Страница 16 от 44 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Според мен хората от МХИ са решили че климатика трябва да духа винаги топло(на по високи обороти) или така работи по ефективно компресора.
    Не мога да се съглася с подобна теза, защото ако беше така производителя Mitsubishi Heavy Industries щеше да напише в официалната сервизна документация реалните характеристики на модела , а не умишлено да въвежда в заблуждение изписвайки параметри които са далеч от реалните.

Самото поведение на работа при този така наречен инвертор също не отговаря на другите модели инвертори произведени от същия производител. Никъде не е казано, че като поведение трябва да прилича на другите, но казано ли е, че се различава?

Премълчаването на различното поведение на работа при този модел не говори ли за умисъл? С каква цел в официалната документация са подменени цифрите? Може ли да се мисли, че това заблуждение е направено също умишлено с цел финансова облага?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Сервизната документация е объркана по принцип има и други параметри които не отговарят на писаното.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не вярвам да е умишлена заблуда, защото тя лесно лъсва с един ватметър и един термометър. Преди да съдим по такъв начин, дайте да търсим техническите причини.
    Факт е, че 20-ца, 25-ца, а вероятно и 35-ца се държат по такъв начин. Още по-интересното е, че 50-цата от същата серия успява да слиза по-надолу от по-малките си събратя. 50-цата обаче е със scroll компресор и доста по-тежко външно тяло.
    Аз имам подозрения за:
    1) неефективност на въпросният ротационен компресор при ниски обороти и софтуерното му ограничаване отдолу
    2) неадекватно управление - отново софтуер
    3) вина на силовия модул - DC PAM, който не успява добре да управлява компрсора при ниски обороти

ПС: чакам някой да направи експеримента ако може А сега се сещам и за още един - намаляне на градусите по време на работа. Дали ще опита да намали консумацията си или директно ще изключи?

5. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    До тук стана ясно:
    1. че изключва поради достигане на зададените градуси - нормално
    Моя е настроен на 18 градуса / навън е 3 /, а в стаята е 22,5. Не знам кога изключва, кога си достига градусите и какво въобще става, но най-важното е, че топли ............... е нали все пак е хиперинвертор
    Според мен темата е "Causa perduta". До каквито и изводи да достигнете / щото мойта техническа мисъл не може да ви е от полза /, ефекта ще е нулев. Явно нещо куца, но никой няма да си признае, така че споко, не се впрягайте толкова. Сега като се сетя, че основно си избрах МХИ-то заради тази прословута 90 Вт. консумация ееееееееехххххххххххххх, ама и аз съм би един наивник, да си мисля, че само Турците и Китайците лъжат какво са произвели.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Да ви припомня ли , една забравена тема " сравнение ... с СОР>5 ..." ?

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от deian
    ...Факт е, че 20-ца, 25-ца, а вероятно и 35-ца се държат по такъв начин. Още по-интересното е, че 50-цата от същата серия успява да слиза по-надолу от по-малките си събратя. 50-цата обаче е със scroll компресор и доста по-тежко външно тяло.
    Аз имам подозрения за:
    1) неефективност на въпросният ротационен компресор при ниски обороти и софтуерното му ограничаване отдолу
    2) неадекватно управление - отново софтуер
    3) вина на силовия модул - DC PAM, който не успява добре да управлява компрсора при ниски обороти
    Ще се съглася напълно с теб с малки забележки:
    Аз съм с fujitsu 12LB DC twin V-PAM мин. консумация 250Wh(каталог)
    Да ограничен е софтуерно, но не смятам, че е неадекватно.
    Иненно силовият модул е причината според мен.
    Начинът на работа в топло време над 12*C при зададена 22*C и поддържана около 22*C e следният:
    около 1min20sec работа на компресора с "форсаж"
    около 3мин почивка
    и така .... засично е около 30мин
    при развъртането консумацията е около 300Wh...
    при по-студено време около 5*C средната консумация е около 340 - 360Wh без да изключва компресора(отново 22*C зададени)
    мисля, че управлението е по ток и налягане, а не по температура в този случай

