Да
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Да
Не са ли твърде множко тези балансьори? На китайската ми конвенционалка има само един балансьор с големина 1/3 от тези.
Като се върти с по-ниски обороти турбината от ляво ми прави бяла ивица и викам си да не е останала някаква лепенка.
Миланов, ето прясна снимка на Турбина MHI. С едва два нищожни баланса.
Е може да са мръднали качеството на изработка на турбините. При мене пише 2016 произведен. Като задавам различни степени на вентилатора не мога да забележа нещо различно /като дисбаланс/, освен че максималните задавани ръчно обороти са доста по-ниски от тези когато е на ауто при тръгване на климатика.
На турбината от дясно е мотора, а от ляво как е лагерувана - с лагер или пластмасова втулка? И как е закрепено към пластмасовия капак?
Най-вероятно не е от климатика, а от "монтажистите" ...
По-скоро пробвай да подложиш дебел плат между климатика и металната планка/стойка на която е закачено вътрешното тяло.Пробвай да сложиш дебел плат или нещо подобно дори само межди пластмасовия корпус на вътрешното тяло и стената.
Или тялото е посукано или стената зад него е крива, но и в двата случая фирмата за монтаж е трябвало да го предвиди и предотврати това "тракане".
И при мен на Дженерала в спалнята го има при определени обороти само в режим отопление когато му задам екстремно високи температури и започне да "набира" и след като си сложа пръста/дланта и леко притисна спира това тракане.
Просто монтажа е такъв ... "баш майсторски" ...
То тоя климатик Миланов сам си го е монтирал май.
Sent from my phone.
Не съм си го монтирал сам, но следващият /ако изобщо има следващ, че ми е много малко стайчето/ май ще си го монтирам сам.
Щяла нощ е само на вентилатор на първа степен и сутринта на втора. Няма тракане. Като го пусна на охлаждане ще се разтрака. На външното са му сложили тампони /явно има защо/, а за вътрешното ще му купя радио.![]()
Еми да отварят, аз без раздел не почвам монтажа.
Що не пиша, че Тошибата трака, еми щото не трака. MHI-то ми трака. Това е положението. Ако се усили ще се обадя във фирмата, сега и да дойдат ще ми кажат,че си е нормално. За мене не е, но както и да е. От баране може и по-зле да стане.
За тампоните не знам, външното на 25ZM-S е малко как да кажа абе трепери си.
Ще трепери и още как - то при теб климатик да не си.![]()
Абсолютно!Така се е случило на мене да се паднат. Е толкова ли много искам: да не пука, трака и да не се форсира. И е толкова сложно един климатик да работи без тези "екстри".
Темата взе да намирсва...познайте на какво?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk