Страница 73 от 90 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1349
Like Tree760Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Цитат Първоначално публикувано от supermario Виж публикацията
    Да споделя и аз мои

Почне ли он-оф климатика харчи по малко отколкото когато работи на минимум..
    Тази толкова проста истина, не се възприема от доста хора.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Пак не става.
    Освен, че се форсират след ОФФ си намаляват своеволно турбината като доближат температурата въпреки, че си я оставил на 3 или 4.
    След първия ОФФ запява същата песен на нов глас. Топли около тялото, мисли, че всичко е ОК и си Оффи на 5 мин.
    Трябва си дежурен по дистанционно да му превърта степените на турбината за да не ОФФи на отворена врата. Пробвано е всичко.
    Кауза Пердута. Дано клапите му да не са шумни, че поне първата година да му е що-годе комфортно на човека.
    Щом е 12-ка едва ли е в спална (въпреки че не е изключено) значи не е болка за умиране.
    При мен работи този номер, но външната трябва да е под 10гр..
    В момента в София е около 7гр. и при настройка 23 и 3-та степен вече 3 часа не е изключвал при отворена врата към спалнята, ако я затворя ще изключи до 5мин..
    Пък и при мен говорим за 50ка външно и 35ца вътрешно.
    Едит: е явно съм в грешка, непредсказуеми са тези Хевита.
    Девойката излезе от банята и се затвори в спалнята, за да си гледам мача, и вече 40мин. неще да изключи.
    Държи си 23.2гр. и духа с 31гр., което значи, че си е закотвил на минимума, външната е вече 5гр..
    Този пост е редактиран от Rakeem; 16-11-23 в 21:51.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

От няколко часа Zs50 се е кротнал на минимума при зададени 24.0 градуса и външна 6. Сутринта 35-цата, която е монтирана в 16 кв.м се въртеше между 190 и 220 вата при външна 8 и вътрешна 22. Дали е имало офф през нощта нямам представа.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Над 12гр.работи on-of, под 12 си работи без да изключва… ...Почне ли он-оф климатика харчи по малко отколкото когато работи на минимум.
    Т.е. като е по-топло вън харчи по-малко. Ми нормално ми се струва .

п.с. Ако и над 12С не оффваше щеше да е още по-малко. Иначе ЕС отдавна да е забранило инверторите, па те забраниха конвеционалките.
    mimojef одобрява това.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Откакто разбрах, че при он/офф харчи по-малко почнах така и колата да си карам. Засилвам я и гася двигателя, паля залисвам и пак така.
    Има ефект, спестява се гориво, а и на колата и е по-добре защото двигателя работи само половината време.
    Някой може много да се изненада, но съм забелязал че паркирана с работещ двигател харчи по-малко на час отколкото един час в движение!!!
    За други гениални прозрения ме следвайте в социалните мрежи.
    espace, mimojef и zxc0 харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Откакто разбрах, че при он/офф харчи по-малко почнах така и колата да си карам. Засилвам я и гася двигателя, паля залисвам и пак така.
    Има ефект, спестява се гориво, а и на колата и е по-добре защото двигателя работи само половината време.
    Някой може много да се изненада, но съм забелязал че паркирана с работещ двигател харчи по-малко на час отколкото един час в движение!!!
    За други гениални прозрения ме следвайте в социалните мрежи.
    Иронията е излишна, защото аналогията не е подходяща. Не е правилно да се оплюва една машина само заради въпросния он-оф(не че си няма и други кусури, които многократно са споменавани но така е с почти всички модели дори за Уруру и други доста скъпи машини) и постоянно да се натяква че е конвенционалка, защото така се заблуждават хората и се изкривява истината а тя е следната: за парите си модела ZS-W е една много добра инвестиция(в никакъв случай идеална, но много добра цена-качество).Целта на коментара е градивна критика а не заяждане, уточнявам за да не се обидиш Боби.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Е как аналогията да не е подходяща. Директно от извора на познанието.

Гледай ся

и още

и малко по така написано и мерено.
    Този пост е редактиран от bobivg; 17-11-23 в 11:33.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Това е така и не бих го оспорил, но с този лаф че машината според някои е "конвенционалка" и в определени условия работи така,реално не я прави такава но ще се въздържа от по-нататъшни коментари, защото тук всеки си има мнение и си държи на него.Само ще кажа СЛАВА БОГУ, че Българите не ги произвеждаме тия машини.
    CubanLinx одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не мисля ,че този модел е добра инвестиция или е добър като цена качества .. 35цата е 2200 лв без монтажа ,това са си доста пари за климатик който в 90% от времето работи като конвенционалка ,оставям настрана тракащите втулки на всяка 2ра бройка ,шумните клапи и другите кусури макар че и те не са маловажни .. за тия пари има далеч по добри предложения на пазара
    dimitargd одобрява това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Адаш ,какви 2200 те гонят...официалната цена е 2049 лв. И оф ще има, докато потребителите не престанат да се преоразмеряват... А за другото няма да го коментирам....Явно в много хора битува, че каквото прочетат в нета е вярно на 100% ... мъка, мъка....
    rosswen, Palev и HRS9 харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Адаш ,какви 2200 те гонят...официалната цена е 2049 лв. И оф ще има, докато потребителите не престанат да се преоразмеряват... А за другото няма да го коментирам....Явно в много хора битува, че каквото прочетат в нета е вярно на 100% ... мъка, мъка....
    Ето, Александър,човек с толкова опит и познания ви го казва за пореден път, аз няма какво повече да добавя и ще се въздържа от последващи коментари.
    dodo_pv одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Оф... тоя разговор и застудяването ме подсеща, че тая година обещах на племенницата да и сложа датчика във фибранче (изпитания метод на Миланов), че изолирбанда не помогна особено. Или да се пробвам да бутна датчика в кутийка от тик-так за да има някаква иновация
    7-ца в 18 квадрата помещение последен етаж припомням.
    Иначе климатика ми харесва и ако селския предаде богу дух, мисля да шибна една 12-ка на негово място. Там загубите са такива, че ще му паснат на минимумите.
    mimojef и rosswen харесват това.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Модела щеше да е идеален за мен ако при ОН/ОФФ не мяташе клапите и ако не тракат пластмасите.
    Полуинвертор. Перфектно.
    Винаги топла и тиха струя + бонус не ти мигат лампите когато запали като при Кръглите конвенционалки.
    Alexi одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    И оф ще има, докато потребителите не престанат да се преоразмеряват... ...
    Е да, ама повечето клиенти не четат форуми като този, а слушат продавачите, които пък почти задължително преоразмеряват /да не ревне клиента, че не може да се стопли/ и после се почва писането на глупости как климатика не струвал. Като чета последните постове, чак ходих да погледна лепенката на климатика, да не би да не е този модел /а знам че е такъв/ , та не усещам нито един от "много проблеми" дето имал
    rosswen, Danzki и HRS9 харесват това.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Последната студена зима беше 2017/1018 г.
    Така че, при настоящите температури и "зими" през последните 5-6 години е неправилно да се оценява работата на климатик в режим отопление.

Като задържи поне 3 дни температурата под 2 градуса, ще разберете "топли ли" и "спира ли".

Отделно някои са били без съседи/топлоприходи при монтажа и първите години на използване, а в един момент пристигат съседите/топлоприходите от чужбина и ...
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 90 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе