много красиво захранен ,предполагам са ти подарили тоя разклонител монтажниците
много красиво захранен ,предполагам са ти подарили тоя разклонител монтажниците
хаха, колега това беше само за тест, вече имам контакт точно до него горе високо, а за външното тяло ще слагам тръба малко по дълга от ляво на него ще я пусна да тече на улицата
http://store.picbg.net/pubpic/E9/1C/...be8f8ce91c.jpg ето така е в момента
и така не се прави ама карай .. захранва се външното вътре да не ти се подмятат кабели и контакти
Здравейте, наскоро закупих климатика и ще може ли някой да ми обясни как се пуска "Самопочистващата" функция. В упътването пише да се натисне "MENU"->"нагоре/надолу" -> "SET". Но нещо не се включва след като направя описаното. Та как точно се пуска?
Благодаря предварително!
Приятели, моля за съвет. Поръчах 35-ца премиум за стая/хол 22-23 кв.м без изолация и пвц дограма (дограмата е перфектна и не си представяйте ветрилник). Та въпросът ми е дали няма да е голям за това помещение и по-добре ли ще е 25-ца? Не е монтиран още и мога да взема по-малкия. Искаше ми се да има малко запас заради топлозагубите и затова поръчах този. Догодина ще я сменям дограмата. Сега нямам възможност. Изложението е югозапад с една външна стена и врата към тераса. Мерси за мненията ви предварително.
PS: Бях поръчал General Fujitsu 12lmca за това помещение, но вдигнах бюджета и поръчах Хевито.
Здравейте ,ще помоля за съвет.Колебая се между два климатика: Mitsubishi Electric MSZ-AP35VGK и МITSUBISHI HEAVY SRK35ZS-W.
Този пост е редактиран от Manolska; 13-10-22 в 20:11.
Вноса за България на МЕ до 35-ца /включително/ се произвежда в Турция, МH си е Тайланд, за мен това е достатъчна причина да предпочета MH !
Сложих и аз един SRK35ZS, първите впечатления са добри, но все пак е още много рано да давам оценка, без да е паднал студа и да разбера как и колко ще дефрости. Понеже имам проблем със слуха, не че не чувам, а обратното - дразнят ме всякакви паразитни шумове, долавям след като поработи поне два часа /на втора степен на вентилатора/ едно леееко глухо присвирване/виене от турбината, което обаче не е постоянно и ту го чувам, ту не, а друг може изобщо да не му обърне внимание ! Помня, че бях чел в темите за нещо подобно, даже се споменаваше за "бели пластмасови стружки" при разглобяване, та се чудя дали съм изтеглил и аз късата клечка с втулките, нещо при монтажа, или ще се напасне като поработи ? И на външното тяло ми се струва, че не върти перката толкова "мазно и безшумно" , все едно има някакъв минимален дисбаланс, макар да не усещам вибрация като си сложа ръката /не знам да антивибрационните тампони за 40 лв оказват влияние/ ? Естествено не е нещо фрапиращо, или да се усеща вътре /опази боже/ , но може би аз имам прекалено големи очаквания от машина за 2000 лв ?!
Този пост е редактиран от stivi; 20-10-22 в 12:36.
Този звук да не е от местенето на клапите при off?
"едно леееко глухо присвирване/виене от турбината" се чува, когато off-a е продължил повече от 3 минути и при стартиране на компресора, вътрешния вентилатор се форсира за 2-3 секунди на 2-3-4 степен и пак намаля на 1-ва.Същия звук се чува и при първоначално пускане на климатика.Прави си нещо като тест, самодиагностика на системите..
Не, не е при on/off, докато си духа топло го долавям. На трета степен не се чува, ама то тогава вече си е сериозно духане и няма как да се чуе паразитен звук, не се сетих да го пробвам на първа степен, но ще го направя при следващото долавяна на "дразнителя" Няколко пъти и сега в топлото го чух да изпуква леко при off, което ме навежда на мисълта , че зимата ще е по-силничко, но пък аз съм му предвидил поне 40 квадрата за топлене, та няма да може много да си почива
Този пост е редактиран от stivi; 20-10-22 в 14:49.
Проследи също : да не духа силен вятър в момента на просвирването да влиза през дренажния маркуч, да не ти е пуснат аспиратора и да ти е затворено навсякъде и да смуче пак от маркуча, около тръбния път дали е уплътнено както трябва, да не духа оттам при силен вятър.Преди няколко седмици ми монтираха и на мен 35-ца, та го "дебнах" няколко дни по около час, нищо притеснително не установих!
Ако ти се раздрънчи външното тяло, викни фирмата или сам му отвори капака и уплътни кутията с електрониката, между нея и капака.
Този пост е редактиран от Palev; 20-10-22 в 14:57.
Всичко е добре уплътнено, ще продължа с наблюденията и ще дам доклад по-нататък
Майчице, какъв монтаж! За чудо и приказ!