При мен работи този номер, но външната трябва да е под 10гр..
В момента в София е около 7гр. и при настройка 23 и 3-та степен вече 3 часа не е изключвал при отворена врата към спалнята, ако я затворя ще изключи до 5мин..
Пък и при мен говорим за 50ка външно и 35ца вътрешно.
Едит: е явно съм в грешка, непредсказуеми са тези Хевита.
Девойката излезе от банята и се затвори в спалнята, за да си гледам мача, и вече 40мин. неще да изключи.
Държи си 23.2гр. и духа с 31гр., което значи, че си е закотвил на минимума, външната е вече 5гр..
Този пост е редактиран от Rakeem; 16-11-23 в 21:51.
От няколко часа Zs50 се е кротнал на минимума при зададени 24.0 градуса и външна 6. Сутринта 35-цата, която е монтирана в 16 кв.м се въртеше между 190 и 220 вата при външна 8 и вътрешна 22. Дали е имало офф през нощта нямам представа.
Т.е. като е по-топло вън харчи по-малко. Ми нормално ми се струва .Над 12гр.работи on-of, под 12 си работи без да изключва… ...Почне ли он-оф климатика харчи по малко отколкото когато работи на минимум.
п.с. Ако и над 12С не оффваше щеше да е още по-малко. Иначе ЕС отдавна да е забранило инверторите, па те забраниха конвеционалките.
Откакто разбрах, че при он/офф харчи по-малко почнах така и колата да си карам. Засилвам я и гася двигателя, паля залисвам и пак така.
Има ефект, спестява се гориво, а и на колата и е по-добре защото двигателя работи само половината време.
Някой може много да се изненада, но съм забелязал че паркирана с работещ двигател харчи по-малко на час отколкото един час в движение!!!
За други гениални прозрения ме следвайте в социалните мрежи.
Иронията е излишна, защото аналогията не е подходяща. Не е правилно да се оплюва една машина само заради въпросния он-оф(не че си няма и други кусури, които многократно са споменавани но така е с почти всички модели дори за Уруру и други доста скъпи машини) и постоянно да се натяква че е конвенционалка, защото така се заблуждават хората и се изкривява истината а тя е следната: за парите си модела ZS-W е една много добра инвестиция(в никакъв случай идеална, но много добра цена-качество).Целта на коментара е градивна критика а не заяждане, уточнявам за да не се обидиш Боби.
Е как аналогията да не е подходяща. Директно от извора на познанието.
Гледай ся
и още
и малко по така написано и мерено.
Този пост е редактиран от bobivg; 17-11-23 в 11:33.
Това е така и не бих го оспорил, но с този лаф че машината според някои е "конвенционалка" и в определени условия работи така,реално не я прави такава но ще се въздържа от по-нататъшни коментари, защото тук всеки си има мнение и си държи на него.Само ще кажа СЛАВА БОГУ, че Българите не ги произвеждаме тия машини.
не мисля ,че този модел е добра инвестиция или е добър като цена качества .. 35цата е 2200 лв без монтажа ,това са си доста пари за климатик който в 90% от времето работи като конвенционалка ,оставям настрана тракащите втулки на всяка 2ра бройка ,шумните клапи и другите кусури макар че и те не са маловажни .. за тия пари има далеч по добри предложения на пазара
Адаш ,какви 2200 те гонят...официалната цена е 2049 лв. И оф ще има, докато потребителите не престанат да се преоразмеряват... А за другото няма да го коментирам....Явно в много хора битува, че каквото прочетат в нета е вярно на 100% ... мъка, мъка....
Оф... тоя разговор и застудяването ме подсеща, че тая година обещах на племенницата да и сложа датчика във фибранче (изпитания метод на Миланов), че изолирбанда не помогна особено. Или да се пробвам да бутна датчика в кутийка от тик-так за да има някаква иновация
7-ца в 18 квадрата помещение последен етаж припомням.
Иначе климатика ми харесва и ако селския предаде богу дух, мисля да шибна една 12-ка на негово място. Там загубите са такива, че ще му паснат на минимумите.
Модела щеше да е идеален за мен ако при ОН/ОФФ не мяташе клапите и ако не тракат пластмасите.
Полуинвертор. Перфектно.
Винаги топла и тиха струя + бонус не ти мигат лампите когато запали като при Кръглите конвенционалки.
Е да, ама повечето клиенти не четат форуми като този, а слушат продавачите, които пък почти задължително преоразмеряват /да не ревне клиента, че не може да се стопли/ и после се почва писането на глупости как климатика не струвал. Като чета последните постове, чак ходих да погледна лепенката на климатика, да не би да не е този модел /а знам че е такъв/ , та не усещам нито един от "много проблеми" дето имал
Последната студена зима беше 2017/1018 г.
Така че, при настоящите температури и "зими" през последните 5-6 години е неправилно да се оценява работата на климатик в режим отопление.
Като задържи поне 3 дни температурата под 2 градуса, ще разберете "топли ли" и "спира ли".
Отделно някои са били без съседи/топлоприходи при монтажа и първите години на използване, а в един момент пристигат съседите/топлоприходите от чужбина и ...