незнам ,с тази плоча отгоре,последен етаж ,тухла и без въздушна възглавница отгоре ,все едно съм в инкубатор 24/7 -акумулираща печка. лятно време сутрин в 6 часа навън е 20 градуса ,горе на последния етаж 30 градуса ,цяло лято от май до октомри ЖЕГА rosswen колко вата слагаш на 1 кубик,как ги изчисляваш за охлаждане ?
Този пост е редактиран от Milenskia; 22-03-22 в 22:52.
Не се притеснявай толкова много. На охлаждане ще му е още по леко.
Пък и вече си го сложил. И да се притесняваш, фаеда ЙОК
Този пост е редактиран от Milenskia; 23-03-22 в 00:19.
Малко изолацийка на тавана няма да навреди .
поне не си мислиш ,че вършат
Аз от климатици още нищо не разбирам щото и на мен ми предстои монтаж, но от към изолация съм изолиран от всякъде та затова бих препоръчал едно картонче на тавана даже и с дойна вата. Предвиди монтажа на климатика по ниско та да остане място за картона в последствие.
Здравейте, Колеги,
Дали може да ми помогнете в избора понеже съм пред дилема и не съм сигурен към кое да се насоча.
Като цяло разглеждам различни модели и за момента съм се насочил към Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium или Toshiba Shorai EDGE RAS-B13J2KVSG-E/RAS-13J2AVSG-E.
Ценовия диапазон е до 2000лв. Като за помещенията ще са достатъчни, та даже и повече от това (апартамент 3 стаи по 15 и 20кв.м.). Тошибата ми я предлагат с 5 години гаранция срещи 3 за Mitsubishi. Като параметри на хартия Тошибата ми изглежда по-добре но като коментари от форума, май Mitsubishi е по-добре. Като цяло имате ли други предложения към които да се насоча или съвети понеже не съм сигурен на кое да се спря финално.
Става дума за София, последен етаж с изолация отвън (но не като хората).
Този пост е редактиран от hellcreep; 27-03-22 в 23:14.
Ако са изолирани, за стаята 15м2 ще е достатъчен и 20ZS-W, за 20м2 ще стигне и 25ZS-W. При нашите отопляваме такива стаи в панелка с вътрешна изолация.
Ако живееш с някой град с кофти зима и няма много изолацийка, тогава за малките стаи 25ZS-W, за голямата 35ZS-W.
Твърдо съм за Митсубишита, вземай 20 ки, за всички стаи. Поне като развъртат след Офф, няма да изключват толкова бързо. Ако са монтирани както трябва, няма да имат резонанс, ако ли нЕ си бръмкат на определени мощности.
Здравейте!
Може ли съвет за избор на климатик, който ще се използва предимно за охлаждане (поне за сега) на спалня и по вероятност и втора стая с обща плащ около 30 м2. Дилемата ми е между:
1. Mitsubishi SRK35ZSP-W Standart, 12000 BTU, R32
2 DAIKIN FTXC35C 'SENSIRA' 12000 BTU, R32
Може и други предложения. Благодаря!
Този пост е редактиран от ambakalov; 13-06-22 в 14:13.
Здравейте, сложих и аз въпросният климатик 12ka в стая 16 квадрата но ще топля още една 13 квадрата. Имам гипскартон на всички стени и тавана с дограма. Ще се справя ли машинката на топлене. Прочетох всички постове от темата, има оплаквания от дефрости чести и т.н. Външното ми тяло е на тавана сложено,доста е прохладно там , тея казаха че няма да има проблем. Ще ви прикача и снимка за да изкажете и вие мнение. Благодаря
http://store.picbg.net/pubpic/31/6F/...7f24d4316f.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/0C/BD/...f569af0cbd.jpg
Под външното тяло що няма леген или направо корито за къпане? Сложи два термометъра едни зад външното тяло където засмуква и едни отвън на северната фасада да видим какво ще се получи.