Моето GE25VA по принцип си работи като конвенционален, защото има висок минимум, а аз държа доста хладно в спалнята. В този ред на мисли някой знае ли колко харчи, когато е Off? В смисъл турбината там дето върти някакъв въздух...
Моето GE25VA по принцип си работи като конвенционален, защото има висок минимум, а аз държа доста хладно в спалнята. В този ред на мисли някой знае ли колко харчи, когато е Off? В смисъл турбината там дето върти някакъв въздух...
Мотора на турбината на отопление е 23 вата, още малко елестроника, да речем 35.
Моето GE25VA, когато излезе в Off,вдигне клапите и само турбината върти леко въздуха, дърпа 13 W.
Значи това 23 вата от сервизното е на максимална мощност на турбината.
Възможно е да е така.Вечер,като си лягам намалям на 20гр/ ползвам функцията i save/и турбината на Auto,през деня когато сме всички в къщи - на 23гр. и турбината на 2степен...Е поне за сега,докато на вън не е много студено...После според температурите.
И моят GE25VA работи доста в он/оф режим основно през деня когато го оставям на 18 гр. а вечер особенно сега като застудя и като му вдигна градусите почти не изключва. Та в този ред на мисли, дали ще може да се намери информация за мощността(и съответно консумацията) на която се включва компресора след като е бил в оф-режим преди това за няколко минути. Защото през деня на зададени 18 градуса(без присъствие в стаята) се включва за минута и след това 3-4 мин. е в оф-режим и само върти въздуха и очевидно там разхода в порядъка на 25-30 вата, както бе написано по горе.
Viper_83 вижам, че имаш доста въпроси свързани с машината и консумацията й. Най-точно ще ти отговори един енерджи-монитор за 20лв. Продават се вече на доста места.
Точно 13 вата гори като върти турбината, като заработи повече от 5 минути пада на около 260-300 ако температурата в стаята е достигната, като работи он оф но не повече от 5 минути е около 400 вата, някъде след 5 тата минута сваля консумацията,аз съм точно с такъв уред за 20 лева, нагласят се и двете тарифи на тока и всичко си смята.
Като стана лаф за енерджи мониторите тук има сравнение м/у разни модели...
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...XYTamA&cad=rja
Някой има ли представа каква мощност отдава примерно при -10 С - 15C ? И евентуарно сравнение при тези параметри с 09LGC и FTX25JV ... Да видим кой топли по добре. Благодаря
Сложи външното на GE25VA до външното на 9LGC или FTX25J и сам ще си отговориш на въпроса. Или просто им сравни размерите .
Нямам физическата възможност да ги наредя едно до друго.Гледайки данните виждам ,че Мицубишито е по тежко,което е добре ,но незнам точно какво предимство му дават килограмите . И все пак как може да се разбере колко киловата отдава при -10 С - 15C ?
coool ето една графика от скандинавците на (да се чете за 35 ца,а не за 25ца) Mitsubishi MSZ-GE35VA + MUZ-GE35VAH,все пак ще те насочи.
Според сервизното:
-10° външна, вътрешна +21°, номинална мощност 1,92 kW с консумация 490 W (или COP 3,92, хах, да вярвам ли?!)
Според графиката пак излиза същото:
-10° - запазва 60% от мощността си или 3,2 х 0,6 = 1,92 kW
-15° - запазва 47% от мощността си или 3,2 х 0,47 = 1,50 kW
-20° - запазва 35% от мощността си или 3,2 х 0,35 = 1,12 kW
(това е спрямо номинал, спрямо максималната мощност можеш да си го сметнеш, предвид, че максимумът му е 4,5 kW. При -20° ще има 1,58 kW макс.
Вярно ли тази машинка вади COP 3,92 при -10°C?
Ей това ме интересуваше,благодаря ви за бързите отговори. Май,май си е бая читава машината .... През нощта ми направи впечатление, че направи дефрост 3-4 пъти /за първи път толкова много/ ,сутринта беше -6 С навън и цяла нощ няква адска мъгла имаше в Пловдив и въпреки всичко при зададени 23 С вътре беще 24 в неизолирана северна стая около 12-13 кв.м. Общо взето съм много доволен от покупката си... А преди да го купя преди около 1 месец се чудих между 09LGC и FTX25JV ...