Нормално ли е при зададен вентилатор на 3, след известно време пак да е намаля.
Нормално ли е при зададен вентилатор на 3, след известно време пак да е намаля.
Здравейте, трябва ми климатик за стая 47 куб.м., първи етаж, югозападно изложение, ПВЦ дограма със стъклопакет, външна изолация, това лято ще направя и изолация на пода, желана температура 22-24 градуса. Климатика ще се използва основно за отопление и по-малко за охлаждане. Сградата е ново строителство и не е населена засега.
- - - - - - - - - -
Чудя се между Mitsubishi MSZ-GE25VA и Mitsubishi MSZ-GE35VA
- - - - - - - - - -
Да споделя, защо се чудя между 12-ка и 9-ка. В момента имам в същото помещение 12-ка York обикновен и тази зима при -10 не вдигна температурата в помещението повече от 23 градуса, при постоянна работа. Знам, че климатика е калпав и затова се чудя между горните два.
Здравейте, днес махнах решетката на Mitsubishi MSZ-GE25VA, та въпросът ми е относно датчика на външното тяло, тъй като сега не е плътно прилепнал към ламелите и има около 1 см., трябва ли да го прикрепя някак си към ламелите или да го оставя така? Ако така оставен няма да прави излишни дефрости понякога и това не е проблем, напр. да се обледени ще е много добре, но от друга страна ме е страх така да не би никога да не се сети за дефрост и да стане мазалото, Вие техниците / Mega, Alexanrdas /как мислите? Става въпрос за Сандански, 12 кв.м.
GE 25 VA.jpg
Този пост е редактиран от joro_vk; 31-10-13 в 11:50.
щом Саньо не слагат такива решетки значи са излишни
dimon Благодаря за разяснението! Като чета във форума стигам до извода че е по-добре да я няма решетката /повечето сте си махнали решетките/, а колкото до температурите става си към -8, -10гр. /последен етаж, две външни стени, никаква изолация, има си предпоставки/, така че ... "един път" става замръзването /не че без решетката не може да замръзне ама карай/, после не искам да си имам грижи!
Този пост е редактиран от joro_vk; 31-10-13 в 16:00.
С решетка без решетка ако климатика не е претърпял намесата на куци монтажници и няма теч на фреон няма как да замръзне(освен в случаи при който някой е сложил тапата на дупката за изтичане ,която е за по топли страни не е за бг) GE e един железен климатик.Решетката се слага от МЕ за да пази питата при транспорт и при монтажа най-вече.