???Първоначално публикувано от johny01
За наклона на външното,кат войнишки ...Първоначално публикувано от Mega
Здравейте, жена ми се обади преди малко, за да ми каже, че климатикът GE35VA е започнал да трака. Това е продължило за няколко минути и е спряло. Някакви идеи за възможна причина?
Лед най-вероятно. Тука до нас има същия и той трака, защото е каче на място, където не може да се достигне а от горе капе вода...
Тракането се е чувало от вътрешното тяло.Първоначално публикувано от Mega
И аз чувам разни звуци от моето GE25VA. Особено в началото на дефроста, може би поради рязката промяна в темп. вътрешното изпада за кратко като в резонанс. Имай предвид че доста шумове се предават по тръбите от външното към вътрешното. И моето външно тяло доста се разбуча при тези ниски темп., както и външната перка я усетих че върти много здраво.
Очаквах че като стане сух студ и няма влага във въздуха, няма да заскрежава и няма да размразява. Наистина не заскрежава, обаче продължава да дефроства в обичайния си график през 2.5 часа. И при вас ли е така. Нали като е чиста външната пита не се нарушава топлообмена, вътрешния датчик би трябвало да не отчита спад в мощността и да не включва дефрост. Да, ама не, размразява си по график без нужда. Много досадно.
повечето клими са така и наистина е досадно .. реално под -10 няма нужда от дефрост въздуха е много сух
Да но той мери не влажност за съжаление а температура на кондензатора.Първоначално публикувано от Alexi
Не знам климатик, на който в софта да е заложено при сух студ да не прави дефрости .
Колеги,във връзка с екстремните температури,които вече са факт,се чудя дали да не изключа климатика превантивно и да си пусна в случая -конвектор Adax ,докато се нормализира времето? Възможно ли е да му стане нещо при температура по-малка от -15С. Как е редно да го изключа и да включа конвектора или да си продължавам да се топля с климатика. В момента в Пловдив е около -14С и климатика си бачка ОК,няма скреж ,топли си ...но сутринта дават че ще бъде -22 съм леко притесненен да не го прецакам нещо!?
Аз това чакам, ти ще изключваш, ако ще и минус 30 да е.
ivan1 какво имаш в предвид ? Въпроса ми е конкретно да не стане беля с машината при -20С примерно...
Няма да стане беля, имам в предвид, че ми е интересно колко ще топли.
понеже Панасоникчо го знам вече колко "топли" под -15 вече си почива а на негово място бичи духалка Теси на 1 кв .. другите двама бойци са от по висок клас и си бичат ,особено Саньото не е чул че е -15 ..
Аз тези -15 ги разбирам като препоръка за температура до която климатика работи нормално т.е. при тази температура машината би трябвало да може да отоплява помещение с максималната за модела квадратура. Оттам нататък той ще продължи да работи, но с голямо натоварване на компресора и пак може да не се справи . Тъй като почти никой не си слага климите на горната граница на посочената квадратура, а обратното по-скоро се преоразмеряват най-вероятно МЕ-то ще смогва и под -20 и пак е въпрос на конкретни условия де.Първоначално публикувано от coool