Интересно ми е как се държи Toshiba, която е със подобен компресор, но по каталог и дават 125Wh минимална консумация.
    Японските аналози на Fujitsu също са с минимална консумация 125Wh.... , но на техните компресори пише 100V
    Другото което се сещам е че има и модели климатици на 220V с компресори на които също пише 100V

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При ТОШИБА-та е малко по-иначе, тъй като компресора е съвсем друг/монтира се само на SAVP/, макар и от едно семейство/двойно-роторен е/.PWM модула е уникален и в съчетание с двойно-роторния компресор поддържа температура и при много ниски обороти на компресора.Управлението е по съвсем различен начин.При увеличаване на температурата, машината постепенно вдига обороти на компресора до достигане на температурата, след което я сваля постепенно и като достигне настроената температура, я поддържа равномерно.Дори на ХАЙ ПАУЪР, оборотите се вдигат плавно за продължителен период от време.Няколко пъти съм излизал на прозореца да чуя външното тяло/иначе при затворен прозорец нищо не се чува/, когато поддържа температурата в стаята.При ниски обороти имам чувството понякога, че компресора работи на толкова ниски обороти, че почти ще спре, но въпреки това вътре си духа топла струя.Не съм мерил разхода на машината, но определено е малък дори и в големите студове, като съдя по общите ми сметки за ток с трите ми машини, които са доста ниски/вчера платих тока от 16.12 до 22.01/.

10. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    При ТОШИБА-та е малко по-иначе, тъй като компресора е съвсем друг/монтира се само на SAVP/, макар и от едно семейство/двойно-роторен е/.PWM модула е уникален и в съчетание с двойно-роторния компресор поддържа температура и при много ниски обороти на компресора.Управлението е по съвсем различен начин.При увеличаване на температурата, машината постепенно вдига обороти на компресора до достигане на температурата, след което я сваля постепенно и като достигне настроената температура, я поддържа равномерно.Дори на ХАЙ ПАУЪР, оборотите се вдигат плавно за продължителен период от време.Няколко пъти съм излизал на прозореца да чуя външното тяло/иначе при затворен прозорец нищо не се чува/, когато поддържа температурата в стаята.При ниски обороти имам чувството понякога, че компресора работи на толкова ниски обороти, че почти ще спре, но въпреки това вътре си духа топла струя.Не съм мерил разхода на машината, но определено е малък дори и в големите студове, като съдя по общите ми сметки за ток с трите ми машини, които са доста ниски/вчера платих тока от 16.12 до 22.01/.
    Същото е поведението на 50ZG-S,(предполагам и на 50 ZGX-S)както и на 63ZE-S1 и 71ZE-S1,постепенно увеличава ,следейки промяната на Т в помещението и съответно увеличава,поддържа или намалява.Не е нормално 8kW машина(71ZE-S1) да пада на 250W(както и 63ZE-S1),а в следващия момент една 20ка да не може.Не ми се вярва да е заради компресора,има го и в ZFX-S,там всичко си е наред.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Аз не вярвам да е умишлена заблуда, защото тя лесно лъсва с един ватметър и един термометър. Преди да съдим по такъв начин, дайте да търсим техническите причини ...
    А какво е? Всички си пишат минимална консумация при активна работа, само Митсубиши по хитри да се изкарат пишат някаква минимална дето и те незнаят каква е - дори подвеждащо е написано най-доло на страничката при какви условия е измерено - измерено дръжки - баси и измамниците В крайна сметка потребителя по какво си избира машина, ако не по параметри "на хартия"?
    Цитат Първоначално публикувано от curizo
    ... Сега като се сетя, че основно си избрах МХИ-то заради тази прословута 90 Вт. консумация ееееееееехххххххххххххх, ама и аз съм би един наивник, да си мисля, че само Турците и Китайците лъжат какво са произвели.
    Много съжалявам, ама нали знаеш лафа: Шарани се ловят със стръв!
    Между другото прегледах минималните оттук/отам на няколко модела/производителя и на първо четене се оказва че 90ВАТА - НЯМА такава консумация изобщо в тая техника!
    Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Да ви припомня ли , една забравена тема " сравнение ... с СОР>5 ..." ?
    Да не ги дразним собствениците на Митсубиши повече, не са виновни хората - подведени са. Машините им са много хубави, само дето лееееко не са това което пише ... всъщност то сигурно е така(90вата мин. консумация) само дето не отдава 500Вата тогава А за КОПа да не отваряме въпрос че не се знае и там каква е мътна ... при тия "около 300вата" когато ви харчат машините - колко вата полезна пускат?Ако е 500вата(както пише в сервизното) ще е върхът - ще се окаже че човек си слага яка изолация и купува преоразмерен "хиперинвертор" за да му бичи цяла зима на минимал при коп 1.67 - голяма далавера, няма що.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе то като гледам сравнението на Деян на консумациите на МХИ и Саньото му на там отиват нещата ... аз му казах че само единия му климатик е хиперинвертор и това не е Митсубишито му

13. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Да се надяваме че все пак господата от mitsubishi ще отговорят на официалните дистрибутори за страната. Трябва да имат някакво обяснение защо не им отговярят данните които са написали в сервизната документация.
    Стана въпрос колко отдава при консумация 300Вт. Пресметнах го приблизително по онази формула горе. Ама май ще престана да се занимавам с тези климатици докато не получим отговор от фирмата.

Та за отдаваните ватове при консумация 300Вт.  Аз лично съм забелязал при някои условия Pвх. да стига до 260Вт.
    Навън 7°, вътре 22,5°, зададени 20°. Т вх.= 24° и изключва климатика. Т изх.= 35°.  Делта Т=11. Дебит минимален приемам 300м3, което горе долу е толкова.

Q=(300*1,2*11)/3,6=1100Вт. COP=1100/300=3,666.  Изглежда всичко да си е наред.

Дори и да сравним с новата серия ZIX , за която дават минимална консумация 230Вт и минимално отдаване 900Вт ==> COP=900/230=3,91

Всико си е наред с машините. Потренирахме с измервателната техника и научихме някоя друга формула.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Те че машините са железни и съм убеден вече, че може да топли яко и при -25° вероятно, щом -15° му идват като детска игра. Но просто не са това, което пише. Ако има грешка в минималното отдаване/консумация ще е голям гаф.
    Но освен това, като цяло нещо куца в управлението. Дори минималната да не е вярна и да е повече, то това чакане да надскочи градусите, изключването и последващото включване не се наблюдават при много други инвертори май.
    Климатици с минимално отдаване 900 W и минимална консумация 250 W толкова често ли изключват? На on/off цикли ли работят? Ами климатици с 1,5 kW минимално отдаване? Те как работят тогава? Очо, ще те помоля, но не сега, а като застуди след 1-2 дни, да понаблюдаваш FD-то ако не те затруднявам и да дадеш данни как изключва и колко харчи.

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Venci_kk лека корекция: от BTU/h към W се преминава с делено на 3.413, а не с 3.6 и КОПа ти излиза към 3.9 # 1 kilowatt is approximately 3.413 BTU/h

deian, има десетки машини които за "желязни" и дори са по-евтини от твоя и то доста. Че са ви излъгали е ясно - няма какво да си кривим душата. Мисля че минималните ако са такива каквито ги пишем тука - излиза че са доста по-височки от на аналогични машини(дори и на много по-евтини). Обявяването им би било в минус за модела и затова са написали други стойности при други условия като леко са замъглили кое/кога е - не са излъгали реално и с добър адвокат ще си докажат че тяхното я възможно. Не е коректно спрямо потребителя - ама кво да правим - факт. Всеки да си прави извода за МХИ сам ... отделно че една тава не могат да измислят като хората(да не замръзва) - това беше заяждане - простете не се здържах

Човеко, какви "on/off цикли" ?!? Климатик СПИРА само когато нужната мощност му слезе под минималната му отдавана! При теб ако изключва при "надскачане на градусите" е нормално - всички така правят. Сложи го на 30°(за да не може да ги стигне), ако тогава изключва(преди да ги е стигнал) значи има проблем - не е нормално(поне моите наблюдения са такива)! Незнам за други ама в студеното моето Фужитсу 12LGC инвертор(DC/IPAM) си бичи нон стоп, в службата(Осака конвенционална) и тя бичи без да спирa. Разбира се сега в топлото поспирват понякога ама ... нали се сещаш защо?

+това за въпросната ZGX серия изрично пише на всички реклами с дебели букви: супер ефективни чаркове - работят на минимум за по-по-най ... всичко хубаво само дето "минимума" му е височък спрямо на конкуренцията и те го скриват! Факт е че в новата серия го оправят този момент + го написват вече както си е. Колко е "оправен" обаче не се знае, докато не се види в действие в БГ.

С две думи, някой много добре го беше казал тука на форума: доволен клиент "може" да доведе още един, ама недоволен ще изгони със сигурност поне десет! ... това се случва сега със Митсубиши - сори

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Те че машините са железни и съм убеден вече, че може да топли яко и при -25° вероятно, щом -15° му идват като детска игра. Но просто не са това, което пише. Ако има грешка в минималното отдаване/консумация ще е голям гаф.
    Но освен това, като цяло нещо куца в управлението. Дори минималната да не е вярна и да е повече, то това чакане да надскочи градусите, изключването и последващото включване не се наблюдават при много други инвертори май.
    Климатици с минимално отдаване 900 W и минимална консумация 250 W толкова често ли изключват? На on/off цикли ли работят? Ами климатици с 1,5 kW минимално отдаване? Те как работят тогава? Очо, ще те помоля, но не сега, а като застуди след 1-2 дни, да понаблюдаваш FD-то ако не те затруднявам и да дадеш данни как изключва и колко харчи.
    Писал съм и друг път за начина на работа на моята клима...
    При температута над 0* и 21* зададени работи като on/off.
    6 минути работи 4 минути почива.Това се дължи на много високото минимално топлоотдаване - 1300Вт.
    Моментна консумация - около 315 - 350 Вт.Прости изчисления показват консумация от 23-25 лв.(180Квт) на месец при външна 0*-10*.Пресметнато 180 Квт консумация ,ако климата работи постоянно,се пада по 250 Вт за час.Разбира се далече е от минималната консумация на някои японски 100V модели , но в сравнение с радиатор/духалка е направо нищо...
    Изводът е , че макар и работещ като конвекционален при положителни външни температури климатикът ми функционира достатъчно икономично (за мен).Така че не му мислете много ...щом топли , и плащате малко.
    Каква е гаранцията че следващият климатик който си купите , ще е със гарантирани показатели реално....а не на хартия!

18. Тук е от
    Sep 2008

Те че машините са железни и съм убеден вече, че може да топли яко и при -25° вероятно, щом -15° му идват като детска игра.
    Истина е,не съм виждал много други машини да се справят така,преди 1 година,(миналия януари)когато Т паднаха до -23,аз без проблеми поддържах с 20ката 23-24* ,пак повтарям без проблеми,в меко казано лошо изолирано помешение.По това време ги сравних с други елитни машини...трудно поддържаха 21-22* при по-добри условия.Но това е друг въпрос.
    ...питам се,как бихте реагирали,ако имаше подобно явление при някоя от вашите машини?Темата е за намиране на проблема.Пишете по същество,ако може - помогнете с нещо,ако не... знаете.
    Сарказмът е излишен в този случай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 44 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе