всъщност можеш ,но реално определяш максималната скорост която да ползва климатика от там нататък той се оправя
всъщност можеш ,но реално определяш максималната скорост която да ползва климатика от там нататък той се оправя
Да споделя и аз малко опит по темата..имам 3 монтирани климатика Mitsubishi MSZ-GE25VA ,като последния който монтирахме допуснах грешката да го монтират под други два климатика които са през един етаж над мен без да се съобразя.Вчера излизам от апартамента и вече пред входа го чувам как му дрънчи външното тяло..хукнах аз обратно ,изключвам го,отварям прозорците на терасата и какво да видя,парче лед на капака образувало се от капането на горните климатици над мен вследствие на което потекло към отвора на перката на тялото и замръзнало там...перката опирала в леда и дрънчи .Разтопих аз леда ,пуснах го на режим драй за да изтече конденза ,включих го отново на хийт ,но ми се струва че вибрациите му са вече по големи сравнявайки го с другите два,въпреки че е на тампони.Монтирах му и един фибран на капака временно,така че ако капе отгоре да не се стича към отвора за перката поне.Предполагам че от съприкосновението с леда перката му вече е разбалансирана ,посъветвайте ме какво да направя
ако можеш с вряла вода да полееш тампоните що то и те ако са замръзнали нямат никаква еластичност
не-тампоните нищо им няма,както казах просто от капането от горните климатици се е образувал лед върху капака и вчера понеже бяха плюсови температурите във варна леда върху капака е почнал да се топи,стекъл се е по отвора на перката там отново е замръзнал заради студения въздух който издухва перката и е натрупал лед докато перката е започнала да опира в леда.След като го иузключих пуснах малко сешоара на жената за да го разтопя малко и след това го отстраних механично от отвора внимателно без да опирам никъде и след това тъй като парченцата лед паднаха в тавата пуснах климатика на драй докато ги доразтопи съвсем и изтекат през отвора на тавата.Бих искал да попитам и друго-някой рязал ли е мостчетата JS и JK,които съответно активират, първото повишава крайната температура на дефроста на +10 градуса а второто е за включване подгряването на компресора чрез подаване на ниско напрежение към него при изключен климатик(май тази екстра я няма за 25 GE модела а само от 35 GE нагоре)
говори със съседа си - ако не излезе проклетник купи му една тава за под климатика и да му подари един монтаж стига да пусне монтажниците в апартамента си.
ако не спреш водата няма да се спре проблема.
Само да кажа, когато ходим на монтаж, задължително гледаме дали има машини отгоре и отдолу. Само ако няма такива слагаме машината. Ако има или съседите се разбират или търсим друго място. В този ред да мисли ако съм си сложил теоритично климатик и някой след това е решил да сложи машина под или над моя, тогава проблема е в него, не в мен. Добре е да се съобразяваме с тези неща.
колкото и да се съобразяваш понякога нищо не излиза - единствено ако аритектите и инвеститорите си даваха поне малко зор да помислят предварително къде са потенциалните места за външни тела, да предвидят и пуснат вертикали за тяхното отводняване
в известна степен така наречената криза поизлекува в някаква степен безразборното строителство, но има още много какво да се желае...
има държави, където не може да видиш тяло на фасадата, има и други, където се виждат, но всичко така е подведено, че ум да ти зайде...
в крайна степен това опира и до потребителска култура - това искаме и това получаваме...
... За щастие вече има и такива архитекти и сторители. Удоволсвтвие е да работиш на такива обекти. Не, че и там няма недомислици, но поне се стараят хората.
Пак да се върнем в темата. Тази нощ и сутринта температурата навън достигна -13гр. Нормално държа в помещенията 18-19гр. но сутринта ги пробвах нарочно на 25гр. За няколко минути ги достигат и обръщат клапите. Утре ако отново са такива температурите ще ги надуя на 30гр. да видя колко ще направят.
Да чукам на дърво, но съм доволен от избора си за тези машини.
Здравейте! Доста отдавна не съм отваряла темата и сега искам да споделя за моите климатици. Получих сметката си за ток, която според мен е повече от прилична - 126лв от средата на ноември до средата на декември, като в този ток влиза изцяло отоплението на апартамента с два климатика, бойлер, готвене, пране и прочее (всичко е на ток). Климатиците са спирани средно по 5 часа на ден, през другото време работят безотказно и правят баня за преко сили 5мин, обикновено ги държа на 21 градуса с вентилатор или на първа или на 2ра степен. Дефроста не се усеща, само леко поскърцване, дори и аз не мога да определя думата, но щом мога да спя с това, значи е почти безшумно. Много съм доволна засега.
Няма никаква причина да ги спираш. Особено, ако желаеш да си доволна и занапред.Първоначално публикувано от rumialex
Ч Н Г !!!
Ето как се представя моята машина през последните дни. До външна т. +1 +2 гр. работи он-офф, като доближи тези градуси си прави 3-минутни почивки на 20-30 мин. От +1 гр. надолу работи без да изключва. В стая 40 м3 със следните настройки- Темп. 20 гр. , турбина 2-ра степен( med ), жалузи под ъгъл 45 гр. Снощи във Варна при външна т. -2 -3 гр. и мъгла размразяваше на всеки 2 часа, като имаше нужда от това, защото питата се заскрежаваше, след дефроста се изчиства напълно. Тази сутрин измерих изходяща т. на вътрешното 30 гр, компресора е въртял на минимум, защото като намалих с 1 гр. веднага изключи. Преди няколко вечери обаче при външна т. около 0 гр. сухо време без мъгла, нещо се побърка и размразяваше пак на около 2-2.5 часа, без да има нужда тъй като питата беше абсолютно чиста и капка вода не изтичаше, така дефроста е много кратък. При външна т. над 0 и без мъгла, не заскрежава и не размразява цяла нощ, тогава се спи с кеф. Интересно ми е какво става при -10 -15. Тези излишни дефрости най ме дразнят (както и другите де), защото спя много леко и ме събуждат, изсвистяването на фреона и скърцането на пластмасите. Ей, ако ги нямаше тези дефрости, щях да обявя климатика за по-добър от старата ми акумулираща печка 'Изгрев'. Шегичка. Иначе съм много доволен от машината, безупречна и тиха работа. При моите условия и при тези външни темп. ползвам едва 1-1.3 kw от неговите 3.2 kw., добре че са дефростите, че да се развърти, иначе компресора ще заспи. Всъщност дайте идея как да няма дефрости, че да спя спокойно. Знам, знам, няма как да няма, примирявам се, пък имам и резервен вариант, някой съфорумец ми предложи да спя с тапи за уши, той спял така и нямал грижи. Колко му е да пробвам, важното е мир и любов да има.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325511348[/time]_________________________________________________
Вземете си напишете какви машини имате в подписа. Така всеки път, когато пишете трябва да ровим назад за да разберем за коя машина говорите!
... Когато с климатик плащаш три пъти по-малко отколкото с печка е нормално да преглътнеш дефростите. Колкото по-интелигентна машина, толкова по-малко ненужни дефрости. Но без тях не може.
Щом пише в тая тема,и не е направил допълнително уточнение на модела ...значи е ГЕ25ВА.Ако се окаже друго...ще трябва да му ''дърпаме ушите'' на адаша ми