваря + HI FAN
    21:18 затваря клапите след 10 минути работа
    21:21 отваря + HI FAN
    21:31 затваря клапите след 10 минути работа
    21:35 отваря + HI FAN
    21:45 затваря клапите след 10 минути работа
    21:48 отваря + HI FAN
    Въпросът към Вас гледайки горното описание на работа е: Колко време минава от изключването на компресора до неговото включване?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Минимум 2 минути и 55 секунди. По-рано не се включва. Може да се включи по-късно, но не и по-рано.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Къде е поставен датчикът за стайна температура на вътрешното тяло? - Снимайте и покажете.

-----------------------
    За пробата изкарайте датчика от гнездото му и го преместете на място, където влиянието на топлообменника като излъчване е по-малко. Да го видим климатика ще тръгне ли да работи като истински инвертор също и на ниска мощност.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тук, но ако се нагряваше датчика нямаше ли да изключва по-рано? А той сега подминава температурата, а зимата си я държи добре.

Забележете какво пише в сервизното:
    Frequency of On-Off cycle: Max. 4 times/h (Inching prevention: 10 min);
    On and Off interval: Max 3 minutes.
    Какво значи това максимум 3 минути между On и Off??? Не е ли минимум 3 минути? Какъв е смисъла да е максимум?

Inching prevention: When the compressor goes into the thermo operation within 10 minutes since operation start or becomes various dehumidifying operations, the operation is continued with the lower limit speed forcibly.
    А от други сервизни за Heavy:
    "Compressor inching prevention control"
    Compressor 3 minutes delay control
    The compressor will remain in stop state for 3 minutes. When the compressor is stopped by thermostat, ON/OFF switch, and/or by occurance of trouble. When the power source is turned on, the 3 minute delay timer is cancelled. /За Мултисплит/

When the compressor goes into the thermo operation within 10 minutes since operation start or becomes various dehumidifying operations, the operation is continued with the command speed of 20 rps forcibly. /За ZD-S серия/

Compressor inching prevention control [Applicable model: All models]
    1) 3-minute timer
    When the compressor has been stopped by the thermostat, remote controller operation switch or anomalous condition, its restart will be inhibited for 3 minutes. However, the 3-minute timer is invalidated at the power on the electric power source for the unit.
    2) 3-minute forced operation timer
    Compressor will not stop for 3 minutes after the compressor ON. However, it stops immediately when the unit is stopped by means of the ON/OFF switch or by when the thermister turned OFF the change of operation mode.

If the thermostat is turned OFF during the forced operation control of heating compressor, the louver position (with the
    auto swing) is returned to the level position.
    Note (1) The compressor stops when it has entered the protective control. /за касетъчен/

И още едно:
    http://mitsubishi.geradordeprecos.in.../pagina24.html

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

След смяна на външната платка и датчиците 3 броя никаква промяна не се забелязва.
    В коя платка е софта във вътрешното или във външното тяло?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

И при мен го забелязах че изключва доста често за около 3 минути но като дигне зададената Т с 1 гр. отгоре с SRK 35 ZGX-S

10. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Здравейте. От миналата година не съм писал есента някъде. Първо за много години на всички . Получих писмо в пощата си от някой от вас Румен. Не му знам ника тук за да видя и тук въпросите му. В писмото той пита за SRK 25 ZGX-S как се държат зимата. Ще ви отговоря подробно щото съм инженер и ми е за първа година отопление с климатици.
    Имам два такива, в спалнята и в хола. Спалнята ми е с една външна стена - 15кв, хола ми е вътрешен - 18кв. Не са големи стаи. В блок сме, на 9 етаж, тухлен, до реката Осъм с голямо духане в някои дни. Дограмата е стара дървена (мисля тази година да я сменя с PVC и да подобря топлоизолацията). Първо да ви кажа общото мнение. Биле сме през цалото време на комфортно топло от порядъка на - хол - 21-23 гр. , спалня - 18-21гр. Това са идеалните температури за живеене според мен и не само според мен.
    Относно работата на климатиците. Наблщдавал съм ги много добре. Външните тела и двете са подов монтаж на терасата и можех да ги гледам как се държат в студените дни. като цяло са много безшумни - важно е както за вас, така и за съседите. Под -10 гр стават по-шумни, чува се по-силно компресора и то е защото доколкото знам работят с променлива компресия и когато вдигат компресията при по-ниските температури за да вземат и "последното" количество топлина се вдига и шума от компресорите. Размразяват се перфектно до -10 гр. Когато стана обаче под -10 - в дъното на компресора започна да се наслоява лед който стигна до едно ниво и там си остана. Отворите отдолу се запушиха, но това не пречеше да си изтича водата отстрани и да замръзва долу под климатика на терасата, за което мен не ме е грижа. По питата отзад никакъв лед през цалото време. Чувал съм как някои перки на други марки стигат до леда долу и блокирват - тук това неможе да се случи. има голямо растояние. Единственото дразнещо е когато почнат да работят компресорите при -15 - -17 и да замръзва разтопената вода от предното размразяване да се чува едно препукване на лед, което е неминуемо. Това за външните тела. Незнам що почнах с тях, щото съм инженер сигурно. Жена би почнала от вътрешните .
    Относно вътрешните. Работят безшумно като цяло. Даже жена ми много харесва звука в спалнята щото и напомняло на веене от море . На отопление при LOW имат малко по висок шум. то е задари оборотите на турбината - по-високи са от при охлаждане - 23 dB. Иначе пък ако мислите да се отоплите при LO режим - забравете. Трябва да се върти с по-голяма скорост въздуха в стаята за да може да се изравняват температурите горе до тавана и тези където са обикновено хората . В спалнята на един метър от пода трябва да са някъде 18-21, в хола на 1,5м да са 20-23. От тук идват различните усещания за топло - температурната разлика - горе-долу. правих измервания с термометър поставен на входния въздух на климатика. Само ще кажа някои факти. Горе при климатика при зададени 22 гр на дистанционното са 24гр. Долу на 1,5 над пода са 19-20 гр. това при външни темп -10 - -15гр. вижда се каква голяма температурна разлика има горе долу в най-студените дни. това е в мойта стая с дървена дограма - стара. Ако дограмата е хубава може да се намали разликата. И какво се прави в този момент когато дистанционното е на 22 а то на практика е 20. Казваш си че датчика му не е добре ли ? нееее. всичко си е наред. За да компенситате разликата - вдигаре просто градуса на дистанционното и готово. И винаги ще се усеща тази разлика в студените дни. Това е след като съм правил прецизни измервания с калибрирани термометри (луда работа за жените) в момента в който се покачи температурата отвън до -5гр разликата вътре горе долу намаля и показанията на дистанционното съответстваха на темп. в стаята на 1,5 м от пода. Ето защо и в най студеното климатиците си стигат до определената температура но горе и даже намаляват оборотите и поспирват, а долу при хората уж не е толкова топло. решението е да се пуснат клапите да се движат нагоре-надолу авто и така се намали тази температурна разлика с един градус. Това на практика ти е икономия, или по пълноценно затопляне на стаята. Хубаво е и да се вдигат оборотите на турбината. Работят идеално и топлят и при -15-20 гр. вече съм сигурен. От вътрешните тела се чува особено съскане корато почва размразяване, но това е неизбежно, няма как. Такава е системата. Може и да има някакви по-добри решение това съскане да става по-бавно и да се намали, но когато е много студено навън и компресията е много висока неможе да е тихо. Чуват се понякога и леки препуквания на пластмаса от температурните промени при размразяване. Не е толкова неприятно.
    Относно разхода. Тук мога да кажа че съм удивен. Обикновено летния ни разход е някъде към 38-40 лв. сметнато по новите тарифи. в най студения месец разхода стигна 90 лв. Значи 50 лв за двата климатика. като през деня оставяхме климатика в спалнята на Econo и понякога и в хола така.
    Това е достатъчно да ви стане ясно каква консумация имат. А когато се затопли малко и навън станат 0 - 10 гр. - разхода само за климатиците отива към 20 лв.
    Това е за тези климатици. Надявам се да съм бил изчерпателен.
    Поздрави на всички.

11. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Пак по темата след като прочетох дотук написаното. Явно много сте влезнали в подробностите с инверторната работа на климатиците. Ставаше въпрос доколко намаляват оборотите компресорите и при каква температура навън и вътре. Това е сложна комбинация при коят ода се постига комфортно затопляне във времето и един поддържащ икономичен режим който според моите измервания на двата климатика SRK 20 ZGX-S съм го доказал. В горния пост съм сбъркал модела - не е 25 а са 20-ци.
    Значи много зависи в кой режим на вентилатора работи. Те са 4 на брой. всички ги знаем кои са. В началото на зимата ги бях оставил на auto. В този резжим климатика докато стигне зададената температура горе при него редува около 9 степени на. от най-ниската степен нагоре ... и после надолу като задържа на една средна степен ... намалява топлината .... до минимум .. духат почти хладно ... (не съм засичал време ) толкова дълго докато датчика горе усети надминаване на някаква стойност, която е неизвестна. Скоро измерих таз истойност. Оказва се че е зададена с 4 градуса над стойността на дистанционното. при зададена 22 на дистанционното горе при климатика след като стане 26* вдига клапите. Но преди това духането е минимално като скорост и компресора едва се чува, съответно консумацията му е минимална, доказаха се със засечените kW за месеците когато беше по-топло. Интересното е че в началото температурната разлика горе-долу в стаята е по-голяма и следва едно изравняване на температурата или по точно намаляване на тази разлика. В този етап следва една серия на редуване на fun в 9 те степени (толкова ги проброих, да не са и повече) и постепенно намаляват интервалите на силна скорост докато в един момент при следващо пускане на клапите надолу вентилатора не стига и до MED даже а продължава да редува някакви 5 или 6 степени .... и след като температурата в стаята се е поизравнила, имам предвид горе при климатика да е 26 , а долу 24 - климатика почва да работи като он-оф, защото то няма друг начин. Ако пуска постоянно 500W то тогава ще си вдигне служебнозаложената температура от 26* . Това е при външна температура от 0* - 10*. Перфектна работа. Получава се че при зададена 22 на дистанционното, долу при хората е около 23-24*. Когато навън станат -10* - 0* тогава колкото показва дистанционното, толкова е и в стаята долу. При външни температури -17* - -5* - температурата в стаята долу е 1-2 градуса под зададената. Това е увеличената температурна разлика горе -долу. Горе при климатика се достигат градусите +2 от зададените и тогава климатока работи на номинална мощност. Засичал съм ги двата в най-студеното - -15*. За денонощие консумацията ми на целия апартамент е достигала максимум до 21kW, което е около 880W/h. Имаме фризер и хладилник + вечерни консумации на крушки, проточни бойлерчета в кухнята и банята (без готвене при това засичане). Да махнем приблизително по .... колко ... 100W друга консумация. Остава за климатиците ...колко - по 300 - 400W на климатик. не са изключвани въобще, само се пускат през деня на Econo до 17h. и този в хола през ноща също на Econo и намалявахме градусите - в спалнята сутрин от 23 на 21, а в хола от 24 на 21. Дано да съм бил полезен с моите наблюдения и измервания.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Момчета, от това, което съм събрал като информация:
    ZD, ZFX и ZE серии - нямат проблем, смъкват си мощността колкото е указано и не изключват така.
    ZG, ZGX - ясно.
    Новата ZHX серия също няма проблем.

Значи не знам какво са променяли в серията с буквичка "G", но явно проблемът е само при нея.
    Ако се пробва със софтуера на ZFX на машина ZGX предполагам, че проблемът ще изчезне.
    Въпрос - софтуерът за управление във вътрешната, във външната или и в двете платки е?

13. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, преди няколко дена не можах да се въздържа и драснах по едно писмо на Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. и на Condex Ltd. Bulgaria. От МХИ нямам още отговор, но Кондекс се отзоваха на мига:

.... колкото до спирането и тръгването на компресора в момента проучвам детайлно нещата с периодите на спиране и тръгване ... ще намеря описанието на това как е програмирана работата на компресора и ще ви информирам при първа възможност ...

Натискай ги и ти - тая "първа възможност" да е по-скоро ... какво ли обяснение ще измислят?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хаха, звучи обещаващо. И аз нямам отговор от МХИ, на Кондекс не съм писал. Ако имаш отговор - пиши, той и chachoto ги е натиснал за същото.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

deian-софтуер има и в двете платки.Вътр.платка си мери температурите и подава съответните сигнали на външната.Тя си определя как да завърти компресора,за да се получи желания ефект.

17. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Момчета, от това, което съм събрал като информация:
    ZD, ZFX и ZE серии - нямат проблем, смъкват си мощността колкото е указано и не изключват така.
    ZG, ZGX - ясно.
    Новата ZFX серия също няма проблем.
    Имаш предвид ZHX серията.
    По отношение на ZE серията нещата са ОК,63ката ми пада на 250-260W минимално,както ,мисля, е дадено в техническата документация.
    Ако трябва да съм честен спирането има и един плюс - не създава течение с по-хладка(студена)струя,което за мен е предимство.Имам момче на 10 месеца.Но наистина не би трябвало да работят така.

18. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

След като разбрах тревогите по отношение на спирането на серията ZGX се позабавлявах да наблюдававам и измервам температурите. В хола след 17h темп беше 19* на 70см от пода. Климатика беше изключен. Пускам го на 22*, ауто fan и засичам време. Горе темп. при климатика беше 23*. Тръгва почти на макс fan и започва да духа доста топло за около 5мин, после намали вент. и за около още 6 мин. темп. се вдигна до 26* на входния въздух и климатика спря. В тои момент долу на масата темп. показваше почти същото - 19* и маааалко отгоре. Аз незнаех наистина че толкова бързо горе темп. става с почти 4* по-висока от зададената на дистанционното 22*. имаше термометър горе и го наблюдавам. за около 3 мин. градусите паднаха до 24* и климатика се запусна отново като този път не тръгна на макс вент. а някъде нивото беше от средните. Така 5 мин. - темп горе стана окло 25* и намали оборотите до мин. и задуха леко топло - 36* , така около 10мин., темп. стана 26* горе и клим. спря пак за около 3 мин. (клаите хоризонтални и едвам се върти турбината). Долу на масата вече беше станало 20*. И в този ред от цикли температурата долу на масата за 1,5 часа някъде стана около 23* и там си остана. Горе при климатика на входния въздух се качваше до 26* и като спре падаше до 24* като режима му беше най слабия и в началото на всеки цикъл температурата на изходящия въздух беше около 38 и към края преди да се изключи падаше до 36*. Това му е предполагам най-слабото духане - 500W. Навън беше 7*. С това се забавлявах снощи между другото и някой може да каже нямаш ли си друга работа ама то техниката ми е в кръвта. Конструктор съм иначе на ел.инструменти (Спарки Елтос - Ловеч) - за инфо само.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 44 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе