Страница 9 от 28 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 412
Like Tree164Одобрявам

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Виж какво.Не се стряскай толкова.Проблеми може да имаш при над 7 дни яко денонощни минусови студове.Опасността е за всеки климатик не само за МХеви.Може да навее сняг отстрани и да го превърне в лед при размразяване.

Тези дни ще вали и можеш да го наблюдаваш дали ще има индикации за проблеми.Ако задържа лед отстрани или отдолу в тава може напролет-април месец да му направиш навес отстрани където се вижда гол топлобменник на външното тяло- това е срещуположната страна на тази от която влизат/излизат фреон тръбите и кабелите във външното тяло.

То по принцип на всички производителите дават да се прави навес при студени и/или ветровите райони където вали повече сняг.Това с цел да не се набива от вятръра сняг в топлообменника.

Може да си спокоен- гледам дават го да вали 2 дни не повече.Проблеми може да има и имаше за климатици при онази студената зима когато 2 седмици температурите не са качиха над 0 градуса.

Този навес може да е от обикновена поцинкована тенекия, тези прозрачните които ги слагат вместо прозорци/стъкло в дограмата, пластмасов термопанел за вграждане в алуминиева или ПВЦ дограма, изобщо всяка плоскост която издържа на атмосферни условия.

Пари се просто с две стойки отгоре на които се закрепва стабилно за над климатика или пък отстрани.Отгоре най-добре да е ОСБ плоскост с асфалтови керемиди, та когато вали да не тропа на ламарина или пластмаса.Виж в раздела за монтажи имаше показани реално монтирани такива предпазни "покривчета" roof_cover_for_air_conditioner_outdoor_unit.jpg

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

Какво приказваш, не случайно дадох над 1300лв. за този климатик, като имам очаквания. SANG да бях си взел, ще работи и топли, остави това колко харчи.
    Ако се окаже, че си прав и в това се окаже проблема на този климатик, ще изискам да си го вземат VIMAX като доставчик.
    Снимката я направих тази сутрин за по ясна представа.
    Благодаря все пак
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Човек стига си се филмирал,какви козирки какви чудесии,остави го да си работи и си гледай кефа.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Направо им звъни от сега да те включат в графика.
    justify одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Интересно е с каква площ се бори климатика? И с какво са изолирани пода и тавана на "превзетата тераса"?

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От това което се вижда на снимката според мен климатикът ти е на завет и няма да има проблеми.Не пипай нищо и не му слагай козирки.

Освен това се вижда доста голям правоъгълен отвор отдолу на "тавата"(долната част) на външното тяло и едва ли ще събира лед.

На достъпно място е и ако се наложи имаш доста добър достъп до него.

Действително много се филмираш.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Интересно е с каква площ се бори климатика? И с какво са изолирани пода и тавана на "превзетата тераса"?
    Емо, терасата е само остъклена, не е превзета, приблизително 4кв., няма изолация по тавана и пода Площта на MHI-то е 14кв. спалня.
    Вероятно съм влезнал във филма, но на мен ми става студено, като направи така. Ще видим този сняг сега след обилния дъжд.

Благодаря Ви

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Като гледам тавана на тази стая е тераса отгоре определено губиш от там топлина.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Damian Ivanov Виж публикацията
    Емо, терасата е само остъклена, не е превзета, приблизително 4кв., няма изолация по тавана и пода Площта на MHI-то е 14кв. спалня.
    Вероятно съм влезнал във филма, но на мен ми става студено, като направи така. Ще видим този сняг сега след обилния дъжд.

Благодаря Ви
    Извинявай, на снимката изглеждаше превзета тераса.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Като гледам тавана на тази стая е тераса отгоре определено губиш от там топлина.
    Дайкина вдясно е в същата ситуация,а той казва,че за него няма проблеми.
    Този пост е редактиран от emil vasilev; 17-01-16 в 11:59.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Затова е добре климатиците да са от една марка.

13. Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Шумен

Моя дере здраво, прави по 1-2 градуса над зададеното и въобще не го мисля.Тази сутрин като ринах сняг видях, че по външното имаше доста сняг и бръмчеше малко повече, но добре си топли.Дефрости не знам кога прави.
    ruuni9 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

И аз да вметна няколко думи за модела, от една 1 седмица вече го ползвам супер тих подържа зададена температура няма ненужни дефрости само при нужда. Климатика е супер за цената си
    Mega одобрява това.

16. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

Няма спор за климатика, затова си го и закупих, цена-очаквано качество.
    При мен също духа жега, прави зададената си температура + 1 отгоре, но това, което ми направи при 1-вото застудяване ме изненада.
    В момента навсякъде е студено, духа и на места вали. Няма грижи, държи се нормално, без следа от проблема.
    Определено имам топлозагуби за това, че над мен частично стаите нямат етаж, но имам изолация на тавана, което мисля компенсира до някъде това.
    Благодаря Ви

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

И аз се присъединявам към НЕработещото 3D AUTO на MHI 20 zm-s . Първите няколко минути мърда тук-там и после заспива в изходна позиция. Като чета,и други споделят този проблем. Има и с работещо 3D. Иначе си работи екстра. Топли ,тих е и т.н.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

От както е монтиран климатика ли не работи или в началото е работилo "3D auto"-то и в последствие е станало "мързеливо". Питам, че и аз се каня за 25ZM-S.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 28 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  3. Има ли начин да се влиза
    От zaks във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-11, 03:39
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе