Това е Мидея Оазис Про брандирана за Кериър .. много хубав климатик е .
Ами, все пак се водя по препоръчителните предписания според квадратурата, а наличният 25ZSX е предписан за 20кв. Номинала му е 3.2KW.
Ако, както пише колегата Alexi, при -15 градуса мощността пада на половина и в същото време половината от номиналната мощност - 1.6KW са достатъчни за поддържане на вече постигната температура в 40 кв. (хол + трапезария) то, да разбирам ли, че 25ZSX ще върши работа?
За тая квадратура, чакайте 35ZSX (аз така бих направил), 50ZS-W също е доста добър вариант.
Аз също не бих рискувал с 25ца, колкото и да е “яка”.В това време - никакъв проблем няма да има, но задържи ли няколко дена -10 и надолу… и ай,ай.
Дали ще има вече такива зими у нас не знам, ама ей на на хАмериканците миналата им измръзнаха …. доматките .
pdonev, нали си с ТЕЦ , изложение ако не си нещо северно пред полето, изолация ако имаш, прилична дограма и даже 25zs ще свърши работа.
Топлозагуби се гледат, после квадратури.
Ами благодаря отново за мненията.
Аз тръгнах от 50ZS-W, после се разколебах заради по-високия минимум - 1.3кв (когато дръпна завесата между хола и трапезарията) и заради проблема с втулките, за който четох.
Сега отново съм на изходна позиция 50ZS-W или Gree Amber 12btu, който пък е по-шумен и работи по-често, като конвенционален! Кой от тях ще е по-икономичен?
... сега пък milanov отново ми дава надежда за 25ZSX. Надявам се под "с ТЕЦ", нямаш предвид, с пуснати радиатори!
Този пост е редактиран от pdonev; 12-10-21 в 00:14.
Корона що не си вземеш ? Тих е ,топли има относително нисък минимум и е много красиво вътрешното тяло ,тоя МХИ ще изглежда като дялан с теслата до него .
Ако ще е грее по-добре 12-ка корона отколкото амбъра. Поне аз това бих избрал. Първоначално като обявика амбъра си викам климатик мечта, но след темите за работата му рязко отпадна от класацията. Че топли, топли, но за сметка на комфорт. За амбъра е нужно над 35м2 и нагоре цяло помещение а не преходни такива.
Разгледах "Короната" на Грии - отопление 0.56 / 3.6 / 5.4 kW
На MHI 35ZS-W отоплението e 0.9 / 4.0 / 5.0 kW изглежда по-скромно, като амплитуда, но номинала 4.0 не е по-зле
Благодаря и за коментара за Амбъра. Да се ориентирам по метода на изключването. Тази корона по-добре ли щe топли от MHI 35ZS-W и 25ZSX-W
Този пост е редактиран от pdonev; 12-10-21 в 00:57.
За съжаление, от няколко години вече и за 3,4 блок нещата са безвъзвратно загубени. Изрязани са голяма част от съоръженията, че дори и котите. Не съм стъпвал там от няколко години (вече нямам и достъп, защото се води друго предприятие), но нямам и желание, защото гледката е грозна. До към 2015г., все още мисля, че не бяха започнали с рязането на съоръжения по 3-ти и 4-ти блок.
[mention]pdonev [/mention] , а какво толкова Ви плаши високия минимум, особено за всекидневна? Ако имате възможност, отидете при някой собственик на ZS. Тук нещата са силно преувеличени, аз от личен опит ще Ви кажа, че он/офф при МХИ, особено в такова помещение, ще го разберете само визуално - по местенето на клапите. Грий ще имат да духат супата, докато настигнат Хеви по комфорт. При тях минимумите също изобщо не са от ниските, щом това е толкова важно. Нищо общо нямат с написаното на хартия.
Само като погледнеш числата трябва да ти стане ясно, че моделът на грий е боклук, в сравнение с MHI. Сравняват се кон и куцо магаре. Първо, номиналът: По-голям номинал означава по-добра хладилна част. Второ, максималът: По-висок максимал на цепеница с калпава хладилна част означава енергиен преразход и ниска ефективност. Трето, нисък минимум за калпав компресор означава кратък живот. А като заключение мога да изкажа мнение, че с покупка на такива цепеници се стимулира замърсяването на околната среда, унищожаването на суровини и зариването на рланетата с боклуци.