Тупарлак , я се ослушай ПОД външното отдясно като застанеш срещу него ... чува ли се нещо ?
Да откъм тръбите , мисълта ми е да не се предава някакъв шум по кондензната тръба от външното щом по вътрешното всичко е сменено. Запуши я с гъбичка само за проба ...
Точно кондензната тръба е прилепнала за олука, според теб има ли значение това за шума?
Тези малоумници като пробиваха дупка за тръбния път, им казах че от вън има олук и те за малко да пробият олука, в Хасково сигурно няма свестни монтажници.
- - - - - - - - - -
Здравейте,
Честно да си кажа от начало бях афектиран от климатика защото ми създава само проблеми, но при условие че тъщата го има същия и няма проблем, след като на моя смениха всички части, остава само монтажа да не е извършен както трябва, въпреки че питах за мнения тук от вас и ви благодаря на всички които ми дадохте съвети, споделих ги с сервизните, тях не ги интересуваше само смениха частта видяха че не е отстранен дефекта и си тръгнаха. Понеже знам как работи MHI25ZS-S, като изключим моя дефект, доста е тих много добре топли и студи, дори затоплям понякога две стаи но тогава не спира въобще на stand by защото е до 20кв. климатика и е икономичен нон-стоп на топло ми харчи 35лв. на месец. Родителите ми имат Fujitsu 12 LMCE, не съм ходил до тях защото живеят далече, но ми пратиха клип и го чух как работи, по шумен е. Не смятам повече да се занимавам с климатика от къде идва проблема понеже си има гаранция и би трябвало тези които го обслужват те да се интересуват и да отстранят дефекта, но явно не са компетентни в тази област и не могат да разберат, за съжаление в България рядко се намират в случая монтажници и сервизни които са наясно какво вършат, а е пълно с търговци които предлагат такива стоки.
Не мога да дам съвет на хората за климатици понеже не съм вещо лице в тази област, но мога да кажа от моя опит с който се сблъсках, да бъдат много предпазливи от кой закупуват климатична техника, защото търговци много, но кой ще извърши монтажа и кой ще поддържа гаранционна уреда е изключително важно.
Този пост е редактиран от tuparlak; 18-01-19 в 10:32.
На този клип мисля, че се чува добре.
https://www.youtube.com/watch?v=m6Fs...ature=youtu.be